ابوالحسن داودی در گفتوگو با خبرآنلاین درباره تصمیمات جدید اتحادیه تهیهکنندگان سینمای ایران و سخنان پوران درخشنده در زمینه درجهبندی تهیهکنندگان اظهار داشت: «این سخنان از خانم درخشنده بعید است. این شکل از تقسیمبندی و اعتبار قائل شدن برای جایی که اعتبار خودش روی هواست باید مشخص شود که از چه ناشی میشود. البته این به آن معنا نیست که طرف مقابل هم بیعیب است، اما به هر حال هرکسی سلیقه خود را دارد و حق دارد از آن دفاع کند.»
او ادامه داد: «جریان دولتی از جایی بیشتر خوشش میآید و از آنان دفاع میکند، اما سینماگران نباید درگیر چنین مسئلهای شوند. اگر این مسئله درجهبندی تهیهکنندگان را فرد دیگری غیر از خانم درخشنده میگفت شاید علیالسویه بود و طبیعی به نظر میرسید، اما در مورد خانم درخشنده شان بیشتری برای کارگردانی و فیلمسازی ایشان قائل هستم. میدانم او کارهای خودش را با رنج و زحمت انجام میدهد و سختی زیادی میکشد؛ از او انتظار نمیرود درگیر این دعواهای حیدری نعمتی شود.»
او اظهار داشت: «کسانی که بر طبل دعواهای حیدری نعمتی میکوبند بالاخره شرمنده میشوند؛ آنان باید تلاش کنند فضا تلطیف شود و از این نگاه که همه زیر یوغ یک گروه بروند دوری کنند.»
داودی همچنین در مورد سخنانی که سیدضیا هاشمی مبنی بر صدور پروانه ساخت در اتحادیه تهیهکنندگان در نشست تهیهکنندگان در خبرآنلاین عنوان کرده بود، گفت: «در توانایی، سابقه کاری و نفوذ آقای هاشمی در سینما شکی ندارم، اما انتظار چنین انحصارطلبی را نیز از سوی ایشان نداشتم. با تغییر دولتها همه مدیران جا به جا میشوند و این نکتهای است که در همه این سالها دیدهایم. در شرایطی که خیلی دوستان در رویارویی غیرسینمایی و بیشتر سیاسی قرار گرفتهاندچنین اظهارنظر و انحصارطلبی از شخصیتی که برای آقای هاشمی قائلم به دور است. من ایشان را شخصیت مستقلی میدانم که توقع چنین رفتاری از او نمیرود.»
کارگردان «تقاطع» درباره اقدام مدیران دولتی در زمینه ایجاد اتحاد میان تهیهکنندگان، گفت: «نه تنها براساس این اقدام اتحاد به وجود نیامد، بلکه تفرقه هم بیشتر شد. مدتهاست که از فضای کارهای صنفی به دور بودهام و قصد هم ندارم به آن فضا برگردم، بنابراین سخنان من طرفداری از هیچ جناحی نیست. ممکن است مشابه مشکلی که با اتحادیه دارم با شورایعالی تهیهکنندگان نیز داشته باشم.»
او ادامه داد: «برای رفع فضای اختلافی که در دو سه سال اخیر به وجود آمده هیچکس حتی خود من به جد وارد میدان نشده تا اختلافات را برطرف کند. همواره بر طبل اینکه من حق دارم کوبیده شده و این جنگ ادامه یافته است و در عین حال کسانی که زرنگتر هستند در این میان منافع خودشان را حفظ کردهاند. دست من زیر سنگ هیچجا نیست و بنابراین قضاوتهایم از ته دل است.»
داودی اظهار داشت: «آدمهایی که یار غار همدیگر بودند و برای یکدیگر شان حرفهای و صنفی قائل بودند، اکنون وارد فضایی شدهاند که از آن بوی انحصارطلبی و حذف میآید. اگر چنین سخنانی مبنی بر درجهبندی تهیهکنندگان و یا ساخت فیلمهای فاخر از سوی برخی تهیهکنندگان خاص از سوی مدیران دولتی سینما عنوان شده بود غیرقابل تصور نبود، اما بیان آن از سوی همکاران قابل احترام جای سئوال دارد.»
او در مورد نقشی که دولت در زمینه شکلدهی اتحادیه تهیهکنندگان انجام داد، گفت: «مدیریت دولتی سینما آب در آسیاب این تفرقه ریخته است. این بخش میتوان نقش پدرانهتری ایفا کند و یک وحدت و دوستی واقعی به وجود آورد.»
او با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خانه سینما گفت: «البته باید به این مسئله هم اشاره کنم که در مقابل نظرم در مورد مدیریت دولتی سینما نظر دل خوشی از مدیریت خانه سینما ندارم، اما در عین حال معتقدم نباید این مدیریت را با اصل خانه سینما در یک کاسه قرار داد. من به عنوان فردی صنفی که معتقدم شورایعالی تهیهکنندگان در خانه سینما فعال است، معتقدم مسئولان خانه سینما بدترین رفتارها را نسبت به شورایعالی نشان دادهاند.»
داودی اظهار داشت: «من این را یک جنس مدیریت دولتی میبینم که البته در سوی مقابل نیز مدیریت دولتی سینما نتوانسته وظیفه پدرانه خود را به درستی ایفا کند. مدیریت دولتی سینما به جای اینکه آب در آسیاب یک گروه بریزد میتوانست نقشی پدرانهتر ایفا کند. تاریخ سینما نشان داده هرگاه مدیریت دولتی این نقش پدرانه را بهتر ایفا کرده، بعدها خاطره بهتری از او به یاد مانده و در غیر این صورت به ناخوشایندی از آن یاد شده است.»
رئیس دو دوره هیئت مدیره خانه سینما گفت: «فضای تفکر در خانه سینما در شرایط کنونی میتوانست بهتر از اینها باشد. این داستان میتوانست فارغ از سیاست و موانع سیاسی برطرف شود. خانه سینما به لحاظ ارتباطی در یک تاس لغزندهای قرار گرفته که نمیتوان پایان خوشی را در این ارتباط برای آن تصور کرد.»
او اظهار داشت: «خانه سینما میتوانست نقش پدر واقعی صنف را راحتتر و بهتر ادا کند. براساس تجربه شخصی و نکاتی که به وجود آمده باید بگویم بزرگترین خدمتی که میتواند از سوی مسئولان خانه سینما نسبت به این نهاد صنفی صورت بگیرد این است که خارج از بازیهای سیاسی و تفکرات شخصی و گروهی و فقط از منظر صنفی و نه شخصی در مورد مسائل آن تصمیمگیری شود.»
57243
نظر شما