اعلام تورم نقطه به نقطه اسفند ماه واکنش کارگران نسبت به میزان افزایش دستمزد را در پی داشت.

سید ابراهیم علیزاده: درحالی میزان تورم نقطه به نقطه اسفندماه  9/19 درصد اعلام شده که میزان افزایش دستمزد کارگران برای سال جاری با توجه به تورم اعلام شده بهمن ماه تنها 9 درصد مصوب شده بود.

آن زمان که اعضای شورای عالی کار بر مبنای تورم 11 درصدی اعلام شده بانک مرکزی در مورد میزان افزایش دستمزد کارگران تصمیم‌گیری می کردند شاید هرگز فکر نمی‌کردند تورم ماه آینده حدود 20 درصد یعنی بیش از دو برابر میزان افزایش مزد تصویب شده، بشود. برای همین هم به نظر می رسد اعضای این شورا چندان آمادگی برای پیگیری درخواست کارگران مبنی بر تجدید نظر در مورد افزایش دستمزد سال 90 را ندارند. این در حالیست که با اعلام تورم نقطه به نقطه اسفندماه به میزان 9/19 درصد برخی فعالان کارگران خواستار آن هستند که شورای عالی کار در مورد مصوبه مزد سال جاری تجدیدنظر کند.

برای افزایش حداقل دستمزد سال جاری همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد بیش از هر موضوعی، تورم اعلام شده بانک مرکزی ملاک قرار گرفته بود اما نکته جالب در مورد نرخ تورم است که در فاصله یک ماه بعد از تصمیم‌گیری در مورد افزایش حداقل دستمزد کارگران، میزان تورم نقطه به نقطه افزایش چشم‌گیری یافت.

اعضای شورای عالی کار برای دستمزد سال 90 کارگران، تورم 6/11 درصدی و پیشنهاد بیش از یک میلیون و 359 هزار تومانی برخی نمایندگان کارگران به عنوان رقم تامین کننده حداقل معیشت را روی میز داشتند که پس از مذاکراتی در نتیجه تصمیم گرفتند حداقل دستمزدها 9 درصد و سایر سطوح نیز شش درصد افزایش یابند.

 پس از اعلام این مصوبه، نماینده‌های کارگری چون توانسته بودند در کنار این افزایش دستمزدها، میزان بن کارگری را نیز افزایش دهند به نظر می‌رسید که حداقل از این مصوبه ناراضی نیستند که پس از گذشت چند هفته و اعلام نرخ تورم اسفندماه سال گذشته اکنون دیگر چندان راضی به نظر نمی‌رسند.

در این میان نایب رییس شوراهای اسلامی کار کشور اذعان می‌کند که مزد تعیین شده سال جاری نمی‌تواند نیازهای کارگران را تامین کند و توضیح می‌دهد: «ما ضمن اعتراف و اقرار به اینکه دستمزد اعلام شده نمی‌تواند نیازهای کارگران را تامین کند، می گوییم که جهت صیانت از نیروی کار و افزایش نیافتن تورم، این میزان افزایش مزد را پذیرفتیم و امیدواریم که دولت تدابیری اتخاذ کند که کارگران حمایت شوند. مثلا یک مرجع رسمی خط فقر کشور را اعلام کند و دولت کارگرانی را که کمتر از خط فقر دریافت می‌کنند از پرداخت مالیات معاف کند.»

افزایش نارضایتی‌ کارگران از مزد 90

در کنار اذعان این مقام کارگری که یکی از اعضای حاضر در نشست شورای عالی کار در هنگام تعیین دستمزد سال جاری بود، مقامات دیگر کارگری نیز نارضایتی خود را بروز داده و در این مورد اظهار نظر کرده‌اند. معاون امور خانه کارگر شاید معترض‌ترین مقام کارگری باشد که به خبرنگار خبرآنلاین می‌گوید: « ما پیش از این هم نسبت به افزایش 9 درصدی دستمزدها اعتراض‌هایی داشتیم و اکنون دیگر با اعلام تورم حدود 20 درصدی نماینده‌های کارگران در شورای عالی کار نیز باید اعتراض کنند.»

اما پاسخ نماینده کارگران در شورای عالی کار این است که «میزان اعلام شده تنها برای حداقل دستمزد کارگران است که کارفرمایی کمتر از آن میزان نمی‌تواند به کارگری بدهد و دست او برای پرداخت بیشتر باز است.»

ولی الله صالحی در این مورد اظهار می‌کند: «کارفرمایان اختیار دارند که در قالب پیمان‌های دسته جمعی و سایر موارد دیگر در طرح‌هایی مانند طبقه‌بندی مشاغل دستمزد بیشتری پرداخت کنند. در واقع دست آن‌ها باز است و آنچه که شورای عالی کار تعیین کرده حداقل دستمزد است.» نایب رییس شوراهای اسلامی کار نیز این چنین اعتقاد دارد و بیان می‌کند: « در آن مقطعی که جلسه تعیین مزد سال 90 شورای عالی کار برگزار شده بود، در پاسخ به درخواست کتبی شورای عالی کار از بانک مرکزی میزان تورم 6/11 درصد اعلام شده بود و جامعه کارگری نیز به دنبال افزایش قدرت خرید کارگران بودند که در نهایت میزان حداقل مزد 9 درصد افزایش یافت اما 330 هزار تومان، حداقل دستمزد است و دست کارفرماها باز است که بیشتر از این پرداخت کنند.» اولیاء علی‌بیگی ادامه می‌دهد: « کارفرمایان می‌توانند برای افزایش انگیزه کارگران و ارتقای بهره‌وری به کارگران خود فراتر از این مبلغ بدهند. از سوی دیگر دولتی‌ها و کارفرماها به این موضوع واقف هستند که این مزد نیازهای حداقلی را تامین نمی‌کند اما  از سوی دیگر توان پرداخت آن را هم باید مدنظر قرار داد.» وی اضافه می‌کند: « ما بین شرایط بد و بدتر، شرایط بد را انتخاب کردیم. ما باید به سمتی حرکت می‌کردیم که قانونی وضع شود که قابلیت اجرایی داشته باشد، وگرنه قانونی وضع می‌کردیم که قابلیت اجرا نداشته باشد که موثر نبود.»

آغاز گمانی‌زنی‌ها برای تغییر دستمزد 90

با وجود توجیهات نماینده‌های کارگران در شورای عالی کار، معاون خانه کارگر خواسته کارگران کشور را این‌گونه مطرح می‌کند: «همان‌طور که بانک مرکزی در مورد تورم به واقعیت نزدیک شده ما انتظار داریم که در مورد میزان افزایش دستمزدها نیز تجدیدنظری صورت بگیرد.» حسن صادقی با تاکید بر خواسته کارگران مبنی بر تجدیدنظر مصوبه شورای عالی کار، در مورد افزایش دستمزد سال 90 اظهار می کند: « باید در شورای عالی کار بر مبنای تورم 9/19 درصدی اعلام شده بانک مرکزی در مورد افزایش دستمزد سال جاری تصمیم گرفته شود. وقتی دولت این را پذیرفته که تورم اسفندماه حدود 20 درصد است و ملاک برای تعیین مزد هم تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی است، بنابراین شورای عالی کار می‌تواند جلسه تجدید نظر افزایش مزد برگزار کند.»

اما پاسخ صریح نماینده کارگران در شورای عالی کار این است که «شورای عالی کار طبق روال معمول سالی یک بار در مورد میزان افزایش دستمزد کارگران تصمیم‌گیری می‌کند و تغییر مصوبه آن کار سختی است.»

این درحالیست که آخرین سال فعالیت دولت نهم آن زمان که محمد جهرمی وزیر کار بود، پس از گذشت چند روزی از مصوبه شورای عالی کار در مورد دستمزد کارگران و بعد از اعتراض کارفرمایان، وی با برگزاری نشست مجدد شورای عالی کار موافقت کرده بود و شورای عالی کار نیز در نهایت در مصوبه خود تجدید نظر کرد.

با وجود این، صالحی تاکید می‌کند: «وظیفه شورای عالی کار این است که تنها سالی یک بار در این مورد تصمیم‌گیری کند.» اما رییس کانون شوراهای اسلامی کار تهران این‌گونه واکنش نشان می‌دهد که در جلسه 24 فروردین ماه هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار این موضوع مطرح و بررسی خواهد شد.

در سال پایانی دولت نهم آن زمان که مصوبه میزان افزایش دستمزد کارگران تغییر کرده بود، مقامات دولتی با اتکا به تورم نقطه به نقطه که پایین‌تر از تورم منتهی به ماه مربوطه بود، تجدیدنظر در مصوبه شورای عالی کار را پذیرفته بودند اما این بار که تورم نقطه به نقطه حتی در بهمن‌ماه نیز بیشتر از تورم منتهی به این ماه و به میزان 18 درصد بود ولی مدنظر قرار نگرفت. تورم نقطه به نقطه اسفندماه نیز در حالی 9/19 درصد اعلام شده که تورم منتهی به اسفندماه 4/12 درصد محاسبه شده است.

/32

کد خبر 141755

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • كارگر IR ۰۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    انصاف نيست حتماً بايد تجديدنظر شده و دستمزد كارگران افزايش يابد.چون با اين 330000تومان كارگران شرمنده خانوادشون هستند .
  • بدون نام IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    آنچیز که عیان است چه حاجت به بیان است چند سال است حقوق کارگر و کارمند بسیار کمتر از تورم افزایش میابد تازه تورم اعلام شده بسیار کمتر از آن چیزیست که در جامعه در حال اتفاق افتادن است
  • بدون نام IR ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    باور كنيد با10%يا20%كاري ازپيش نميره.. چراتمام كشورهاي پيشرفته به وضع مالي كارگرانشون رسيدگي ميكنند اما درايران متاسفانه كارگر دربدترين شرايط زندگي خودراميگذراند كمي به فكرخانوادههاي اين قشرضعيف وزحمتكش جامعه هم باشيد (بي عدالتي به اين بزرگي!!)
  • موسي IR ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    اون کساني که اين تصميم رو گرفتن خودشون مي تونن بااين دستمزد فقط يک هفته نه بيشتر سرپرست خانواده خودشون باشن.به خدا شرم داره.بايد توقيامت جوابگوي اين تصميمات غلطشون باشن
  • بدون نام IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    حقوق كارگران بايد دو برابربشه ... چراكارگربايدحداقل دستمزدبدونه هيچگونه مزايارادريافت كنند اماكارمندان بادو سه برابر حقوق درماه....مگر خانواده كارگران درهمين كشورزندگي نميكنندمگررئيس جمهورخودراخادم همه ملت نميداند تاكي شعار ؟شعار شعار شعار.... حداقل درسال جهاداقتصادي به فكراين قشرزحمت كش هم باشيدچرافكرميكنند اگرحقوق كارگران بالابره تورم مياد....؟(لطفا"اين كامت رابگذاريد)
  • بدون نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    مزن برسرناتوان دست زور .....
  • بدون نام IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    واقعا بی انصافیه.حداقل برای ما که لیسانسیم وکارگر یه فکری بکنید
  • من IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    همیشه, همه چیز بنفع کارفرمای و سرمای دار محترم, دوستان همه سرمایه دار شده اند دیگر !!!!
  • بدون نام IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    از قول ما بهشون بگید این قدر زحمت نکشن اگه حقوقهای ما بدبخت بیچاره ها رو اضافه کنن پس دیگه کی غصه بخوره واسه خرج و مخارج فشار شکن زندگی ؟؟؟!!! به خدا قسم روز محشر یقه شون رو میگیریم و شکایتشون رو بعد از خدا به رسول مکرم و امیر المومنین میبریم. به حدی فشار و سختی گریبانگیر ما شده که بعد از 5 سال زندگی مشترک هنوز من و همسرم نتونستیم 1000 تومن پس انداز کنیم . مریضی و گرفتاری هم که نانخورش هر روز و شب ماست . بهشون بگید آسوده باشند که ما سراپا نا آرامی و دغدغه ایم
  • بدون نام IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    1 0
    با اين وضعيت تورم از ريس جمهور محترم خواهشمنديم اقدام انقلابي در اين مورد انجام دهند ؛ واقعا نمي توانيم زندگي كنيم با اين حقوق ؛ تو را بخدا به داد ما كارگران برسيد ؛ من با مدرك ليسانس و 6 سال سابقه كار 303000 تومان ميگيرم تازه با قرارداد 2 ماهه كه هر دو ماه يك بار تمديد ميشود و امنيت شغلي هم وجود ندارد ؛ وقتي هم كه اعتراض ميكني با و جود درامد خوب شركت ؛ ميگويند همينه كه هست ! هر كي نميخواد استعفا بده و بره !!! آقاي احمدي ن‍اد لطفا به داد ما برسيد ؛ خسته شديم از بس شعار الكي شنيديم .
  • بدون نام IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    شما هم اگر مديري بودي كه خالص دريافتي ماهيانه ات 8ميليون تومان بود اصلا تصوري راجع به فقر نداشتي و امرانه تصور ميكردي 330هزارتومان خيلي هم زياد است .
  • بدون نام IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    واقعا کجای دنیا قیمت یک کیلو میوه یک درصد حقوق کارگران است ؟!!! بابا یه کم انصاف داشته باشید با این کارها راه برای یکه تازی بعضی از کارفرمایان سودجو بازتر میشود
  • بدون نام IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    وقتي حقوق كارگر نه درست محاسبه و نه درست پرداخت نميشود . صحبت از افزايش بهره وري و افزايش توليد و.... به نظر حرف ... مي آيد.
  • حسن IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    آقایان میتوانند با 330000 تومان زندگی کنند واقعا ظلم است
  • بدون نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    انصافاً كداميك از مسئولان و نمايندگان مجلس مي توانند با سه يا چهار برابر 330000 تومان امورات اوليه زندگي خود را بچرخانند هزينه مسكن آب و برق و گاز پوشاك نان فرزندان حمل و نقل خوراك
  • بدون نام IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    گوجه كيلويي 1500 تومان پياز كيلويي 1500 تومان سيب زميني كيلويي 1400 تومان گوشت و مرخ كه نمي خوريم سفر هم نمي ريم لباس هم نمي پوشيم
  • بدون نام A1 ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    بابا تنها قشری که هیچکس هواشو نداره قشر کارگرهست وگرنه کارمندا نیزیه جورایی دولت هواشون داره
  • تهران IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    اگر حقوق افزايش نمي يابد حداقل سقف معافيت مالياتي را افزايش دهيد. در حالحاضر حدود 25 درصد حقوق ودستمزد بابت بيمه و ماليات كسر كي گردد.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    هر چيزي رو به راحتي قيمتشو بالا مي‌بريد به كارگران كه مي‌رسه تورم و هزار درد ناشناخته سرطاني مياد وسط
  • کارگر IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    بابا کو؟؟نمایندگان کارگری کجا هستند.زهی خیال باطل که به فکر کارگران باشند.همه دنبال زد و بند سیاسی هستند.؟؟کارگر کیلو چنده.وزیر کار محترم که قربانش برم؟؟؟
  • گارگر IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    دومین ساله که سفری نرفتم.حداقل مخارج را برای خودم تعریف کردم و از سال گذشته دو میلیون بدهکاری را به تراز مالی 90 انتقال دادم.خداوکیلی با 330 هزار تومان چکار کنم؟شما برنامه ریزی کنید به من بگید تا من اجرا کنم شاید حداقل شکمم سیر شد!!! ما پابرهنگان عالم،مظلومین همیشگی تاریخیم...
  • بدون نام IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    آقای صالحی ،آخه کدوم مدیری میاد پول بیشتر به کارگرش میده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    خداوند سلامتي بدهد بركت پول را از خدا بخواهيد و نه خلق او
  • حميد IR ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    خيال باطل كه كارفرما بيشتر از حداقل دستمزد اعلام شده به كارگر خود پرداخت نمايد و اداره دارايي معافيت مالياتي را به يك ميليون تومان افزايش و نرخ ماليات را 10 درصد اعلام نمايد
  • بدون نام IR ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    براي نيروهاي شركتي شهرداري با مدارك فوق ليسانس وحقوق كارگري كاري بكنيد متاسفم براي كوتاهي مسولين
  • علی IR ۰۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    خدائیش کسی که 4000000 ریال اجاره می دهد و خرج خانواده دارد باید چه کار کند فقط باید بنشینیم ببینیم آقایان چه تصمیمی در خصوص حقوق این قشر مظلوم می گیرد در ضمن باید توجه داشته باشیم که هیچ احد و ناسی به فکر این اشخاص نی باشد. و بیشتر به فکر له کردن آنها هستند تا به فکر تامین کردن آنها
  • بدون نام IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    ما در کیش کارمند یک شرکت خارجی هستیم اولا که شرایط حقوقی ما مثل سایر مناطق است و ما باید دریافتی مثل سایرین داشته باشیم و با هزینه های بالای کیش زندگی کنیم ثالثا اینکه طبق قانون آنها به افزایش حداقل دستمزد توجه می کنند نه بیشتر. اینکه مسئولین می گویند دست کارفرما برای پرداخت بیشتر باز است چندان مصداقی ندارد. خوب بود حقوق کارگران مانند هدفمندسازی رایانه هدفمند می شد. چیزی که دولت اصلا به آن توجه ندارد.
  • آر IR ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    واقعا باید به حال خودم که یه کارگرم تاسف بخورم کاش یکی از مسئولین این نظرات رو می خوند ولی حیف که دلسوز نداریم حیف حیف
  • پیام IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    همه حتی دولت وکارفرمایان یاد گرفتند پا رو دوش کارگر بدبخت بزارن ،با قبض 200 هزارتومانی گاز تورم بالا نمی رود ولی با اندکی افزایش حقوق کارگر بدبخت تورم بالا میرود ما قسم حضرت عباس رو باور کنیم یا دم خروس رو ؟
  • کارگر IR ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    از این حقوق که ما میگیریم فقط باید 200000 تومان کرایه ماشین بدهیم تا از شهرستانهای اطراف تهران بیائیم تهران برای کار من تهران کار می کنم و از ورامین میام واقعاً نیاز دارم اما باید هر ماه دو سوم حقوقم رو کرایه بدم .واقعاً بی انصافیه
  • رحمت IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۱
    0 0
    مگه مجلس نمیگه براساس تورم پس چرا اجرا نمیشه؟
  • azim IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    0 0
    خدا لعنت کند ظالمی را که به مظلوم ظلم میکند

آخرین اخبار