توصیف روسیه از دلیل اقدام ایران برای ضرب‌الاجل به غرب

ایرنا نوشت:دفتر نمایندگی روسیه نزد سازمان های بین‌المللی مستقر در وین روز یکشنبه همزمان با سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، پنج محور از جمله عدم جبران تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا را عامل تصمیم ایران برای توقف اجرای پروتکل الحاقی معرفی کرد.

به گزارش خبرآنلاین، نمایندگی روسیه با انتشار اینفوگرافی از تحولات مربوط همکاری‌های پادمانی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت: ایران مورخ ۱۳ دسامبر ۱۹۷۴میلادی توافقنامه جامع پادمانی آژانس را امضاء کرد.  در حال حاضر ۱۸ مرکز اتمی در ایران و ۹ مرکز در خارج ذیل این توافقنامه قرار دارند.

در این اینفوگراف می‌خوانیم، ایران در ۱۸ دسامبر ۲۰۰۳ پروتکل الحاقی را امضاء و در چارچوب آن دسترسی تکمیلی به بازرسان آژانس اعطا کرد. این پروتکل همچنین در سال ۲۰۱۵ به عنوان اقدامات داوطلبانه ایران برای شفاف سازی فعالیت‌های هسته‌ای به برجام اضافه شد.

نمایندگی روسیه در این اینفوگراف می‌افزاید که از نگاه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پروتکل الحاقی دسترسی گسترده تری را برای بازرسان آژانس به اطلاعات و مکان‌های (هسته‌ای) ایران فراهم می‌کند تا استفاده صلح آمیز ایران از مواد اتمی راستی آزمایی شود.  

توصیف روسیه از دلیل اقدام ایران برای ضرب‌الاجل

در ادامه آمده است:  ۸ می ۲۰۱۸ آمریکا از برجام خارج شد و مجلس شورای اسلامی ایران هم یکم دسامبر ۲۰۱۸ در واکنش به سیاست فشار حداکثری کاخ سفید، تحریم‌های یکجانبه، عدم جبران خسارت‌های مالی ناشی از خروج آمریکا از برجام و ترور قاسم سلیمانی و محسن فخری‌زاده قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را تصویب کرد. این قانون که شامل توقف اجرای پروتکل الحاقی است از ۲۱ فوریه به اجرا در می‌آید مگر آنکه روابط بانکی با ایران عادی‌سازی شود؛ موانع برای صادرات و فروش نفت برداشته شود و درامدهای حاصل از فروش نفت به ایران برگردانده شود.

این اینفوگراف و اقدام ابتکاری نمایندگی روسیه درحالی منتشر شده که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیشب (شنبه) برای دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی و گفت‌وگو درباره آخرین تحولات در فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب کاهش تعهدات برجامی وارد تهران شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1488716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =