فارس نوشت:

رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس با تشریح جزئیات اهداف گروه انحرافی از ورود به صنعت خودرو گفت: طبق مصوبه شورای رقابت واگذاری سهام ایران خودرو به شرکت‌های سرمایه‌گذاری وابسته به سایپا غیرقانونی است.

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره تصمیم شرکت بورس برای عرضه بلوکی سهام ایران خودرو و خبرهایی مبنی بر ورود سایپا برای خرید این سهام اظهار داشت: در مورد واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی گزارشی توسط کمیسیون اصل 44 و اصل 90 مجلس تهیه و منجر به تهیه 3 مصوبه در شورای رقابت شد.
وی تصریح کرد: براساس مصوبه شورای رقابت اینکه شرکت‌های خودروساز به صورت ضربدری در یکدیگر سهام داشته باشند و یا یک عضو هیأت مدیره دولتی در هر دو شرکت عضو باشد، غیرقانونی است.
وی افزود: علاوه بر این، در کمیسیون صنایع نیز موضوع تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایران خودرو و سایپا مطرح و قرار شد ابتدا تکلیف گزارش کمیسیونهای اصل 44 و 90 مشخص شود تا اگر با این گزارشها مسئله حل شود دیگر تحقیق و تفحص انجام نشود وگرنه این کار صورت گیرد.
فولادگر ادامه داد: نتیجه بررسی‌ها این شد که بحث خرید یک سهام بلوکی ایران خودرو توسط همین مجموعه و همچنین ادغام شرکت های خودروساز متوقف شد.
وی تأکید کرد: به این ترتیب بحث ادغام خودروسازیها نیز با توجه به لزوم رقابت‌پذیری شرکتها صورت نگرفت.

* عرضه سهام ایران خودرو به سایپا قانونی نیست

فولادگر با اشاره به مصوبه شورای رقابت در مورد چگونگی انتخاب اعضای هیأت مدیره شرکتهای خودروساز گفت: با توجه به گزارشهای اصل 44 و اصل 90 و همچنین مصوبه شورای رقابت، موضوع واگذاری اخیر سهام سایپا و اینکه 3 کرسی هیأت مدیره در اختیار یک گروه قرار دارد همچنان در حال بررسی و پیگیری است.
وی تصریح کرد: این موضوع از نظر فنی و قانون توسط کمیسیون‌های اصل 44 و 90 مجلس در حال پیگیری است و از نظر سیاسی به دلیل ورود یک جریان انحرافی به صنعت خودروسازی نیز توسط مراجع و کمیسیون‌های مربوطه قابل بررسی است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس تأکید کرد: یک گروه مشخص قصد داشت از طریق خرید سهام شرکت ایران خودرو زمینه حقوقی و قانونی ادغام خودروسازیها را فراهم کند ولی با توجه به مصوبه شورای رقابت، عرضه سهام ایران خودرو به سایپا امکان‌پذیر و قانونی نیست و این مسئله منتفی است.
وی با بیان اینکه مصوبه شورای رقابت برای سازمان بورس نیز الزام‌آور است، گفت: اصل موضوع واگذاری سهام خودروسازان در راستای خصوصی‌سازی شرکتها ‌مشکلی ندارد و مطابق با اصل 44 قانون اساسی است ولی اینکه یک شرکت خودروساز سهام شرکت خودروساز دیگری را بخرد غیرقانونی است.

* برنامه اصلی گروه انحرافی

فولاد‌گر در مورد برنامه گروه انحرافی برای سلطه بر صنعت خودروسازی کشور نیز گفت: نوع ورود آنها در بحث خرید سهام شرکتها به نحوی که سایپا مالک شرکت‌های سرمایه‌گذاری است و سپس از طریق این شرکتهای سرمایه‌گذاری نسبت به خرید سهام ایران خودرو اقدام کند برنامه اصلی این گروه بود.
وی افزود: به این ترتیب شرکت سایپا به صورت عمودی و ضربدری عمل می‌کند و با خرید سهام ایران خودرو حلقه‌ای تشکیل می‌دهد که مدیریت شرکت‌ها هیچ وقت از این حلقه خارج نمی‌شود و 3 کرسی از 5 کرسی هیأت مدیره را نیز در اختیار دارد.
به گفته وی، طراحی قضیه این ابهام را ایجاد می‌کرد که برنامه‌ای وجود دارد در این جهت که مدیریت خودروسازان از یک چرخه مشخص خارج نشود.

* وزارت صنایع معتقد بود مدیریت سایپا نباید از دستش خارج شود

فولادگر با بیان اینکه واگذاری سهام شرکت‌های خودروساز در راستای اصل 44 قانون اساسی باید صورت گیرد، گفت: در این مورد وزارت صنایع معتقد بود که کنترل سایپا نباید از دست وزارت صنایع خارج شود که ما با این نظر هم جهت نیستیم و معتقدیم خصوصی‌سازی باید اتفاق بیفتد ولی نباید به صورتی باشد که حلقه مدیریتی ایجاد کند.
وی ابراز امیدواری کرد که در واگذاری سهام شرکت‌های خودروسازی مراقبت‌های لازم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: باید دید بلوک پنج درصدی سهام ایران خودرو به چه شکلی عرضه می‌شود، نفس عرضه سهام خودروسازان مطابق با اصل 44 و قانون خصوصی‌سازی است اما اینکه نحوه عرضه چطور باشد مهم است.
رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس افزود: اگر عرضه بلوکی سهام ایران خودرو باعث ایجاد انحصار برای عده‌ای خاص شود، این کار غیرقانونی است ولی اگر خریداران سهام افراد عادی باشند مشکلی ایجاد نخواهد شد.
وی تأکید کرد: سایپا نباید به هیچ عنوان از طریق شرکتهای سرمایه‌گذاری زیر مجموعه خود در فرآیند عرضه سهام ایران خودرو شرکت و نسبت به خرید آن اقدام کند.

کد خبر 151754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =