۱. اهمیت محل نصب کولر
بیشترین مدل کولرهایی که در تابستانهای کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد؛ کولر آبی و کولر گازی یا اسپلیت است. نکته مهمی که میتواند منجر به کاهش مصرف برق هر دوی این کولرها شود، محل نصب کولر آبی و کندانسور اسپلیت است.
بهتر است هر دو مورد را در سایه و فضای باز نصب کنید تا هوا بتواند به راحتی جریان پیدا کند. ضمن اینکه قرار گرفتن این وسایل در معرض باد به بهبود عملکرد کولر شما کمک بزرگی خواهد کرد. در نهایت برای پایین آوردن هر چه بیشتر فشار روی کولر و به دنبال آن کاهش مصرف برق از یک سایه بان برای قرار گرفتن روی این کولرها کمک بگیرید تا فضای خنکتری را برای کولرتان فراهم کند.
۲. انتخاب ظرفیت کولر بر اساس متراژ خانه
قبل از خرید کولر آبی یا کولر گازی (اسپلیت) به متراژی که قرار است کولر آن را خنک کند توجه داشته باشید. اگر فضایی که قصد خنک کردنش را دارید، کوچک است میتوانید از انواع کولر اسپلیت کوچک یا کولر پرتابل استفاده کنید که نسبت به مدلهای معمولی قیمت پایینتری دارد. اگر کولر شما ظرفیت سرمایشی بیشتری نسبت به فضای شما داشته باشد، در حقیقت در حال پرداخت هزینه برق بیشتر برای سرمایشی هستید که کارکردی برایتان ندارد. پیشنهاد میکنیم قبل از خرید کولر حتما با چند کارشناس مشورت کنید تا کولری با توان مناسب را به شما معرفی کنند.
۳. محل نصب اسپلیت و قرارگیری دریچه
برای اینکه بتوانید مصرف برق کولر را به کمترین مقدار ممکن برسانید، مهم است که به محل نصب اسپلیت یا کولر گازی و همچنین قرار گیری دریچههای کانال کولر آبی دقت داشته باشید.
· بهتر است اسپلیت را در محلی نصب کنید که نزدیکترین وضعیت ممکن را نسبت به محل دور هم جمع شدن اعضای خانواده داشته باشد؛ نزدیکی به آشپزخانه، هال یا اتاق تلویزیون میتواند انتخاب خوبی باشد. اینطوری افراد خانواده خنکتر میمانند و نیازی به دستکاری دمای محیط نخواهید داشت.
· محل قرار دادن مبلمان راحتی را با توجه به محل دریچههای کولر در نظر بگیرید. این اقدام شبیه اقدام لازم برای اسپلیت است و نمیگذارد برای ایجاد سرمایش بیشتر از دکمه تند کولر استفاده کنید.
۴. زمانی برای خاموشی کولرها
در حالی که در تمام طول روز میتوانید از دمای مناسب کولر برای خنک کردن منزل استفاده کنید، شبهایی که هوا کمی خنکتر است، کولر را خاموش کنید و با کمک گرفتن از انواع پنکه، مثل پنکه سقفی یا پنکه ایستاده، هوای خنک باقی مانده از روز را به گردش درآورید. با این کار چندین ساعت به کولر استراحت میدهید و مصرف برق منزلتان پایین خواهد آمد.
۵. خاموش کردن موقع ترک منزل
درست است که وقتی از هوای گرم بیرون وارد خانه میشوید، دوست دارید هوایی خنک را نفس بکشید؛ اما این کار باعث میشود چندین ساعت متوالی سیستم سرمایشی شما از برق استفاده کند و خانه را برای هیچ کس خنک نگه دارد. به جای این کار هر بار قبل از خروج از منزل یک شیشه شربت خنک درست کنید و آماده داخل یخچال بگذارید. موقع ترک منزل کولر را خاموش کنید و بعد از بازگشت ضمن روشن کردن کولر یک لیوان شربت خنک بنوشید تا چند دقیقهای که صرف خنک شدن منزل میشود، گرما اذیتتان نکند. در این مطلب میتوانید با چند مورد از بهترین نوشیدنیها برای فصل تابستان نیز آشنا شوید.
