بخشودگی جرایم رانندگی دوبرابر شده در سال ۱۴۰۰

بخشودگی جرایم دیرکرد رانندگی خبر خوشی است برای آن دسته از رانندگانی که پرداخت جریمه های خود را به هر دلیل به تعویق انداخته بودند و مشمول جریمه دیرکرد می شوند.

با پیشنهاد پلیس راهور به مجلس در اسفند سال ۹۹ مصوب شد تا جرایم دیرکرد یا همان جرایمی که به دلیل عدم پرداخت خلافی خودرو در مهلت مقرر ۶۰ روزه بر اصل جریمه های رانندگی اعمال می شد بخشیده شود.

البته این طرح بخشودگی از ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ آغاز می شود و رانندگانی که جریمه شده اند تا پایان دی ماه ۱۴۰۰ مهلت دارند تا خلافی خودرو را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت در این بازه زمانی مجددا جرایم دیرکرد بر روی خلافی ها اعمال می شود.

توجه داشته باشید که این بخشودگی مختص جرایمی است که در سال ۹۹ به قبل ثبت شده باشد. بنابراین جریمه هایی که در سال ۱۴۰۰ ثبت شده اند و در مهلت ۶۰ روزه پرداخت نشده اند در صورت دوبرابر شدن جریمه، بخشوده نمی شوند.

اما جریمه هایی که در سالهای ۹۹ و قبل از آن ثبت شده اند چنانچه جریمه دیرکرد یا دوبرابری داشته باشند، جریمه های دیرکرد آنها بخشیده شده و تنها باید اصل جریمه را پرداخت کنند.

همانطور که گفته شد شروع این طرح از ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ است. از این تاریخ می توانید به سایت راهور و یا اپلیکیشن فرمون مراجعه نموده و استعلام خلافی بگیرید و با پرداخت جرایم خود و تسویه آنها از طرح بخشودگی جرایم دیرکرد بهره مند شوید.

نکته مهم دیگر اینکه برخلاف تصور برخی در این طرح اصل جریمه بخشیده نمی شود و تنها جریمه دیرکرد حذف می شود. فرضا اگر به دلیل نبستن کمربند جریمه شده باشید و پس از گذشت ۶۰ روز مبلغ جریمه را پرداخت نکرده و جریمه شما دو برابر شود، حال با این طرح بخشودگی تنها باید اصل جریمه را پرداخت کنید و مازاد جریمه بخشیده شده است.

کدام جریمه های رانندگی دوبرابر می شوند؟

جریمه های دوربین و دوبرگی جزو جریمه هایی هستند که دوبرابر نمی شوند. اما سایر جریمه ها مانند تسلیمی و الصاقی اگر در مهلت مقرر ۶۰ روزه پرداخت نشوند، دوبرابر می شوند.

اگر قصد اعتراض به جریمه را دارید باید در همین مهلت ۶۰ روزه اقدام کنید. حق اعتراض برای رانندگان محفوظ است و امکان خطا و اشتباه در ثبت جریمه وجود دارد. این خطاها بعضا مربوط به سیستم راهور نبوده و بدلیل مخدوش بودن پلاک و یا دستکاری عمدی پلاک توسط سایر رانندگان اتفاق می افتد بنابراین توصیه می کنیم در صورت ثبت اشتباه جریمه حتما به خلافی خود اعتراض کنید.

رانندگان در صورت دستکاری یا مخدوش کردن پلاک، برابر مقررات علاوه بر اعمال قانون به مبلغ ۶۱ هزار و ۲۰۰تومان، به دلیل ارتکاب جرم به مرجع قضایی نیز معرفی خواهند شد.

توقیف خودروهای با جریمه های بالای ۳ میلیون تومان

طبق قانون راهور تا سال ۹۹ و قبل از آن، خودروهای با جریمه بالای ۱ میلیون تومان توقیف می شدند که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳ میلیون تومان افزایش یافت و اکنون خودروهای با جرایم بالای ۳ میلیون تومان توقیف می شوند. اگر با جریمه های دیرکرد مبلغ جرایم شما بالای ۳ میلیون تومان می شود با این طرح بخشودگی، علاوه بر کاهش مبلغ جرایم، احتمال توقیف خودرو نیز از بین می رود. بنابراین از فرصت به وجود آمده استفاده کنید و تا پیش از پایان مهلت، خلافی خودرو را پرداخت کنید.

چگونه خلافی بگیریم؟

راه های مختلفی برای استعلام خلافی وجود دارد. از روشهای حضوری استعلام و پرداخت خلافی خودرو گرفته تا تا روشهای غیرحضوری و آنلاین. اما با توجه به شیوع ویروس کرونا توصیه می کنیم از ابزارهای آنلاین استعلام خلافی مانند برنامه فرمون استفاده کنید.

برای استعلام خلافی با فرمون کافیست کد ۸ یا ۹ رقمی بارکد را در محل موردنظر وارد کنید. پس از ورود بارکد، لیست خلافی و جزییات آن برای شما نمایش داده می شود که می توانید از بین خلافی ها انتخاب نمایید و جریمه های رانندگی را تسویه کنید.

بخشودگی جرایم رانندگی دوبرابر شده در سال ۱۴۰۰

از دیگر امکانات مفید برنامه فرمون علاوه بر استعلام خلافی کلیه وسایل نقلیه، استعلام قیمت روز خودرو کارکرده و صفر، خرید بیمه شخص ثالث، هشدار دوربین های کنترل سرعت و دوربین های کنترل ترافیک، استعلام عوارض شهرداری و بدهی پلاک، سرویس جای پارک، استعلام نمره منفی گواهینامه، ... است.

جهت دانلود آخرین نسخه اندروید برنامه فرمون اینجا کلیک کنید.

برای دانلود نسخه آی او اس فرمون به سیبچه مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که پس از حذف جریمه های دوبرابری و پرداخت اصل جریمه ها از روش های آنلاین، جریمه های پرداخت شده با تاخیر از سامانه راهور پاک می شوند.

باید توجه داشته باشید که سامانه راهور آفلاین است و اطلاعات آن هرچند روز یکبار به روزآوری می شود. بنابراین اگر جرایم خود را به تازگی پرداخت کرده اید و جریمه های پرداخت شده شما همچنان نمایش داده می شود باید تا به روزرسانی بعدی سامانه راهور منتظر بمانید.

اخیرا با افزوده شدن جریمه های کرونایی، بعضا پیامک های جریمه بدون شناسه ارسال می شوند. این پیامک ها دارای شناسه قبض و پرداخت نیست و ظرف ۷۲ ساعت بررسی می شوند و بعد از بررسی اگر تایید شد آن جریمه باید پرداخت شود و شناسه قبض و شناسه پرداخت به آنها اختصاص می یابد.

در سال ۱۴۰۰ علاوه بر بخشودگی جرایم تا پایان سال ۹۹، افزایش ۵ درصدی جریمه های رانندگی نیز اجرایی می شود و درآمد حاصل از آن به سازمانهایی همچون بهزیستی، وزارت راه و شهرسازی، هلال احمر، سازمان پزشکی قانونی و راهور تخصیص می یابد. با رعایت قوانین راهنمایی رانندگی ضمن جلوگیری از حوادث از ضرر و زیان های مالی پیشگیری کنید.

۲۱۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1506879