نسخه 400 ساله انجیل شاه جیمز طی 150 سال گذشته روی طاقچه کلیسای انگلیکن سنت لارنس در ویلتشایر بریتانیا قرار داشته و یکی از معدود نسخی است که در حال حاضر از این انجیل موجود است.
اگر چه علامتی در بالای کتاب نشان میدهد که تاریخ چاپ آن به سال 1611 باز میگردد، اما پس از تشکیل شورای محلی کلیسا و اتخاذ تصمیم هایی به مناسبت بررسی اعتبار این انجیل در چهارصدمین سالگرد انجیل شاه جیمز مقامات کلیسا به این نتیجه رسیدند که انجیلی که در اختیار دارند 400 سال قدمت دارد.
کریس ماستنین لی عضو شورای محلی کلیسا اظهار داشت: هرکس به این کلیسا میآمد این انجیل را انجیلی بسیار قدیمی میدانست اما هیچ کس درباره منشا تاریخی آن اطمینان نداشت.
کلیسای سنت لارنس پس از ورود نسخههای مدرن انجیل استفاده از انجیل چهارصدساله را متوقف کرد و با تعداد چشمگیری از گردشگران برای تماشای این انجیل چهارصدساله رو به رو شد. این انجیل که سبک نگارش آن گوتیک است و روی پارچه کتانی چاپ شده و در صفحات آن هیچ گونه برگ طلایی یا تصاویری برای مزین کردن صفحات به چشم نمیخورد و به علت داشتن یک اشتباه چاپی مشخص شده که این انجیل چاپ دوم انجیل شاه جیمز است.
نسخه چهارصدساله انجیل شاه جیمز طی سالیان دچار فرسودگی شده است و پنج فصل نخست سفر پیدایش آن از بین رفته است. این انجیل نمونه یکی از نخستین ترجمههای انجیل به زبان انگلیسی است. کلیسای سنت لارنس تلاش میکند این انجیل را در یک محفظه شیشهای قرار دهد تا مردم قادر باشند صفحات آن را ورق بزنند و آن را مطالعه کنند.
/62
نظر شما