۰ نفر
۱۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۱

محسن خجسته مهر

امسال وزارت نفت برای توسعه فازهای پارس جنوبی به حدود 16.6 میلیارد دلار نیاز دارد. همچنین برای نگهداشت توان تولید به حدود  6.2 میلیارد دلار و برای توسعه سایر میادین مشترک و مستقل نفتی و گازی به حدود 18 میلیارد دلار نیاز است که بخشی از این برآورد، در قالب بودجه سنواتی سال 90 تامین خواهد شد.

دراین راستا در سالجاری بیش از 40 میلیارد دلار طرح و پروژه در طول سال جهاد اقتصادی در وزارت نفت اجرایی خواهدشد. حفظ ظرفیت و افزایش تولید نفت وگاز ، اجرای طرح‌های توسعه موجود براساس برنامه‌های از قبل تعیین شده وزارت نفت و افزایش تولید گاز به 700 میلیون متر مکعب در روز از برنامه‌های مهم سال 90  در وزارت نفت خواهد بود.

همچنین تدوین برنامه ازدیاد برداشت، راهی برای رفع مشکلات و موانع گذشته و موجود در تولید صیانتی از منابع نفت و گازاست که به شرکت ملی نفت ایران ابلاغ خواهد شد.

توسعه 45 میدان نفتی وگازی در دستور کار برنامه پنجم قرار داردکه الزامات اجرایی این طرح‌ها نقدینگی مستمر منابع مالی در کشوراست که به این منظور از تمام امکانات موجود در کشور از جمله توان متخصصان داخلی، ایجاد فرآیند کارهای پیمانکاران به شکل کنسرسیوم و همچنین ازکالا و تجهیزات ساخت داخل بهره‌برداری خواهد شد.

بازنگری در برنامه تزریق گاز به میادین نفتی از جمله برنامه‌های اجرایی سال 90 در وزارت نفت خواهد بود. بهره‌برداری از کارخانه گاز و گاز مایع سیری برای استحصال روزانه بیش از 80 میلیون فوت مکعب گاز خشک و تولید 10 هزار بشکه پروپان، پنتان، میعانات گازی و نیز افزایش تولید میدان هنگام از دیگر برنامه‌های مورد نظر است.

در سال 90 باید  بیش از 16 میلیارد دلاری در پارس جنوبی سرمایه‌گذاری شود.در این رابطه در طول امسال میزان تولید فازهای 9و 10 به حداکثر خود خواهد رسید و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تولید زود هنگام گاز طبیعی از فازهای 15 ، 16 ، 17 و 18 پارس جنوبی محقق خواهد شد.

ادامه اجرای فازهای پارس‌جنوبی که به قرارداد رسیده‌اند نیز با جدیت تمام به عنوان اولین اولویت وزارت نفت در میادین مشترک با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد .

ازسویی دیگر، تکمیل طرح‌های بنزین‌سازی و بهینه‌سازی پالایشگاه‌های تهران ،آبادان، اصفهان و تبریز در سال 90 از جمله برنامه هایی است که در اولویت کاری وزارت نفت قرارگرفته است.

همچنین افزایش ظرفیت پالایشی به میزان 100 هزار بشکه در پالایشگاه‌های شازند اراک ولاوان در برنامه است. بهره‌برداری از برج تفکیک اصلی واحد (RFCC) و RCB برای اولین بار در قالب پترو پالایشگاه از برنامه‌های اجرایی این شرکت در سال جاری خواهد بود.

دربخش سرمایه گذاری برنامه سرمایه‌گذاری 2.9 میلیارد دلاری در طرح‌های پالایشی، خطوط لوله و پخش فرآورده‌های نفتی از محل فاینانس و تسهیلات پیش‌بینی شده  که 1.9 میلیارد دلار آن از محل انتشار اوراق مشارکت ریالی و ارزی جذب شود.

تولید و توزیع تدریجی فرآورده‌های نفتی با استانداردهای یورو 4 و یورو 5 از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار این صنعت قرار دارد. ارتقای 20 در صدی فعالیت بنکرینگ (سوخت رسانی به کشتی‌ها) در سال 90 نسبت به سال 89 نیز از مهمترین اقدامات این مجموعه خوهد بود.

از سویی دیگر،افزایش ظرفیت مخازن شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از 11.5 به حدود 13 میلیارد لیتر، افزایش طول خطوط لوله نفت‌خام، افزایش طول خطوط لوله فرآورده‌های نفتی، اجرای طرح‌های انتقال فرآورده از آبادان، اراک، ری و خطوط نفت‌خام سبزآب، تنگه فنی، اراک و تهران از برنامه های سال90 خواهد بود.

همچنین ساماندهی طرح اسکله بندر صادراتی ماهشهر، تکمیل اجرای طرح انتقال آب رودخانه بهمنشیر به پالایشگاه آبادان، آغاز اجرای طرح‌های ارتقای بهره‌وری انرژی واحدهای عملیاتی پالایش در طول سال جاری از جمله برنامه های نفتی در سال جهاد اقتصادی است.

در زمینه برنامه‌های اجرایی شرکت ملی گاز نیز خط لوله ششم سراسری در مسیرهای اهواز-دهگلان و دهگلان- مرزبازرگان، خط لوله هفتم سراسری در مسیرهای ایرانشهر ـ زاهدان و ایرانشهر- مرز پاکستان، خط بافق در یزد، تعویض بخشی از خط دوم سراسری در مسیر کنگان - فراشبند از برنامه‌های سال جاری این شرکت خواهد بود.

ساخت ایستگاه تقویت فشار گاز دهشیر، اردستان، کاشان، آغاجاری و تاسیس فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام، ایجاد 400 هزار انشعاب مشترک گاز در شهر و روستا، انتقال خطوط گازی دامغان، کیانسر - ساری - نکا و نیز خط انتقال گاز گورزین هم در سال 90 انجام خواهد شد.

درعین حال امسال حداقل 7 طرح تولیدی و سرویس‌های جانبی شرکت ملی صنایع پتروشیمی افتتاح خواهدشد. از جمله این طرح‌ها کلروآلکالی و PVC پتروشیمی اروند ،NF سوم پتروشیمی بندر امام، فجر2(پتروشیمی فجر)، توسعه سرویس‌های جانبی متمرکز (پتروشیمی مبین)، اولفین یازدهم(پتروشیمی کاویان)، فاز اول خط لوله انتقال اتیلن غرب کشور و پلی اتیلن سنگین کرمانشاه خواهد بود.

اما درخصوص تامین منابع مالی و ارزی طرح‌ها ؛ این طرح ها شامل ادامه فعالیت جهت تکمیل قراردادهای تجاری طرح ها، عملیاتی‌شدن خط اعتباری مبین، واگذاری سهام 15 شرکت پتروشیمی از طریق شرکت پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس، تقویت جذب سرمایه‌گذاری، تکمیل طرح آمایش سرزمین پتروشیمی است .

 الزامات اجرایی این طرح‌ها نقدینگی مستمر منابع مالی در کشوراست که ما از تمام امکانات موجود در کشور از جمله توان متخصصان داخلی، ایجاد فرآیند کارهای پیمانکاران به شکل کنسرسیوم و همچنین ازکالا و تجهیزات ساخت داخل بهره برداری خواهیم کرد./121

 معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت

 

 

کد خبر 141342

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین