به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از تبریز/ حبیب امین زاده در نشست خبری خود در تشریح عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ایام شیوع کرونا، اظهار کرد: با آغاز شیوع ویروس کرونا، در آذربایجان شرقی در کم ترین زمان ممکن ستادهای استانی مقابله با این بیماری تشکیل و سازمان صمت نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی این ستاد معرفی شد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از آزمون کرونا سربلند بیرون آمده است، گفت: شرایط مطلوب صنعتی که اکنون در آن قرار داریم، حاصل مدیریت متمرکز استانی است.
رئیس سازمان صمت استان، با بیان اینکه این سازمان عمل به شعار جهش تولید را از اسفند سال گذشته، یادآور شد: تا پیش از اسفند سال گذشته و در اوایل شیوع کرونا ظرفیت تولید الکل در استان پنج هزار لیتر در روز و همچنین تولید ماسک توسط یک واحد صنعتی صورت می گرفت.
وی با اشاره به ۶ محور کاری ایجاد شده برای سازمان صمت بعد از شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: در ابتدا مشکلات زیادی برای سازمان صنعت، معدن و تجارت به وجود آمد چرا که این مجموعه در تامین مواد اولیه، تولید و توزیع مسئول بوده و باید نظارت داشته باشد.
وی با بیان اینکه جامعه مدیریتی کشور با وجود تحریم و بحران یک درس بزرگ به جهان و کشورهای مدعی داد، گفت: از اولین روز شیوع بیماری با استراتژی جنگی وارد میدان شدیم و با همکاری آحاد مردم توانستیم این موضوع را مدیریت کنیم.
به گفتهی امین زاده نحوه تولید و انتقال و توزیع مواد تولیدی از روزهای اول شیوع کرونا دغدغه سازمان صمت بود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان با بیان اینکه در زمان شیوع ویروس کرونا با وجود اینکه مرزها بسته بود از واردات الکل غافل نبودیم، ادامه داد: در زمان اوج شیوع این ویروس با مدیریت درست توانستیم حتی به استان های دیگر نیز کمک کنیم .
وی گفت: در فصل پاییز مجوز ایجاد ۲ کارخانه ساخت الکل با ظرفیت ۵۰ هزار لیتر صادر شده است که در آینده به ما کمک خواهند کرد، هم اکنون نیز به دنبال اخذ مجوز صادرات محصولات بهداشتی به خارج از کشور هستیم.
امین زاده با بیان اینکه از طریق مهندسی معکوس دستگاه ساخت ماسک در عرض ۱۴ روز تولید شد، خاطرنشان کرد: به بیش از ۱۴ استان کشور فقط دستگاه تولید ماسک صادر کردیم.
وی افزود: از تولید ۵ هزار به ۱۵ میلیون ماسک در روز رسیده ایم، در زمینه مواد ضدعفونی کننده نیز علاوه بر ایجاد واحدهای جدید واحدهای موجود صنایع را با تغییر کاربری به تولید محلول ضدعفونی کننده تغییر دادیم که کمک بسیار خوبی در این زمینه دریافت کردیم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان یادآور شد: پس از اینکه توانستیم تولید را به حد نرمال مورد نیاز جامعه برسانیم با بحران مواد تقلبی مواجه شدیم، در اوایل افراد بسیاری با استفاده از مواد غیر استاندارد بیمار شدند که در این زمینه نیز توانستیم با کار شبانه روزی از پخش این مواد در استان جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه با همکاری صنعتکاران استان بیش از ۲۰ هزار پک ضدعفونی کننده و غذایی در میان اقشار آسیب پذیر جامعه پخش شد، گفت: این کار خود فعالیت بسیار بزرگی بود و اگر به درستی مدیریت نمیشد در بازار با کمبود مواد مواجه میشدیم که خوشبختانه توانستیم این موضوع را نیز مدیریت کنیم.
امین زاده افزود: با همکاری تعزیرات حکومتی و وزارت بهداشت، ازعرضه مواد بهداشتی غیراستاندارد مقابله و از سطح بازار جمع آوری شدند که ۱۲ تولیدکننده مواد غیر استاندارد در استان جمع آوری شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روزانه ۹۰ هزار ست ماسک و دستکش در مراکز درمانی استان مصرف میشود، گفت: مواد تولیدی به دو بخش مواد مورد نیاز مراکز درمانی و عموم جامعه تقسیم شد، همچنین در حال حاضر روزانه ۳۰ هزار عدد ماسک رایگان در استان پخش میشود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایین بودن قیمت اقلام بهداشتی در استان نسبت به سایر استان ها گفت: درحال حاضر به دلیل پایین بودن قیمت در استان با پدیده خروج مواد به سایر شهرها روبرو هستیم.
امین زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نانوایی ها مکلف به رعایت پروتکل های بهداشتی هستند، گفت: پروانه بیش از ۲۰ نانوا باطل و سهمیه آرد چندین واحد نیز کاهش یافته یا باطل شده است.
عالی ترین مقام وزارت صنعت معدن و تجارت در استان با اشاره به راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی تعطیل شده در ایام کرونا در استان گفت: از اواسط ماه جاری ۹۰ درصد از واحدهای تولیدی استان با رعایت پروتکل های بهداشتی مشغول به کار هستند و زمینههای صادرات کالا به کشورهای مختلف فراهم شده است.
وی افزود: موضوع کرونا و تامین اقلام مورد نیاز آن موجب نشده از شرایط بازار و تنظیم قیمتها غافل شویم، با گران فروشان در تولید و فروش برخورد جدی خواهیم داشت.
عین الله زاده معاون صنایع سازمان صنعت معدن و تجارت استان نیز در این نشست با بیان اینکه دو واحد تولید ماسک n۹۵در استان بیش از ۵۰ هزار ماسک تولید می کنند، گفت: ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ هزار ماسک سه لایه در استان وجود دارد، درحال حاضر روزانه ۳۰۰ هزار ماسک تولید میشود و توان تولید مازاد بر نیاز جامعه است.
وی افزود: در زمینه تولید مواد ضدعفونی کننده نیز ۳۵۰ هزار لیتر ظرفیت تولید داریم که این مقدار نیز مازاد بر نیاز جامعه است.
عین الله زاده در پایان گفت: اجازه صادرات محصولات ضدعفونی کننده نانو به کشورهای همسایه داده شده و به عنوان استان معین چندین استان برای تامین مواد بهداشتی انتخاب شدهایم.
۴۸
نظر شما