بر اساس آخرین آمارهای شهری، فقط در شهر تهران، روزانه 16 میلیون سفر در تهران انجام می‌شود.

الناز محمدی: همان زمانی هم که قرار شد یارانه‌ها هدفمند شوند و بعدش از زبان مسئولان شهری شنیده شد که کرایه تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها افزایش پیدا نمی‌کند، کسی باور نکرد؛ این را می‌شد از همان گفت و شنودهای راننده تاکسی‌ها و مسافران فهمید. راننده تاکسی‌هایی که به رغم نظر مدیرعامل تاکسیرانی، بعضی‌شان خودشان نرخ جدید اعلام کرده‌اند و کرایه‌ها را افزایش دادند تا اینکه چندماه پیش، شورای شهر رسما کرایه‌های تاکسی‌های شهری را طی مصوبه‌ای افزایش داد.

بر این اساس مطابق با مصوبه شورای شهر نرخ کرایه تاکسی‌ها به طور متوسط 15 درصد افزایش یافته و در بخش اتوبوس‌های خصوصی نیز نرخ اتوبوس‌ها با توجه به مشکلات مربوط به پول خرد 250 تا 50 تومان افزایش پیدا کرد. 

براساس تصمیم مدیریت شهری نرخ بلیت مترو و اتوبوس‌های بلیتی در راستای همکاری بیشتر در اجرای هدفمندی یارانه‌ها افزایش نیافت. براساس این گزارش افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها و اتوبوس‌های ریالی به طور متوسط 15 درصد، مطابق با مصوبه شورای شهر تهران افزایش می‌یابد.

طبق تصویب اعضای شورای شهر تهران اتوبوس بخش خصوصی، میدل‌باس و مینی‌بوس هم حدود 17 تا 18 درصد افزایش قیمت داشت و قرار شد بر نرخ سرویس مدارس هم تا پایان فروردین‌ماه اضافه شود. این افزایش‌ قیمت‌ها از بهمن‌ماه اجرایی شد و قرار شد که دیگر نرخ کرایه‌های تاکسی‌ها افزایش پیدا نکند اما حالا خبرهای دیگری در این مورد به گوش می‌رسد.

شورای شهر همان زمان تصویب کرد که اگر دولت ما به‌التفاوت افزایشی که به دلیل اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه‌ها و تورم سالانه است به صورت جاری و ماهانه در اختیار شهرداری قرارندهد در سال جدید کرایه حمل و نقل عمومی دوباره تا 20 درصد  افزایش پیدا می‌کند. اعضای شورای شهر بر اساس  تبصره‌ای در مصوبه کمیسیون عمران مقرر کردند که چنانچه مابه‌التفاوت هزینه سوخت در اختیار شرکت‌های خصوصی اتوبوسرانی قرار گرفته شود هیچگونه افزایشی در نرخ کرایه‌های اتوبوس‌های ریالی و مینی‌بوس‌ها اعمال نمی‌شود و چنانچه این مابه‌التفاوت داده نشود کمیسیون عمران و شورای شهر این مصوبه را عملیاتی می‌کند؛

اما حالا دولت اعلام کرده است که این مابه‌التفاوت را نمی‌دهد و اعضای شورای شهر می‌گویند که تمام قد پشت مصوبه‌شان ایستاده‌اند. اینطور که معلوم است و همانطور که پیش‌بینی می‌شد این مابه‌التفاوت در اختیار شرکت‌های خصوصی اتوبوسرانی قرار نگرفته و بنابراین مردم باید بخشی از یارانه‌های نقدی شان را برای پرداختن کرایه‌های جدید تاکسی نگه دارند تا آن‌ را خرج سفرهای درون شهری‌شان کنند.

در مقابل استاندار تهران اعلام کرده است که مجوز افزایش کرایه ها را نمی‌دهد. مرتضی تمدن گفته که پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، کرایه‌های تاکسی‌ها و اتوبوس‌های ریالی افزایش داشته است و شهرداری نمی‌تواند دوباره کرایه‌های آنها را افزایش دهد و فقط بلیت مترو و اتوبوس‌های غیرخصوصی، افزایش دارند.

این اتفاق‌ها در حالی می‌افتد که بر اساس آخرین آمارهای شهری، فقط در شهر تهران، روزانه 16 میلیون سفر در تهران انجام می‌شود که از مجموع این سفرها، 51 درصد با وسایل نقلیه عمومی شامل 22 درصد با تاکسی، 20 درصد با اتوبوس و 9 درصد با مترو، 41 درصد با وسایل نقلیه شخصی و 8 درصد نیز با سایر وسایل حمل و نقلی انجام می‌شود.

از سوی دیگر امروز و بعد از تمام کشمکش‌های چند وقت اخیر دولت و شورای شهر، پروین احمدی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با دفاع از دولت متبوع برادرش گفته است که «دولت قول‌ها و تصمیمات قابل قبولی را پس از اجرای قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها برای کاهش فشار به مردم پیش‌بینی کرده و همه این موارد برای آن بوده که نرخ حمل و نقل عمومی افزایش نیابد و نباید حالا به بهانه اجرای قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها نرخ حمل و نقل عمومی را افزایش دهیم.»

احمدی‌نژاد با تاکید این‌که من همواره در سال‌های گذشته و امسال با افزایش نرخ سالیانه مخالف بوده‌ام، گفت: « این روند اشتباه است چرا که معمولا به اسم 15 درصد افزایش نرخ واقعی، تا 40 درصد افزایش نرخ را هم داشته‌ایم و این در حالیست که زمستان سال گذشته و پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها افزایش 15 درصدی نرخ تاکسی‌ها اتفاق افتاده و این افزایش سالیانه در سال 90 هیچ معنایی ندارد.»

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا روند پرداخت یارانه اتوبوس و مترو از سوی دولت برای افزایش نیافتن نرخ این ناوگان‌ها در سال 90 قابل قبول است یا نه؟ به ایسنا گفته است: « براساس بررسی‌هایی که من در سال‌های گذشته داشته‌ام دولت هیچ تاخیری در پرداخت یارانه بلیت اتوبوس و مترو نداشته است و این مسائل مطرح‌ شده چیزی جز فضاسازی رسانه‌ای نیست.»

با این اظهارنظر باید گفت که حالا اختلاف در مورد کرایه‌های تاکسی و حمل و نقل عمومی فقط به میان دولت و اعضای شورای شهر محدود نمی‌شود و در میان خود اعضای شورای شهر هم در این مورد اختلاف وجود دارد.

/131

کد خبر 143622

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 0
    دولت مصوبه مجلسو اجرا نمی کنه چه رسد به شورای شهر!
  • ب IR ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۶
    0 0
    اون 8 درصد که با سایر وسایل انجام میشه دقیقا یعنی چی؟
  • نژاد IR ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۷
    0 0
    نظر دولت محترم کاملا" منطقی است چرا بعضی افراد هنوز نمی خواهند خدمات آشکار دولت را ببینند؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین