حسینعلی ابراهیمی کارنامهای درباره مشکلات دریاچه بختگان به فارس گفت: برنامهریزیهایی را کردهایم و امور آب منطقهای استان مکلف شده تا حقابه دریاچه بختگان را بپردازد.
وی در ادامه تأکید کرد: ظرف چند روز آینده ابتدا 40 میلیون متر مکعب و در مرحله دوم باز 40 میلیون متر مکعب آب در منطقه رهاسازی شود تا دریاچه بختگان و طشت از خشکسالی نجات پیدا کنند. این 2 دریاچه با یکدیگر متصل هستند.
ابراهیمی کارنامهای تصریح کرد: آبی که قرار است رهاسازی شود باید از سد دورودزن تأمین شود؛ این سد در بالادست دریاچه قرار دارد.
وی افزود: با خشکشدن تالاب بختگان حتی پرندگان نیز به آبگیرها یا سایر مناطق مهاجرت میکنند.
مدیر کل اداره محیط زیست استان فارس گفت: طبق آخرین بازدیدی که در 9 فرودین داشتم، بخشی از تالاب توسط بارشهای اخیر آبگیری شده است.
وی در ادامه تأکید کرد: بالای 3 تا 4 هزار هکتار از تالاب آبگیری شده است و احتمال میدهیم که با افزایش گرما بخشی از آب تبخیر شود. فاصله بختگان تا سد زیاد است و اگر این حقابه تعیین شده به پایین دست برسد دریاچه بختگان از این شرایط نجات مییابد.
ابراهیمی با بیان این که امر تبخیر در دریاچه بختگان بسیار مهم است، اعلام کرد: همه چیز بستگی به شرایط جوی دارد، گاهی حقابه پرداخت میشود اما تبخیر نیز باعث کاهش سطح آب میشود.
وی با اشاره به خشکشدن دریاچه بختگان طی چند سال گذشته، از شور شدن زمینهای کشاورزی اطراف دریاچه اظهار نگرانی کرد و گفت: زمینهای کشاورزی همجوار دریاچه بختگان به دلیل خشک شدن دریاچه شور شده است.
مدیر کل اداره محیط زیست استان فارس بیان کرد: زمینهای کشاورزی و باغها زمانی که شور میشوند میتواند با توجه به تأثیر محیط بر دریاچه، بر روی دریاچه بختگان نیز اثر گذارند و به خشک شدن دریاچه سرعت ببخشند.
مدیر کل اداره محیط زیست استان فارس گفت: از سوی دیگر میتوان گفت ما بحران آب نداریم بلکه با بحران مصرف مواجه هستیم.
44
نظر شما