به طور معمول، در یک قرن اخیر، افراد به دلایل اقتصادی یا اجتماعی وادار به زندگی در یک کشور دیگر میشوند. در نتیجه، مقصد مهاجرین مقاصدی خواهند بود که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط پایدار و مطلوبی را داشته باشند.
کانادا، در چند سال گذشته، همواره در گزارشهای منتشر شده از سوی مؤسسههای آماری که بهترین کشورها را با معیارهای مختلف دستهبندی میکنند، همیشه در رتبههای بالا قرار گرفته است. از سوی دیگر، به دلیل این که کانادا همواره مأمن و مقصد مهاجرین از سرتاسر دنیا بوده است و اکثریت این کشور را مهاجران تشکیل میدهند، هدف مناسبی برای افرادی است که بدون نگرانی از پذیرفته شدن در جامعه مقصد، به نیت مهاجرت این کشور را انتخاب اقدام به دریافت ویزای کانادا مینمایند.
مسافران ایرانی و کانادا
از زمانی که ایالات متحده آمریکا، به دلایل مختلف ورود اتباع ایرانی را در هر صورت ممکن محدود نموده است، کشور کانادا تبدیل به مقصد اصلی شهروندان ایرانی، به خصوص سرمایهداران و نیروهای متخصص جوان، شده است. آمارهای معتبر نشان میدهند که در یک دهه اخیر تعداد افراد ایرانی که به کانادا سفر یا نقل مکان کردهاند افزایشی چشمگیر پیدا کرده است.
البته، از این تعداد، هر کدام از روشهای ورودی خاص همان زمان استفاده کردهاند. دولت کانادا در یک دهه اخیر برنامههای اقامتی متنوع و متفاوتی را برای افراد خارجی ارائه نموده است و گاهی نیز آنها را تغییر داده یا حتی حذف کرده است. در ادامه، روشهای کسب ویزاهای بلند مدت کانادا را که در سال ۲۰۲۰ در دسترس متقاضیان ورود به این کشور هستند را به اختصار توضیح خواهیم داد.
انواع روشها برای ورود و اقامت در کانادا
در حال حاضر (سال ۲۰۲۰) اداره مهاجرت کانادا از طرق قانونی برنامههایی را برای نقل مکان به این کشور در اختیار متقاضیان قرار داده است که برخی از آنها که برای شهروندان ایرانی مناسبتر میباشند، به شرح زیر هستند:
کسب ویزای بلند مدت از طریق سرمایهگذاری
این برنامه مهاجرتی که تا چند سال پیش از طریق خرید ملک یا اهدای پول و سرمایهگذاری ممکن بود، اینک تبدیل به اقامت از طریق کارآفرینی شده است. به این صورت که افرادی که شرایط امکان تأسیس یک کسبوکار موفق در کشور کانادا را دارند، با دارا بودن شرایطی از قبیل رزومه کاری و مدرک زبان میتوانند پس از دو سال حضور در کشور کانادا و رعایت شرایط تعیین شده به اقامت دایم کانادا دست پیدا نمایند.
تنها ایالت فرانسویزبان کبک است که هنوز برنامه اقامتی مستقیم با سرمایهگذاری را به سرمایهگذاران خارجی ارائه میدهد که البته این برنامه برای شهروندان ایرانی فعلاً بسته است.
کسب ویزای بلند مدت از طریق برنامه نیروی متخصص
این برنامه قدیمی که نیروهای متخصص دانشگاهی و معمولاً جوان را جذب میکند، سابق بر این با نام برنامه Skill Worker شناخته میشد. به دلیل طول کشیدن زمان بررسی پرونده این افراد و شرایط آسان برای اقدام در این برنامه، دولت کاناد چند سالی است که برنامه Express Entry یا ورود سریع را برای متقاضیان برنامه نیروی متخصص ارائه کرده است.
در برنامه جدید، شرایط پذیرش مشکلتر شده ولی طی ۶ ماه پاسخ پذیرش یا رد درخواست به دست متقاضی خواهد رسید. در برنامه جدید، دارا بودن پیشنهاد کاری (Job Offer) از طرف یک شرکت کانادایی نقش مهمی در به دست آوردن امتیاز برای متقاضی خواهد داشت.
لازم به ذکر است که در صورت پذیرش در این برنامه، متقاضی به صورت مستقیم و بدون صرف هزینهای زیاد اقامت دایم کشور کانادا را دریافت خواهد نمود.
