به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صدیقه همسر مسعود از آخرین روز حیات این فرمانده مجاهد روایت می کند: از پنجره خم شدم، در حالی که آمرصاحب(مسعود) سرش را به طرف بالا گرفته بود، گفت: فردا اینجا را ترک میکنم.
شیرپننجشیر در آخرین مصاحبه خود به خبرنگار آمریکایی که از او می پرسد بزرگترین آرزویت در زندگی چیست میگوید: بزرگترین ارزویم این است که در افغانستان صلح تامین شود و افغانستان را یک روز مستقل و آزاد ببینم.
مسعود که با لقب «شیر دره پنجشیر» خوانده می شد، متولد سال 1332 خورشیدی بود و جدا از دغدغه ای که برای تحصیل و گوشه چشمی هم به حوزه شعر و ادبیات داشت به ناچار مانند هزاران تن از هم میهنانش مجبور به ورود به جنگ با ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق شد که در دی ماه سال 1358 خورشیدی به افغانستان لشکر کشی کرده بودند.
او یکی از توانمندترین فرماندهان مجاهدین افغانستان در مبارزه با ارتش سرخ بود و بعد از آن که پس از 10 سال مبارزه ، اشغالگران بیرون رانده شدند، فاتحان نتوانستند در شیوه اداره کشور و تقسیم قدرت به تفاهم برسند و درگیرهای داخلی با لجاجت ها و زیاده خواهی های افرادی مانند «گلبدین حکمتیار» شروع شد باز مسعود برای کاهش شعله جنگ داخلی تلاش کرد.
مسعود به رغم آن که تلاش داشت خود را از درگیری ها قدرت دور نگه دارد ، این حوادث بود که او را به میدان می خواند و بعد از ظهور طالبان و سلطه آنها بر پهنه افغانستان او دوباره به میدان نبرد آمد و فرماندهی نیروهای مخالف طالبان را موسوم به نیروهای شمال بر عهده گرفت.
احمد شاه مسعود در عملیات مشکوکی که گروه القاعده عامل اصلی آن معرفی شد، 18 شهریور 1380 در انفجار انتحاری دو تروریست عرب تبار که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند، در شهرستان «خواجه بهاءالدین» استان «تخار» در شمال افغانستان کشته شد و هر سال روز شهادت او را بزرگ می دارند و در تقویم افغانستان این روز تعطیل رسمی است. چند روز پس از ترور او حادثه 11 سپتامبر و حمله افغانستان آغاز شد.
ایا مسعود به آرزویش رسیده است؟
شما می توایند نظر خود را در قالب کامنت انتهای همین خبر برای ما ارسال کنید.
*عکس از آرشیو مجموعه تصاویر رضا دقتی از احمد شاه مسعود
310 310
نظر شما