۶. پوشاندن درزها و پنجرهها
به خاطر داشته باشید هر چه فضای داخل خانه گرمتر باشد، برق بیشتری صرف ایجاد سرمایش آن خواهد شد؛ به همین دلیل بهتر است تمرکزتان را روی نگه داشتن هوای خنک در داخل منزل و عدم خروج آن بگذارید. برای این کار چند راهکار وجود دارد:
- با استفاده از درزگیر، تمام درزهای در و پنجرهها را بپوشانید تا هوای خنک راهی برای خروج پیدا نکند.
- دیوارها را عایق بندی کنید. عایق بندی دیوارها منجر میشود هوای گرم داخل نیاید و هوای سرد هم از خانه بیرون نرود.
- اگر بتوانید برای پنجرهها سایه بان نصب کنید، جلوی ورود گرمای زیاد ناشی از نور خورشید در تابستان را خواهید گرفت.
- در ساعتهای گرم روز پردهها را بکشید و به آفتاب اجازه ایجاد گرمایش بیشتر ندهید.
۷. توجه به برچسب انرژی کولر
برای اینکه در پایان ماه با قبض برقی که اعداد نجومی روی آن نقش بستهاند مواجه نشوید، قبل از خرید دستگاه سرمایشی به دو نکته اساسی دقت داشته باشید:
· حتما به برچسب انرژی کولر دقت کنید و سراغ محصولاتی بروید که روی برچسب آنها حروف A یا نهایتا B نوشته شده باشد. این حروف تضمین کننده کارکرد خوب کولر در ازای دریافت برق کمتر است.
· چه برای خرید کولر گازی یا اسپلیت به عنوان وسیله سرمایشی و چه برای خرید انواع پکیج گرمایشی سراغ محصولاتی از برند های شناخته شده مثل ایران رادیاتور بروید که ضمانت پس از فروش و نمایندگیهای معتبر دارند. خرید محصولات بی کیفیت با قیمت خیلی پایین به این معنی است که قرار است قبض برقتان پایین بودن پایین بودن هزینه محصول را حسابی برایتان جبران کند.
۸. کاهش استفاده از وسایل گرمازا
برای اینکه کولرتان را مجبور به تلاش بیشتر برای خنک کردن فضای منزل نکنید، سعی کنید از وسایلی که ایجاد حرارت میکنند کمتر استفاده کنید و این استفاده را به ساعتهای خنک شب و بعد از اوج مصرف موکول کنید.
اجاق گاز و پخت و پز روی آن، اتو کردن لباسها، استفاده از ماشین لباسشویی و حتی ظرفشویی همگی حرارتی را تولید میکنند که منجر به گرم شدن خانه و در نتیجه بالا رفتن برق مصرفی کولر برای خنک کردن هوا خواهد شد. نسبت به استفاده از این وسایل حساس باشید.
۹. کولری متناسب با محیط جغرافیایی
بهتر است قبل از خرید کولر حتما به محیطی که در آن زندگی میکنید و آب و هوای آن دقت داشته باشید. معمولا توصیه میشود از کولر گازی برای خنک کردن منازل موجود در مناطق گرم و مرطوب، مثل مناطق ساحلی استفاده شود؛ در حالی که استفاده از کولر آبی در مناطق گرم و خشک منطقی به نظر میرسد. وقتی کولر منزل شما متناسب با وضعیت آب و هوایی منطقه شما باشد، مصرف انرژی به مراتب کمتر خواهد شد.
۱۰. کاهش طول کانال کشی
زمانی که قصد دارید کانالهای کولر را نصب کنید، سعی کنید طول آنها را به حداقل کاهش دهید. هر چه طول تونل بیشتر باشد، برق بیشتری برای رساندن هوای خنک به داخل منزل مصرف خواهد شد و بالعکس. علاوه بر این کار سعی کنید فیلتر کولر گازی را به موقع تمیز یا تعویض کنید و برای کولر آبی هم به جای پوشال از پدهای سلولزی کمک بگیرید. هر دوی این موارد منجر به کاهش مصرف برق خواهد شد.
۲۱۲۱
نظر شما