یداله صادقی با بیان این مطلب که خرید خرما تا سال 85 در قالب خرید تضمینی صورت میگرفته است، اظهار داشت: از سال 81 که خرید تضمینی کلید خورد 245 هزار کیلو خرما خریداری شد.
مدیرکل دفتر تامین و توزیع کالا ادامه داد: از سال 85، خرید خرما در قالب خرید توافقی صورت میگیرد که این امر باعث بهبود وضعیت بازار خرما شده است.
این مقام مسوول از خرید 700 هزار تن خرما در قالب خرید توافقی از سال 86 تا 90 خبر داد و گفت: علیرغم اینکه اعتباری از سوی دولت صرف خرید توافقی در کشور نشده، میزان خرید از کشاورزان چندین برابر افزایش یافته است .
به گفته وی، طرح خرید توافقی خرما مکانیزم استفاده از تسهیلات بانکی بدون دریافت یارانه بوده است.
مدیر کل دفتر تامین و توزیع کالا اظهار داشت: وزارت بازرگانی علاوه بر خرید توافقی به منظور حمایت از تولید، اقدامات بسیاری در راستای بازاریابی داخلی و خارجی خرما انجام داده است.
وی رشد متناوب صادرات خرما از زمان آغاز طرح خرید توافقی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: میزان صادرات خرما در سال 89 در حدود 105 هزار تن با معدل قیمتی یک هزار و 330 تومان بوده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزشی 19 و از نظر حجمی 48 درصد رشد داشته است.
صادقی اظهار داشت: لذا برای ایجاد مطلوبیت در یک افق بلند مدت ستاد خرما مکلف کرد طرح جامع تولید و بازرگانی خرما در کشور را تهیه کند.
وی با اشاره به تدوین طرح جامع خرما، گفت: این طرح برای یک دوره پنج ساله تدوین شده و اجرای آن از امسال آغاز میشود.
گفتنی است: طرح جامع خرما که توسط وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده یک دوره پنج ساله (94-90) است که سه بخش تولید، تجارت و بازرگانی و صنایع تبدیلی را در بر میگیرد.
وی، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان و کرمان را عمدهترین مناطق تولید خرما اعلام کرد و بالا بودن هزینههای تولید، بهرهوری پایین و مشکلات زیرساختی و محدودیت در انبارها برای ذخیرهسازی را عمدهترین مشکلات در بخش تولید و توزیع خرما دانست.
/39
نظر شما