ورود به کانادا از طریق ویزای تحصیلی
هر کشوری در دنیا به دانشجویان خارجی، با رعایت ضوابطی، اجازه تحصیل در دانشگاههای خود را میدهد. کشور کانادا نیز از این امر مستثنی نیست. متقاضیان این ویزا با دریافت پذیرش از یکی از مراکز آموزشی مورد تأیید کانادا میتوانند برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام نمایند.
در صورت دریافت ویزای تحصیلی، متقاضی با ورود به مرکز آموزش مورد نظر خود میتواند به تحصیل ادامه دهد. در مقاطع پس از دیپلم دبیرستان، یعنی کارشناسی یا بالاتر، دانشجو این امکان را دارد که پس از فراغت از تحصیل مدت زمان معینی را در این کشور به کار مشغول شود و پس از آن میتواند برای اخذ اقامت دایم کانادا درخواست خود را به اداره مهاجرت کانادا ارائه دهد.
گفتنی است که تمام مراحل فوق، از اخذ ویزای تحصیلی تا اخذ اقامت دایم، هر کدام دارای ضوابط پیچیده و مخصوص به خود است که متقاضی تنها در صورت رعایت تمامی آنها میتواند اقامت کشور کانادا را کسب نماید.
به دلیل پیچیده بودن روند اخذ ویزای تحصیلی کانادا، جهت اقدام برای این ویزا بهتر است از کارشناسان مجرب و وکلای مورد اطمینان اقدام نمایید.
· ورود به کانادا از طریق ویزای توریستی
با توجه به شرایط موجود، شاید اکثر شهروندان ایرانی برای نقل مکان به کانادا از این مسیر برای رسیدن به اقامت دایم کانادا استفاده میکنند. البته، در کل به صورت مستقیم نمیتوان با اخذ ویزای توریستی برای اخذ اقامت کانادا اقدام نمود.
تنها راه حل برای این مشکل، تبدیل ویزای توریستی به ویزای تحصیلی یا کار میباشد. سپس، متقاضی میتواند با رعایت ضوابط تعیین شده پس از چند سال اقامت این کشور را اخذ نماید.
ویزای توریستی کانادا، که از سال ۲۰۱۴، با تغییراتی در آن به مدت اعتبار پاسپورت متقاضی صادر میشود باعث شده است راه حل مناسبی برای کسب اقامت دایم کانادا به نظر بیاید. این ویزا به صورت چندبار ورود (مالتیپل) صادر شده و با هر ورود متقاضی میتواند حداکثر به مدت ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشد.
در صورت تمایل متقاضی برای زندگی در کانادا، وی باید با کمک و مشاوره وکلای مجرب، ویزای خود را به تحصیلی یا کار تبدیل کرده تا بتواند فرآیند اخذ اقامت کانادا را آغاز نماید.
گرفتن ویزای توریستی کانادا نیز خود مشکلات و پیچیدگیهای خود را خواهد داشت. در صورت رد درخواست ویزای توریستی از سوی دولت کانادا، متقاضی میتواند تا هر چندبار مجدداً برای ورود به کانادا درخواست دهد. اما، بهتر است برای رفع ریجکتی خود ابتدا دلایل رد شدن پرونده خود را متوجه شود تا برای مرتبه بعدی آنها را اصلاح نماید.
در حال حاضر، دولت کانادا، در صورت درخواست متقاضی ویزای توریستی که پروندهاش ریجکت شده است، نامهای به نام نت آفیسر (GCM Note) صادر میکند که در آن مشکلات پرونده با جزئیات ذکر شده است. این نامه فقط در صورت درخواست یک فرد کانادایی یا مقیم کانادا صادر خواهد شد.
مجموعه «نیلا گشت» با سالها سابقه در اخذ ویزای کانادا و نیز خدمات مربوط به آن آماده است تا با مشاوره و راهنمایی به متقاضیان ورود به کانادا بهترین مسیر را پیش پای آنها گذاشته و تا اخذ ویزا، تهیه بلیط و حتی اسکان اولیه مسافر در کشور کانادا در کنار آنها باشد.
اخذ نت آفیسر و اقدام مجدد برای افرادی که پرونده آنها مورد قبول قرار نگرفته است، از دیگر خدمات مجموعه ما برای شما متقاضیان عزیز خواهد بود.
به علاوه، وقت سفارت یا همان مرحله بایومتریک و نیز پیکآپ ویزا پس از صدور آن از هر کشوری که مسافر اقدام به انگشتنگاری نموده است، با کمترین هزینه از سوی مجموعه ما برای متقاضیان عزیز انجام میپذیرد.
کارشناسان و وکلای مجرب نیلاگشت در طول شبانهروز برای مشاوره و راهنماییهای بیشتر در خدمت شما هستند.
۲۱۲۱