در ادامه بررسی لایحه بودجه 90، نمایندگان مصوبه‌ای را گذراندند که شامل بخشودگی جرایم دیرکرد پرداخت وام‌های بانکی می‌شد.

به گزارش خبرآنلاین، این مصوبه حدود نیم ساعت از وقت مجلس را به خود اختصاص داد که مملو از نگرانی نمایندگان نسبت به سوء استفاده  گیرندگان کلانی بود که اصل وام و اقساطش را پس نمی‌دهند. مذاکرات نمایندگان در این مورد با فریادهای دو-دو و چهار-چهار همراه بود که طی آن برخی، دیگران را متهم به حمایت از وام گیرندگان بدحساب می‌کردند!

حسن کامران نماینده اصفهان در مورد یکی از بندهای الحاقی کمیسیون تلفیق به لایحه بودجه 90، که به بخشودگی جرایم دیرکرد وام‌های بانکی اشاره داشت، به شدت مخالفت کرد و گفت: با این ماده راه نفوذ صاحبان قدرت وثروت را بیشتر می کنید. کسانی که با لابی وام‌های کلان گرفته و جریمه دیرکرد آن را نپرداخته‌اند، حالا با این قانون باز هم از زیر بار آن فرار خواهند کرد.

وی افزود: با این قانون به بهانه تولید و اشتغال به این بدهکاران کلان بخشودگی می دهید! چرا سقفی برای این دیرکردها و بدهی‌ها تعیین نشده استۀ

کامران با بیان اینکه برخی در کمیسیون تلفیق به شدت این مساله را دنبال می کردند، افزود: این بند سبب می شود که برخی وام‌‌های کلانی که گرفته‌اند را بدون پرداخت جریمه پس بدهند. در حالیکه برخی 500 میلیارد تومان وام می‌گیرند و اقساطش و دیرکردش را نمی‌دهند و بانک‌ها باید بدوند دنبال این افراد!

غلامرضا مصباحی‌مقدم به عنوان یکی از اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به گزارشی که از معوقات بانکی به این ستاد رسیده است، گفت: جریمه‌های دیرکرد پرداخت وام‌ها خیلی زیاد است. البته مربوط به دو دسته از افراد است. یکی آنها که نمی‌توانند پرداخت کنند و دیگر کسانی که گردن کلفتی می‌کنند و معوقاتشان را پرداخت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه این بند از لایحه بودجه مربوط به کسانی که گردن کلفتی می‌کنند، نیست، با فریاد به کامران گفت: آقای کامران خوب گوش کن و بعد راه برو و رای جمع کن! در سال جهاد اقتصادی نمی‌توان زمینه تعطیلی کارخانجات را فراهم کرد.

به گفته این نماینده تهران، این بند از لایحه بودجه به درخواست بانک مرکزی در لایحه بودجه گنجانده شده تا از قوز بالای قوز نشود! از یک طرف برخی تولید کنندگان نتوانند وام‌هایشان پرداخت کنند و از سوی دیگر کارخانجات ورشکسته شده و کارگران بیکار می‌شود.

نادر قاضی پور در موافقت با پیشنهاد کامران با بیان اینکه میلیاردها دلار از پول بانک‌ها دست برخی افراد مفت خور است، گفت: ما نماینده‌ها که آمار بانک مرکزی را قبول نداریم که حال به استناد درخواستش چیزی را در بودجه بگنجانیم که ضررش به کارگران وارد می‌َود.

بانک‌ها به توصیه رحیم مشایی وام‌های کلان را به برخی افراد مفت خور می‌دهند! چرا نباید این پول را از آنها پس بگیریم؟

محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز این بند از لایحه بودجه را در راستای حمایت از تولید و پرهیز از سوء استفاده‌ خواند و گفت: باید برای حمایت از واحدهای تولیدی در شرایط اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها دست به چنین اقدامی بزنیم.

الیاس نادران نماینده تهران هم در تذکری با بیان اینکه این بند منجر به کاهش درآمد دولت به سبب عدم دریافت این جریمه‌ها می‌شود، گفت: مجلس نمی‌تواند چنین بندی رادر لایحه بودجه بیاورد. چون افراد را متوقع کرده و دولت را متضرر می‌کند. اما لاریجانی این تذکر را وارد ندانست. با این حال نادارن افزود: به این ترتیب این بند یک عاملی برای اعمال فشار سیاسی وام گیرندگان کلان به دولت می‌شود.

اما این مخالفت‌ها و تذکرات راه به جایی نبرد و این ماده نهایتا به تصویب رسید.

گفتنی است در بند الحاقی 90 لایحه بودجه 90 آمده بود: به منظور حمایت از تولید و اشتغال، بانک‌ها با تایید هیات مدیره خود، اصل و سود تسهیلات سررسید شده و معوقه واحدهای تولیدی و صنعتی را که در پرداخت بدهی‌های خود دچار مشکل شده‌اند، برای یکبار تا پنج سال تقسیط و از سر فصل مطالبات سررسید گذشته و معوق خارج نمایند. همچنین اجازه داده می‌شود کلیه جرایم ناشی از دیرکرد بازپرداخت اصل و سود تسهیلات بخشیده شوند.

/2729

کد خبر 147171

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایلدیریم IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    1 1
    آفرین به مجلس لاقل یک بار جلوی ربا خواری بانکها گرفت
  • بدون نام IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    2 0
    بابت يك قسط 133 هزار توماني بانك سپه هر ماه 8 هزار تومن جريمه ديركرد مي دهم اين مصوبه هم به درد ما كه نمي خورد چون الزام آور نيست . بانك ها به فتواي مراجع عظام تقليد توجه نمي كنند معلومه كه براي مصوبات مجلس هم تره خورد نمي كنند .
  • بدون نام IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    1 0
    جالب است با این همه مخالف قدر چه طور رای آورده است جای سووال است به علاوه خوب است نمایندگان تذکر دهند که اداره مملکت با اتکا به پول نفت و بخشودگی بدهی ها و جرایم که کار شاقی نیست بگذارند همان بانک ها و هیت مدیره های هر بانک تشخیص بد و خوب اقتصاد را روشن کنند دیگر دولت و مجلس چرا سر خودشان را درد می آورند هر وقت هم که پول کم آمد خزانه و صندوق های حمایتی دولت هست.
  • علیرضا IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    0 0
    این بند یعنی : آقائی که با داشتن رابطه اومدی وام کلون گرفتی حالا هم حال نمی کنی پس بدی برو حالش و ببر ما از کیسه خلیفه به تو بخشیدیم
  • امین IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    2 1
    خوب بیان وامهای زیر صد ملیون رو ببخشن بالای صد ملیون رو بگیرن این بهتر هست
  • بدون نام IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    0 0
    و این یعنی حق من ایرانی تو جیب یکسری گردن کلفت باشه و من برای 1 میلیون تومان وام سال ها منتظر بمونم. عدالت جالبیه
  • بنده خدا IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    0 0
    سگی پای کسی راگاز گرفت .از همسایه چاره کارخواست. گفت دل وجگرمرغ راباعسل وزعفران بیالای وبه سگ ده. گفت درآنصورت در این شهر سگی نماند مگر اینکه پای مرا گاز بگیرد
  • حسین IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    0 0
    نظر "بنده خدا" خیلی توهین آمیز است.
  • ناشناس IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    0 0
    من یک تولید کننده هستم آقایان محترم این مصوبات تا حالا هیچ دردی از من دوا نکرده بابا بانکها به ما کمک نمیکنند من بدهکارم کارخانونم تعطیله کی جوابگوشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    3 0
    جناب ناشناسی که با پول مردم کارخانه برپا کردی و حالا هم حاضر نیستی قسط هایت را پس بدهی من به عنوان شهروندی که از حق ام به تو پرداخت وام کرده اند حق دارم بپرسم که شما به چه پشتوانه ی علمی و توانای دانشی کارخانه برپا کردی که حالا به مرز تعطیلی رسیده است به علاوه مگر در کشورهای دیگر برای جلوگیری از تعطیل شدن کارخانه ها از جیب ملت هزینه می کنند که در کشور ما این انتظار هست
  • یک خواننده IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
    1 0
    من زن یک کارخانه دار هستم و150 کارگر داریم صادرات داریم اما به خاطر بد وام دادن بانگ خانه وماشین و طلا وفرش خانه را فروختیم وام گرفتیم ولی انقدر دیر که بابت ضرر دادیم من هم ناراحتی اعصاب گرفتم در ایران تولید گر یعنی بدبخت حلا یک سری چشمشان به این بخشبدگی افتاده فکر کردن ما داریم لذت میبریم . با 150 نفر سرو کله زدن اگه راحت بفرمایید مال شما
  • بدون نام IR ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۰
    3 0
    بس کی پولی که بعضی از گردن کلفتان رابطه دار بعنوان وام کلان گرفته اند پس میدهن ؟مسئول دریاف معوقات بانک کیه ؟
  • بدون نام IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۰
    2 0
    کاشکی این قانون برای وامهای زیر ده میلیون تصویب بشه و بانکها مجددا یک فرصت بدهند تا هم دیون پرداخت بشه و هم باری از دوش قشر ضعیف برداشته بشود
  • بدون نام IR ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۰
    0 1
    اونايي كه كارخونه دارن و الان دارن مينالن همان هايي هستند كه جوايز صادراتي مفت گرفتن واسه عياشي هاي دبي و تركيه و حالا خوشحالن كه بخشودگي بهشون بخوره .به يه بدبخت يه وام 1 ميليوني نميدن ولي به اونا ميلياردي و ادعاي عدالت اسلامي گوش عالم رو كر كرده
  • علی IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۲۳
    1 0
    چرا همه موارد را به خوشگذرانی و این جور مسایل ربط میدهیم؟ منم کارخونه دار هستم دبی را هم هنوز ندیدم میخواستم برم کره ماه هم میتونستم برم بیایمک طرز فکرمون را عوض کنیم ... بخشش معوقات واقعا در خدمت تولید خواهد بود ممنون
  • بينوا IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    0 0
    باب من 4 ميليون وام مسكن درتعاوني به زور به ما دادن و در ساخت مسكن ما هم دزدي و هم اختالس كردند حالا بايد اقساط را مابدهيم در صورتي كه در طي 4 سال به 14 ميليون با جريمه تاخير بايد بديم بخدا اين براي من يعني مرگ تدريجي-حتي فكرشم منو ميكشه چه برسه به پرداختش(مرگ بهتر از زندگي)
  • بدون نام IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    0 0
    اونایی که وام فرمایشی گرفتند.حتما سهم فرمایش کنندگان را دادن و هیچ جایشون گیر نیست .شما هم دستتون به هیچ جایی بند نیست. ولی برید ببینید بانکها چه بلایی سر اونایی که وام درست گرفتن میارن .من 150 ملیون وام گرفتم 15 تاش همون اول رفت البته به یمن قوانین دستپا گیر. 120 ملیون به بانک دادم 240 تا دیگه ادعاداره.40 ملیونش جریمس.3 میلیارد وثیقه دارم هر روز تنم مثل بید میلرزه. تا حالا هم زیر بار تقسیط نمی رفتن. حالا هم که موطف شدن میکن با محاسبه جرائم تقسیط میکنیم یا اجرا.
  • بدون نام IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۷
    0 0
    این مصوبه کاملا شرعی وخوب است اما وامهای کلان نه بلکه اگردرست باشد وشرعی برای کسانی این مشکل هست که وام خرد جهت کاردرتولیدی گرفتن نه وامهای کلان درجاهایی که خدا میداندکجاها خرج کردن......حتی درجهت برندازی نظام.شماآقایان محترم لطفا تولیدی هایی که مشکل پرداخت وامشان رادارند با اونای دیگه قاطی نکنید
  • بدون نام IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۲
    2 1
    اولا در کشور تولید مبتنی بر اقتصاد ملی نرخ بازده بسیار کمی دارد - در بهترین شرایط حدود 8% است حال تولید کننده از کجا بیاورد 12یا 16 % بهره بدهد که هیچ 6% هم جریمه پرداخت کند. آمار چکهای برگشتی و بدهی های معوق این مطلب را تایید میکند. اما در خصوص وامهای رانتی که با وامهای کلان بانک وموسه اعتباری تاسیس میکنند بحث جدا وخارج از روال معمول برای مردم است وان پولها اصلا جزء وبال چیزی دیگر نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین