گیتی قاسمی: «زیرخاکی»، تافته جدابافته تلویزیون است

گیتی قاسمی، بازیگر نقش «کشور» در مجموعه «زیر خاکی»، معتقد است که این سریال، یکی از بهترین تولیدات دوسال اخیر تلویزیون است و به نوعی تافته جدابافته به شمار می‌آید.

مهسا بهادی: این روزها «زیر خاکی» با کارگردانی جلیل سامان، روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود؛ سریالی طنز که گیتی قاسمی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، ایفاگر یکی از نقش‌های اصلی آن است. این شخصیت سریال، از همه لحاظ در تقابل با «پریچهر» با بازی ژاله صامتی قرار دارد و استفاده از لهجه لری، باعث شده تا  قاسمی، نظر مخاطبان را بیشتر به خود جذب کند. 

گفت‌وگویی با این بازیگر داشته‌ایم که درادامه می‌خوانید. 

شما در چند سریال‌، با لهجه‌های متفاوتی صحبت کرده‌اید، این مهارت را چگونه کسب می‌کنید؟ 

با تمرین و معاشرت با افرادی که به یک لهجه یا زبان دیگر صحبت می‌کنند، می‌توانم آن را یاد بگیرم و تا کنون در فیلم‌هایم، به‌جز ترکی، تقریبا با تمام زبان‌ها و لهجه‌ها صحبت کرده‌ام. کما این‌که در «زیر خاکی» با زبان لری، زبان مادری‌ام صحبت کردم.

صحبت کردن با یک لهجه دیگر، این نگرانی را در شما ایجاد نکرد که نتوانید آن را به درستی بیان کنید و نسبت به شما انتقاداتی مطرح شود؟

 چرا این موضوع را با جدیت تمام بررسی کردیم و سعی داشتیم تا هنگام ایفای این نقش و بیان کلمات، هیچ توهین و یا اغراقی در کلام وجود نداشته باشد، حتی این شخصیت را یک فرد باهوش در نظر گرفتیم که می‌گوید می‌توانم فارسی صحبت کنم، اما نمی‌خواهم اصالتم را از دست دهم. ضمن این‌که معتقدم در هر قومی، هر نوع آدمی می‌توانیم پیدا کنیم.

داستان در شهر تهران رخ می‌دهد که همه به زبان فارسی صحبت می‌کنند، پس وجود یک زبان و یک لهجه دیگر ضرورت چندانی نداشت، وجود زبان لری برای شخصیت کشور در سریال را می‌توانیم بگذاریم به پای این هدف که کارگردان قصد داشته جذابیت بیشتری در سریال ایجاد کند و مخاطب را پای تلویزیون بنشاند؟  

فکر می‌کنم «زیر خاکی» پیش از این، مخاطب خود را به عنوان یک سریال طنزِ مستقل، جذب کرده بود و نیازی به روش جدید برای جذب بیننده نداشت. با این‌حال فکر می‌کنم برای شیرین‌تر شدن کار و معرفی یک خطه جغرافیایی ایران، از زبان لری استفاده شد تا همه مردم با یک‌سری از اصطلاحات یک منطقه خاص آشنا شوند؛ مثل اصطلاح دو گِل یعنی دو بار. حتی به آقای سامان هم این پیشنهاد را دادم که خودم می‌توانم به این زبان صحبت کنم و ترجمه آن‌ها را هم هم‌زمان بگویم.

گیتی قاسمی: «زیرخاکی»، تافته جدابافته تلویزیون است
ژاله صامتی بازیگر نقش پریچهر و گیتی قاسمی در نقش کشور در سریال «زیرخاکی»

در همان قسمتی که صحبت از دو همسر شد، به نظر می‌رسید که آقای سامان می‌خواهد بگوید اگر فردی دو زن هم بگیرد، هیچ ایرادی ندارد، چنین رویکردی در سریال وجود دارد؟

خیر، سوتفاهم ایجاد شده است، زن اول فوت شده، بعد آقای مروت‌پور با کشور خانم ازدواج کرده است. آقای سامان نمی‌خواست بگوید هم‌زمان چند همسر داشته باشید، ما چند همسری را تبلیغ نکردیم، چه بسا که من بسیار مخالف این موضوع هستم. ما می‌خواستیم بگوییم اگر فردی طلاق گرفت و یا همسرش فوت کرد، هیچ ایرادی ندارد که دوباره ازدواج کند.

