نصرالله حدادی، نویسنده و پژوهشگر، با بیان این‌که این روزها خبرهای خوبی از افزایش سرانه مطالعه کتاب در کشور می‌رسد، گفت: رشد سرانه مطالعه، زمانی نتیجه مثبت خود را نشان خواهد داد که نمود اجتماعی آن در رفتار و فرهنگ شهروندان قابل مشاهده باشد.

وی همچنین افزود:اگر در کنار کارهای کمی،از نظرکیفی نیز در تمام زمینه‌ها شامل محتوا، کاغذ، جلد، عکس و ... تلاش کنیم، می‌توانیم شاهد افزایش بیشتر آمار مطالعه در کشور باشیم.

حدادی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این مطلب افزود: اثرات کتاب و کتابخوانی در کشور باید در مسایلی چون رعایت حقوق شهروندی، پرداخت مالیات، ارتقای فرهنگ‌ آپارتمان‌نشینی، رانندگی و ... قابل مشاهده باشد.

وی ادامه داد: با مطالعه کتاب باید فرهنگ افراد در حوزه‌های مختلف ارتقا پیدا کند و زمینه‌های رشد اجتماعی فراهم شود تا به معنای واقعی شاهد نتایج مثبت افزایش سرانه کتابخوانی در کشور باشیم.

حدادی با بیان این‌که آمار مطالعه کتاب‌های کمک‌درسی را باید از کتاب‌های دیگر تفکیک کرد، افزود: برخی افراد تصور می‌کنند مطالعه هر نوع کتاب‌ مانند کتاب‌های آموزشی و ... را می‌توان به معنای واقعی کتابخوانی دانست، در حالی که به نظر من باید این دو را از هم تفکیک کرد.

وی قرار دادن مفاهیمی چون راه رسیدن به کمال، تعهدات مردم به یکدیگر در جوامع انسانی، دور شدن از سردرگمی و پریشانی در جامعه امروز را در آثار نویسندگان سرآغاز تحول در کتابخوانی دانست و گفت: زمانی که این مفاهیم در کتاب‌ها جای بگیرند، تحول در جوامع نیز آغاز می‌شود و به مرور ادامه پیدا می‌کند.

این نویسنده و پژوهشگر تصریح کرد: فرهنگ کشور ما بیشتر بر پایه شفاهیات است و مردم علاقه و فرصت زیادی برای مطالعه ندارند که انتشار کتاب‌های خوب و منطبق بر نیازهای واقعی افراد می‌تواند بر علاقه‌مندی آنان بیفزاید.

این روزنامه‌نگار لازمه‌ اجرایی شدن این کار را افزایش فعالیت‌های کیفی در کنار فعالیت‌های کمی دانست و افزود: اگر در کنار کارهای کمی،از نظرکیفی نیز در تمام زمینه‌ها شامل محتوا، کاغذ، جلد، عکس و ... تلاش کنیم، می‌توانیم شاهد افزایش بیشتر آمار مطالعه در کشور باشیم.

کد خبر 152118

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =