افغانستان هم به سرنوشت عراق دچار خواهد شد؟ باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا که به قدرت رسید تلاش خود را برای عملی کردن حداقل یکی از وعده های انتخاباتی خود در خصوص بازگرداندن سربازان آمریکایی به خانه به کار گرفت. بر همین اساس بود که توافقنامه هایی میان واشنگتن و دولت های کابل و بغداد امضا شد دال بر تعیین ضرب الاجل زمانی برای خروج سربازان آمریکایی هم از افغانستان و هم از عراق. با این همه اکنون که ده سال از جنگ در افغانستان می گذرد و هشت سال هم از حضور نیروهای خارجی در عراق باز سرنوشت این توافقنامه ها در هاله ای از ابهام است. آمریکایی ها با یهانه کردن اوضاع امنیتی در منطقه استدلال می کنند که خروج ناگهانی نیروهای آنها از هر دو این کشورها تبعات فراوانی به دنبال خواهد داشت .
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریچارد میلز از فرماندهان ارشد آمریکایی در افغانستان بر خروج تدریجی نیروهای خارجی از این کشور تاکید کرد. ریچارد میلز از فرماندهان در مرکز فرماندهی منطقه ناآرام جنوب غربی افغانستان که به واشنگتن بازگشته است در گفتگو با خبرنگاران ضمن هشدار درخصوص خروج ناگهانی نظامیان خارجی از خاک این کشور، تصریح کرد: نباید توجهات را به این عقب نشینی جلب کرد و این انتقال باید به آرامی صورت گیرد هر چند امنیت برخی مناطق به نیروهای ارتش و پلیس افغان محول شده است.
باراک اوباما، متعهد شده است روند عقب نشینی یک صد هزار نظامی آمریکایی را از خاک افغانستان از ماه ژوئن آغاز کند. وی که بر عملیات نظامی در استان های هلمند و نیمروز از ماه آوریل سال 2010 تا همین ماه نظارت داشته است، خاطرنشان کرد: بیشتر مقامات ارشد نظامی درخصوص عقب نشینی سریع از افغانستان با احتیاط عمل می کنند زیرا خطر بازگشت شورشیان را در پی خواهد داشت.
میلز در تشریح پیشرفت های اصلی در منطقه تحت نفوذ خود به حضور حدود سی هزار نیروی آمریکایی و خارجی در جنوب افغانستان اشاره و تصریح کرد: ما در جنوب افغانستان دستاوردهای مهمی از جمله به عقب راندن شورشیان و کاهش جدی تولید حشیش به عنوان منبع مهم درآمد طالبان داشته ایم.
51
نظر شما