بازتاب سفر وزیر خارجه هند به ایران در رسانه‌های این کشور

ایرنا نوشت: رسانه‌های هند روز چهارشنبه به صورت گسترده سفر سابرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه این کشور به تهران را بازتاب داده و آن را برای گسترش روابط هند و ایران مهم تلقی کردند.

 نشریه‌های "پرینت"، "هندوستان تایمز"، "ایندین اکسپرس"، "تایمز او ایندیا" و همچنین شبکه‌های خبری " نیوز ۱۸"، "زی نیوز"، "ایندیا تودی" و "تایمز نو" موضوع سفر جایشانکار به ایران را مورد توجه قرار دادند. 

نشریه "تایمز او ایندیا" نوشت: سابرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند پیش از سفر به روسیه برای شرکت در سازمان همکاری شانگهای، در ایران توقف کرد. 


این اولین سفر رسمی وزیر امور خارجه هند به یک کشور خارجی پس از وقوع بیماری همه گیر کرونا می‌باشد. 

این نشریه هندی افزود: اما سفر جایشانکار به ایران از دو لحاظ اهمیت دارد. اول اینکه هند به دنبال افزایش همکاری‌ها با ایران در ارتباط با افغانستان است. با توجه به مذاکرات آتی گروه طالبان و دولت افغانستان و خروج آمریکا از افغانستان، هند قصد دارد منافع خود را در افغانستان حفظ کند و برای دست یابی به این هدف به کمک تهران نیاز دارد. 

جنبه دوم مورد اهمیت در سفر جایشانکار به ایران، مخالفت هر دو کشور با رواج افراط گرایی در افغانستان است. هند به دنبال یافتن یک نقطه نظر مشترک با ایران در افغانستان در زمینه مبارزه با افراط گرایی است. 

نشریه "اکونومیک تایمز" هم نوشت: این دومین سفر یکی از مقامات عالی رتبه هند به ایران در طول یک هفته جاری می‌باشد. راجنات سینگ ویر دفاع هند که نقش تعیین کننده‌ای در دولت "نارندرا مودی" دارد، پس از پایان دیدار سه روزه از مسکو، روز یکشنبه در سفری اعلام نشده به ایران رفت تا با امیر حاتمی وزیر دفاع ایران دیدار کند. 

شبکه خبری "تایمز نو" نیز اعلام کرد: وزرای امور خارجه هند و ایران با یکدیگر دیدار کردند تا گسترش روابط میان دو کشور را بررسی کنند. در طول این دیدار، مقامات دو کشور تحولات منطقه ای را نیز بررسی کردند.

این رسانه هندی با اشاره به پیام توییتری وزیر خارجه هند به نقل از وی افزود: "یک دیدار سازنده با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در طول توقف در تهران داشتم.

در این دیدار ما در مورد همکاری های دوجانبه گفت و گو کردیم و تحولات منطقه ای را بررسی کردیم. من از محمد جواد ظریف برای مهمان نوازیش تشکر می کنم."

شبکه خبری "ایندیا تودی" نیز در این خصوص نوشت: وزیر امور خارجه هند در راه مسکو، در تهران توقف کرد تا با همتای ایرانی خود در مورد روابط دو جانبه و همچنین پروژه بندر چابهار گفت و گو کند.

این شبکه خبری به نقل از منابع دولتی افزود که در مذاکرات دو جانبه، پروژه های زیرساختی، توسعه بندر چابهار و همچنین ریل آهن چابهار-زاهدان- مشهد، بررسی شد.

ایندیا تودی اضافه کرد: سفر وزیر امور خارجه هند به ایران در میان مذاکرات صلح افغانستان می تواند وضعیت منطقه را تغییر دهد. هند و ایران  علاقه مند به ثبات در افغانستان هستند و حفظ ارتباطات یک عامل مهم در دستیابی به این مهم است.

این رسانه هندی ادامه داد: ظریف و جایشانکار به صورت دقیق در مورد مساله افغانستان گفت و گو کردند. ایران یک بازیگر مهم در منطقه است و به دلیل داشتن مزر مشترک با افغانستان می تواند نقش مهمی در روند صلح این کشور ایفا کند.

نشریه "ایندین اکسپرس" نیز نوشت: وزیر امور خارجه هند روز سه شنبه در ایران توقف کرد تا دومین مقام بلند پایه هندی باشد که در فاصله سه روز در تهران حضور یافته است.

این نشریه افزود: در گفت و گوی اس جایشانکار و محمد جواد ظریف، مسایلی چون همکاری ها در پروژه بندر چابهار و وضعیت افغانستان مورد بررسی قرار گرفتند.

ایندین اکسپرس نوشت: هند متعهد به انجام پروژه چابهار است و منابع هندی اعلام کردند دولت هند در بودجه سال جاری خود حدود ۱۴ میلیون دلار برای توسعه این بندر در نظر گرفته است. اختصاص این بودجه نشان دهنده علاقه دهلی نو برای توسعه بندر چابهار است.

دفتر وزارت دفاع هند نیز در بیانیه‌ جداگانه‌ای در خصوص دیدار وزرای دفاع ایران و هند نوشت: هر دو مقام هندی و ایرانی، روش‌های موجود برای پیشبرد همکاری‌های دوجانبه را بررسی کرده و در مورد مسایل امنیت منطقه‌ای از جمله صلح و ثبات در افغانستان به تبادل نظر پرداختند. 

وزرای دفاع هند و ایران توافق کردند که امنیت در منطقه تنها با مشارکت کشورهای محلی قابل دستیابی است. در این راستا، مقامات هند و ایران نظرات خود را در مورد صلح و ثبات در افغانستان به اشتراک گذاشته‌اند. 

ایران و هند پیش از این نیز در افغانستان با یکدیگر همکاری داشته‌اند. 

یک مقام آگاه هندی گفت: دو طرف همچنین در مورد مسائل جغرافیایی و سیاسی به تبادل نظر پرداختند. در ارتباط با تحریم‌های آمریکا علیه ایران، امیر حاتمی وزیر دفاع این کشور ابراز امیدواری کرد که هند به عنوان یک کشور مستقل و آزاد، رویکردی عادلانه و بی‌طرف نسبت به مسائل جهانی در شورای امنیت سازمان ملل اتخاذ کند. 

نشریه‌های پرینت، هندوستان تایمز و شبکه‌های خبری "نیوز ۱۸" و "زی نیوز" نیز در گزارش‌های مشابهی اعلام کردند: دهلی نو به دنبال گسترش همکاری‌ها با ایران در چابهار است. 
هند از ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ به عضویت غیر دائم شورای امنیت در می‌آید. 

دهلی نو از موافقت ایران با ایجاد یک منطقه آزاد تجاری در چابهار استقبال کرده است. صادرات کالا از چابهار به مناطق دیگر جهان از جمله جنوب آسیا و آسیای شرقی، با وجود شیوع ویروس کرونا در ماه‌های اخیر، افزایش یافته است. 

هند و ایران به روابط دوجانبه با یکدیگر اهمیت می‌دهند. اهمیت این روابط از جایی مشخص شد که دو وزیر عالی رتبه هند ظرف یک هفته به ایران سفر کرده و با همتایان خود گفت و گو کردند. 

این اولین سفر خارجی وزیر امور خارجه هند پس از آغاز بحران کووید-۱۹ است و در زمانی انجام می‌شود که هند به دنبال گسترش همکاری‌های خود با ایران برای افزایش کارایی اقتصادی بندر چابهار است. 

311311
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1430601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =