به گزارش خبرآنلاین، این مصوبه حدود نیم ساعت از وقت مجلس را به خود اختصاص داد که مملو از نگرانی نمایندگان نسبت به سوء استفاده گیرندگان کلانی بود که اصل وام و اقساطش را پس نمیدهند. مذاکرات نمایندگان در این مورد با فریادهای دو-دو و چهار-چهار همراه بود که طی آن برخی، دیگران را متهم به حمایت از وام گیرندگان بدحساب میکردند!
حسن کامران نماینده اصفهان در مورد یکی از بندهای الحاقی کمیسیون تلفیق به لایحه بودجه 90، که به بخشودگی جرایم دیرکرد وامهای بانکی اشاره داشت، به شدت مخالفت کرد و گفت: با این ماده راه نفوذ صاحبان قدرت وثروت را بیشتر می کنید. کسانی که با لابی وامهای کلان گرفته و جریمه دیرکرد آن را نپرداختهاند، حالا با این قانون باز هم از زیر بار آن فرار خواهند کرد.
وی افزود: با این قانون به بهانه تولید و اشتغال به این بدهکاران کلان بخشودگی می دهید! چرا سقفی برای این دیرکردها و بدهیها تعیین نشده استۀ
کامران با بیان اینکه برخی در کمیسیون تلفیق به شدت این مساله را دنبال می کردند، افزود: این بند سبب می شود که برخی وامهای کلانی که گرفتهاند را بدون پرداخت جریمه پس بدهند. در حالیکه برخی 500 میلیارد تومان وام میگیرند و اقساطش و دیرکردش را نمیدهند و بانکها باید بدوند دنبال این افراد!
غلامرضا مصباحیمقدم به عنوان یکی از اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به گزارشی که از معوقات بانکی به این ستاد رسیده است، گفت: جریمههای دیرکرد پرداخت وامها خیلی زیاد است. البته مربوط به دو دسته از افراد است. یکی آنها که نمیتوانند پرداخت کنند و دیگر کسانی که گردن کلفتی میکنند و معوقاتشان را پرداخت نمیکنند.
وی با بیان اینکه این بند از لایحه بودجه مربوط به کسانی که گردن کلفتی میکنند، نیست، با فریاد به کامران گفت: آقای کامران خوب گوش کن و بعد راه برو و رای جمع کن! در سال جهاد اقتصادی نمیتوان زمینه تعطیلی کارخانجات را فراهم کرد.
به گفته این نماینده تهران، این بند از لایحه بودجه به درخواست بانک مرکزی در لایحه بودجه گنجانده شده تا از قوز بالای قوز نشود! از یک طرف برخی تولید کنندگان نتوانند وامهایشان پرداخت کنند و از سوی دیگر کارخانجات ورشکسته شده و کارگران بیکار میشود.
نادر قاضی پور در موافقت با پیشنهاد کامران با بیان اینکه میلیاردها دلار از پول بانکها دست برخی افراد مفت خور است، گفت: ما نمایندهها که آمار بانک مرکزی را قبول نداریم که حال به استناد درخواستش چیزی را در بودجه بگنجانیم که ضررش به کارگران وارد میَود.
بانکها به توصیه رحیم مشایی وامهای کلان را به برخی افراد مفت خور میدهند! چرا نباید این پول را از آنها پس بگیریم؟
محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز این بند از لایحه بودجه را در راستای حمایت از تولید و پرهیز از سوء استفاده خواند و گفت: باید برای حمایت از واحدهای تولیدی در شرایط اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها دست به چنین اقدامی بزنیم.
الیاس نادران نماینده تهران هم در تذکری با بیان اینکه این بند منجر به کاهش درآمد دولت به سبب عدم دریافت این جریمهها میشود، گفت: مجلس نمیتواند چنین بندی رادر لایحه بودجه بیاورد. چون افراد را متوقع کرده و دولت را متضرر میکند. اما لاریجانی این تذکر را وارد ندانست. با این حال نادارن افزود: به این ترتیب این بند یک عاملی برای اعمال فشار سیاسی وام گیرندگان کلان به دولت میشود.
اما این مخالفتها و تذکرات راه به جایی نبرد و این ماده نهایتا به تصویب رسید.
گفتنی است در بند الحاقی 90 لایحه بودجه 90 آمده بود: به منظور حمایت از تولید و اشتغال، بانکها با تایید هیات مدیره خود، اصل و سود تسهیلات سررسید شده و معوقه واحدهای تولیدی و صنعتی را که در پرداخت بدهیهای خود دچار مشکل شدهاند، برای یکبار تا پنج سال تقسیط و از سر فصل مطالبات سررسید گذشته و معوق خارج نمایند. همچنین اجازه داده میشود کلیه جرایم ناشی از دیرکرد بازپرداخت اصل و سود تسهیلات بخشیده شوند.
/2729
نظر شما