به گزارش خبرآنلاین از لرستان، اکسونیان با اعلام این خبر گفت : با توجه به اینکه تنها ۱۶ درصد روغن خوراکی مورد نیاز در کشور تولید و بیش از ۸۴ درصد را از خارج وارد میکنیم و طبیعتا باعث خروج ارز از کشور میگردد.
وی بیان کرد: لذا می طلبد در سطح کشور به خصوص در استانهایی که قابلیت و استعداد کشت کلزا چه به صورت آبی و چه به صورت دیم دارند برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم.
وی افزود با عنایت به اینکه عمده اراضی کشاورزی حوزه عمل جهاد کشاورزی شهرستان چگنی دیم میباشد و در واقع بیش از ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به صورت سنتی کشت می شود و عمدتاً کشاورزان به صورت سنتی اراضی خود را زیر کشت گندم و یا جو برده و یا یکسال زمین به صورت آیش باقی میماند ، لذا امسال یک مزرعه تحقیقی ، ترویجی در سطح ١٠ هکتار به کشت کلزا به صورت دیم اختصاص داده شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چگنی اظهار کرد: همزمان با شروع بارندگی های آبان ماه این کشت انجام شده و از ارقام بهاره کلزا جهت کشت استفاده شده است.
وی افزود: به کشاورزان منطقه تاکید شد تناوب کشت این محصول با گندم و جو باعث حاصلخیزی خاک ، از بین رفتن علفهای هرز ، آفات و بیماریها خواهد شد علاوه بر این قیمت کلزا در مقایسه با قیمت گندم اقتصادی تر می باشد همچنین ریشه کلزا در مقایسه با گندم و جو عمیق تر بوده که این باعث مقاومت بیشتر کلزا نسبت به خشکی می باشد .
وی اظهار کرد: لذا در اراضی دیمی که بازدهی آن برای کشت گندم و جو مناسب نمی باشد کلزا بازدهی خوبی داشته و درآمد آن برای کشاورزان اقتصادی تر خواهد بود.
نظر شما