ما در سریال «زیرخاکی»، چند همسری را تبلیغ نکردیم، چه بسا که من بسیار مخالف این موضوع هستم

روشن‌فکری کشور خانم و حساسیت بیش از اندازه شخصیت پریچهر، یک تضاد جالبی را به وجود آورده است. می‌توانیم بگوییم که ویژگی کاراکتر شما به حساسیت نقشی که خانم ژاله صامتی بازی می‌کند، دامن زده است؟

پریچهر این حساسیت را داشت اما چون الان یک‌سری موارد را به صورت عینی می‌بیند، این موضوع برایش نگران کننده‌تر شده است. یکی از دلایلی که از شخصیت کشور استقبال کردم، این بود که می‌خواستم اثبات کنم، شعور، یک مسئله ذاتی است و فرقی ندارد که در کدام شهر، روستا و یا قومیت زندگی می‌کنیم، مهم این است که درک اجتماعی و شخصی داشته باشیم و بتوانیم فرهنگ‌سازی کنیم.

با توجه به بازخوردهایی که از پخش «زیرخاکی» گرفته‌اید، این سریال را موفق می‌دانید؟

 با این‌که سریال پس از ماه رمضان روی آنتن رفت، اما باز هم مخاطب خود را دارد و این اتفاق هم به خاطر آقای سامان است که روی یک داستان و موضوع خوب دست گذاشته‌ و آن را پرورش داده‌ است.

انتخاب، تعریف و شاد بودن یک قصه و زمان روایت آن، در میزان محبوبیت سریال بسیار تاثیر گذار است، ضمن این‌که من معتقدم «زیر خاکی» از تمام سریال‌هایی که من در دو سال اخیر دیده‌ام، بهتر است. در واقع باور دارم «زیرخاکی» تافته جدابافته تلویزیون است، چون یک سریال آپارتمانی متکی بر کلیشه‌های جامعه نیست، مخاطب باهوش هم این تفاوت را درک می‌کند.

من معتقدم «زیر خاکی» از تمام سریال‌هایی که من در دو سال اخیر دیده‌ام بهتر است. در واقع، تافته جدابافته تلویزیون به شمار می‌آید، چرا که یک سریال آپارتمانی متکی بر کلیشه‌های جامعه نیست

«نون .خ» و «پایتخت» هم از سریال‌هایی بودند که در یکی دو سال اخیر ساخته شده‌اند؛ آیا فضا، ایده‌پردازی و داستان «زیر خاکی»، با این دو سریال قابل مقایسه است؟

«نون. خ» را کامل ندیدم اما دیدگاه متفاوت کارگردانش، استقبال بی‌نظیری را برای این سریال به ارمغان آورد، سریال «پایتخت» هم با همان فصل اول مردم را جذب خودش کرد و جذابیت‌های زیادی برای مردم داشت.

فکر می‌کنم این اتفاق برای «زیرخاکی» هم رخ داده و همان روند موفقیت آمیزی را که «پایتخت» طی کرده است، دنبال می‌کند. به عقیده من، سریالی موفق است که هر فصل آن حرفی برای گفتن داشته باشد.

عقیده‌ای وجود دارد که ساخت فصل‌های بیشتر از یک سریال، باعث کاهش جذابیت آن می‌شود. نظر شما چیست؟

اتفاقا من معتقدم که ساخت چنین سریال‌هایی کاملا مناسب فضای تلویزیون است و فکر می‌کنم سریال‌های چند فصلی شاید برای شبکه نمایش خانگی پاسخ‌گو نباشد. اما تلویزیون تعداد بسیار زیادی مخاطب دارد که از این موضوع استقبال می‌کنند. فکر می‌کنم نباید صرفا به افرادی که در کلان شهرها زندگی می‌کنند و به همه پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی دسترسی دارند، نگاه کنیم، ما در برابر تمام افرادی که در شهرها و روستاها زندگی می‌کنند و تعدادشان هم کم نیست، مسئول هستیم.

گیتی قاسمی: «زیرخاکی»، تافته جدابافته تلویزیون است
گیتی قاسمی 

موضوعی که وجود دارد این است که تعدادی از مردم به پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی دسترسی دارند و چون حق انتخاب دارند، ترجیح می‌دهند سریالی را تماشا کنند که با کیفیت‌تر است و بخشی از همین مخاطبان به سمت سریال شبکه نمایش خانگی می‌روند. موضوعی که در چند سال اخیر مطرح شد، آن هم کاهش کیفیت ساخت و کمبود سریال طنز در تلویزیون بوده است. شما موافق این موضوع هستید؟

بله، من کاملا موافق این موضوع هستم و حتی بعضی اوقات دلم از بازیگران آن سریال‌ها می‌گیرد، چون می‌دانم آن فرد تا چه اندازه توانمند است اما در یک قالبی قرار می‌گیرد و بسیار بد بازی می‌کند. همه این عوامل در ساخت سریال تاثیرگذار است. بازیگری فقط یک بخش از ساخت سریال است. ممکن است هنگام ساخت سریال، بازیگردانی در کار نباشد تا سریال را باورپذیر کند، در نتیجه گاهی اوقات، مخاطب جای این‌که گریه کند، می‌خندد، همین موضوع باعث می‌شود اعتماد تماشاچی از بین برود و در نهایت بگوید من اصلا تلویزیون تماشا نمی‌کنم، چرا نباید کاری کنیم که مردم تلویزیون تماشا کنند؟ 

ما یک زمانی سریال‌هایی بی‌نظیر و جذاب مثل «سربداران»، «همسران»، «آرایشگاه زیبا» و «پدر سالار» را داشتیم. شاید اگر الان کسی دیالوگ‌های «پدر سالار» را ببیند، بگوید چه کسی این‌گونه صحبت می‌کند، اما اگر دوباره پخش شود، همه آن را تماشا می‌کنند و مخاطبانش بیش‌تر از برخی سریال‌های امروز خواهد بود.

شاید اگر الان کسی سریال «پدر سالار» را ببیند، بگوید چرا نقش‌ها این‌گونه صحبت می‌کنند، اما اگر دوباره پخش شود، همه آن را تماشا می‌کنند و مخاطبانش بیشتر از برخی سریال‌های امروزی خواهد بود

بسیاری از بازیگرها پس از مدتی از تلویزیون دل زده می‌شوند و یا تلویزیون را کنار می‌گذارند یا بازیگری را، چرا این اتفاق رخ می‌دهد؟

بسیاری از بازیگران، دیگر در تلویزیون فعالیت ندارند، چون مگر چند سال یک‌بار، سریالی مانند «زیرخاکی» یا «نون. خ» ساخته می‌شود، که قوی‌ باشد و بازیگر آن را بپسندد. من مطمئنم که اگر امثال این سریال‌ها ساخته شوند، قطعا بازیگران با جان و دل از آن‌ها استقبال می‌کنند. درگذشته بسیاری از بازیگران با تلویزیون به شهرت می‌رسیدند و بعد وارد سینما می‌شدند، اما حالا این‌گونه نیست.

خود شما مدتی کم کار شده بودید، این کم‌کاری به کیفیت ساخت سریال‌ها ارتباط داشت؟

کار خوب به من پیشنهاد نمی‌شد و تصمیم هم نداشتم در سریالی ایفای نقش کنم، اما «زیرخاکی»، یکی از دلایلی بود که من را به تلویزیون برگرداند. سریال‌ها و نقش‌هایی که به من پیشنهاد می‌شد کاملا تکراری بود و من دنبال ایفای یک نقش جدید بودم. 

