از نخستین روز آغاز خیزش های عمومی در خاورمیانه و شمال آفریقا دیکتاتورهایی که به اراده مردم از کشور بیرون رانده شدند به عربستان پناه بردند. نخستین آنها زین العابدین بن علی رئیس جمهوری سابق تونس بود که به ریاض پناهنده شد . دومین انقلاب در مصر رخ داد اما حسنی مبارک از فرار از مصر سرباز زد و در شرم الشیخ ماند تا در نهایت وی و اعضای خانواده اش یک به یک بازداشت شده و مورد بازجویی قرار گرفتند. همسر حسنی مبارک در روزهای اوج فشار بر همسرش از ریاض کمک خواست و درخواست کرد که خاندان سعود با نیروهای انقلابی که در حال حاضر زمان مصر را در اختیار دارند وارد گفتگو شده و بر سر مبارک معامله کند. خاندان سعود تا کنون در این خصوص سکوت اختیار کرده اند و البته از جانب تونسی ها برای تحویل دادن بن علی تحت فشار شدید هستند.
این در حالی است که ایسنا به نقل از المحیط می نویسد: دهها تن از مردم تونس در برابر سفارت عربستان در بروکسل تظاهرات کرده و از مسئولان عربستان خواستند زین العابدین بن علی، رئیس جمهور مخلوع تونس را به دستگاه قضایی تونس تحویل دهند تا به خاطر جنایتهایی که در حق ملت تونس مرتکب شده محاکمه شود.
در این حرکت اعتراضآمیز، تظاهرکنندگان طی پیامی به ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان خواستار تحویل بن علی و همسرش لیلا طرابلسی شدند تا دستگاه قضایی تونس در سریعترین زمان ممکن آنها را محاکمه کند.
تظاهرکنندگان بر لزوم پاسخگویی مسئولان عربستان به این خواسته تاکید کرده و افزودند: استقبال عربستان از بن علی بر روابط تونس و ریاض تاثیر خواهد گذاشت.
همزمان روزنامه مصری الیوم السابع نیز گزارش داد: وزارت دفاع و کشور تونس در بیانیهای ساعت اجرای قانون منع آمد و شد در تونس پایتخت این کشور و حومه آن را از روز شنبه کاهش دادند. براساس این دستور جدید، قانون منع آمد و شد از نیمههای شب تا ساعت 4 صبح اعمال میشود. این دو وزارتخانه از تمامی شهروندان خواستند که فریب تلاشهای تحریکآمیز برای ایجاد آشوب در کشور را نخورند.
5151
نظر شما