به حضور پژمان جمشیدی در سینما و تلویزیون، انتقادات زیادی وارد شده، آیا کسی در عرصه دیگری فعالیت داشته است، نمی‌تواند وارد بازیگری شود؟

همه ما از عرصه دیگری، به نام عرصه زندگی وارد هنر شدیم. حالا مهم نیست که پیش از این، حرفه ایشان چه بوده است. این فضا نیاز به آموزش و بلدی دارد، اگر کسی آن مهارت‌ها را پیدا کند و جلوی دوربین حاضر شود، قطعا ماندگار می‌شود.  

     در این‌باره بیشتر بخوانید:

    ◾️چرا سریال «زیرخاکی» خواننده تیتراژ ندارد؟

    ◾️اصغر نقی‌زاده: ۳۰ سال است که همیشه نقش رزمنده را داشته‌ام

۵۷۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1525301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 37
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهمن IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    42 10
    واقعاعالی وبی نظیر وقتی پای این سریال می نشینم با لهجه شرینی بازیگرانی چون ژاله صامتی ،گیتی قاسمی وبلااخص یا پرسپولیسی پزمان جمشیدی خسته های بدنم از بین می رود ای کاش از این بازیکنان بیشتراستفاده کنند سپاسگزاریم
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    23 77
    باید آدم خیلی بیکار و بدسلیقه باشه که مزخزفات سیمای میلی رو دنبال کنه
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    19 79
    اتفاقا اصلا سریال خوبی نیست .. حرص خوردن های مرتب پژمان جمشیدی بدجوری روی اعصابه.
  • نجمه IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    46 3
    انصافا بازیگری
    • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
      7 0
      بهترین فیلمی که من دیدم عالی بود نقش اقای جمشید واقعا بازیگر خوبی هستن
  • یاسمن IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    17 45
    خیلی حرف میزنید تو سریال ادم سردرد میگیره
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    41 3
    جلیل سامان فیلمساز خوبی است.
  • ناشناس IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    31 52
    طنز بسیار ضعیف
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    55 7
    درسته آدم از خودش تعریف نمی کنه ولی انصافا راست میگه خیلی سریال خوبیه
  • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    49 9
    بازیتون عالی است زیرخاکی واقعا عالیه
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    53 6
    سلام خانم قاسمی خییییلی عالی نقشتونو بازی کردید با اون لهجه شیرین و دوس داشتنی امیدوارم همیشه موفق باشید
  • IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    سریالی مزخرف بی سر و ته قبیح که با قربون صدقه رفتنِ مرد و زنی نامحرم، که در فیلم، زن و شوهرهستن، چشم و گوش جوان و نوجوان و بچه رو باز میکنه.... افتضاح، مقبوح، زننده، بی سر و ته
    • عبدالکریم IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      15 9
      مقبوح رو‌خوب اومدی! خخخخخخخ .....
    • IR ۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
      4 1
      بیخودی خودتی
  • منیر IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    51 10
    زیر خاکی جزء بهترینهاست مثل سلطان و شبان سربداران
    • IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      4 8
      خوش انصاف با چه سریال هائی مقایسه شون کرده. پایتخت و دو سه تای دیگه رو هم می ذاشتین کنارش کلکسیونتون تکمیل بشه. واقعا بازی جمشیدی رو با مهدی هاشمی سلطان و شبان مقایسه می کنین یا قصه پرت و پلای زیرخاکی رو با قصه های محکم این سریال ها؟
  • سیامک IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    11 39
    جمعش کنید همتون
  • IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    41 8
    خانم قاسمی ،عاااااشق بازیتونم ،بسییییییییار حرفه ای ،ایفای نقش میکنید ،امیدوارم موفقیتتون ادامه داشته باشه ،بهتون تبریک میگم که انقدر روان بازی میکنید ،😍😍😍😍😍😍😍
  • نادر IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۷
    9 36
    من صدا وسیما را نمی شنوم و نمی بینم پس می تونید بگید نمی تونم در باره اش نظر بدم ولی هر سریالی از شبکه یک پخش بشه بدونید یا سفارشی هست یا اعتباری ،نه بار هنری داره ونه ظنزی تو اونها هست فقط شبکه یکی هست،خواستم بدونید
    • IR ۲۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      9 0
      نادر خان ندیده و نشنیده چه جوری میگی نه طنز داره نه بار هنری این استعداد را چه جوری بدست آوردی ؟؟؟؟؟؟؟
  • یا مهدی IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    32 2
    خیلی شیرین و با مزه صحبت می کنند
  • ناشناس IR ۰۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    7 4
    ضمن سلام واحترام برای آقای پژمان جمشیدی چرا ایشان موقع بازی صورتشان را جمع میکنند؟
  • علی IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    2 16
    سریال مزخرف و چرتی است بی سر وته حیف وقت که بزاری این سریالو ببینی
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    7 13
    صدا وسیما باید تحریم بشه نه اینکه بشینن دری وری ببینن
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    6 18
    این اصلا لهجه لری نیست ما خودمون تو محل لر زیاد داریم ولی اصلا اینجور صحبت نمیکنن این لری نیست خواهشن درست توضیح بدید
    • A IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      12 0
      با زبان لری حرف میزنه ولی خب لری گویش های مختلفی داره مثلا بختیاری یا چیزای دیگه گیتی قاسمی اهل ملایر همدانِ و با لهجه اونجا حرف میزنه ملایرم جز مناطق لر نشین محسوب میشه
    • عبدالکریم IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      2 0
      تصور کن یه ملایری بیاد تهران زندگی کنه، بعد همون آدم بخواد لری صحبت کنه! به نظرت چی از آب در میاد؟!
    • سپاس IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      4 0
      سلام دوست عزیز این گویش مربوط به شهرستانِ بروجرد، دومین شهرِ بزرگِ استانِ لرستان (بعد از خرم آباد) هست. گویشِ لریِ بروجرد بالهجه ی لریِ لَکیِ خرم آباد یا لریِ بختیاری متفاوت هست.
    • A IR ۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      3 0
      نه ببین عزیزم این زبان لری هست اما لری خرم آبادی نیست لری بروجردی هست این دو تا یکم با هم فرق دارن من خودم یه لر اصیل هستم منظورم از اصیل اینه که تمام جد و آبادم لر هستن . پس میدونم ایشون لری صحبت میکنن اما لری بروجردی نه لری خرم آبادی 😉
    • آمنه IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
      8 2
      خانم عزیز ایشون لهجه لری حرف میزنن لرها هم چندین لهجه دارن ایشون به لهجه خرم آبادی صحبت میکنن
    • IR ۰۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
      1 5
      سریال خوبی نبود . کاش نقش جمشیدی رو کسی دیگه بازی میکرد
  • نیما09338063201 IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    14 1
    اصلامحشره کاره آقای سامان
  • محمد IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    12 0
    خداییش عالیه
  • IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    9 1
    این زبان لری نیست گویش ملایری هست
  • US ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
    8 0
    عالیه حرف نداره
  • ستاره IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
    1 3
    زیر خاکی یک خیلی بهتر بود پژمان خیلی عصبیه تو فیلم
  • ناشناس IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
    2 1
    خدایی سریال زیرخاکی عالیست وعلاوه بر جذابیت وطنز بودن وخنده وشادی، حس وطن دوستی وایرانی بودن وعشق به هموطن به انسان دست میداد هرچند نون خ و پایتخت هم زمان پخش همین حس رابه آدم دست می داد. من خیلی این سه سریال را دوست دارم. خدایی دست کارگردان ونویسنده وبازیگرانشون درد نکنه. درمورد خانم قاسمی خیلی عالی بازی کردند وبسیار با لهجه لری صحبت کردن جذابیت داد به سریال که اگراین مورد نبود شاید 50 درصد جذابیتش را ازدست میداد و سریال یکنواخت میشد. عالی بود.فقط یک کم قربون صدقه رفتن مرد نسبت به زن باید کمترشود بابا خونواده وبچه و... نگاه می کنند لازم نیست آنقدر یاد قربون صدقه هم بروند