پس از اثبات زن بودن کاستر سمهنیا، قهرمان دو 800 متر زنان جهان در رقابتهای دوومیدانی قهرمانی جهان در برلین (که امشب به پایان میرسد)، آفریقای جنوبی از کسانی که باعث ایجاد تردید در این زمینه شده بودند به سازمان ملل شکایت کرد. مقامات کشور آفریقای جنوبی اعلام کردند از اقدام توهینآمیز فدراسیون جهانی دوومیدانی در انجام آزمایش جنسیتی از کاستر سمهنیا دونده 18 ساله این کشور که در مسابقه دو 800 متر رقابتهای دوومیدانی قهرمانی جهان در برلین آلمان به مقام قهرمانی رسید، به سازمان ملل شکایت میکنند.
کاستر سمهنیا هفته گذشته در مسابقه دو 800 متر رقابتهای دوومیدانی قهرمانی جهان با زمان یک دقیقه و 58 ثانیه و 66 صدم ثانیه عنوان قهرمانی و مدال طلای این مسابقات را از آن خود کرد و دوندگان کنیا و انگلیس دوم و سوم شدند؛ اما بلافاصله حجم تبلیغات منفی رسانههای انگلیسی از جمله بیبیسی و همین طور شبکههای تلویزیونی استرالیایی که در زن بودن این دونده تردید ایجاد کرده بودند باعث شد این دختر 18 ساله و سیاه پوست هنگام گرفتن مدال طلای خود بسیار مضطرب باشد و پس از آن هم نتواند در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران حضور پیدا کند. 4 ساعت بعد از تبلیغات این رسانهها که بدن عضلانی سمهنیا را مهمترین دلیل خود برای مذکر بودن او میدانستند، فدراسیون جهانی دوومیدانی هم خواستار انجام آزمایشهای تعیین جنسیت شد که این اقدام خشم مردم آفریقایجنوبی را در پی داشت.
روزنامههای آفریقایجنوبی در گزارشهای خود به مردم کشورشان حق میدادند. سمهنیا سال گذشته مدال طلای جوانان جهان را در همین ماده کسب کرد و کسی هم به او مشکوک نشد اما این بار زمانی که مسابقات در خاک اروپا برگزار میشد همه به این دونده تردید پیدا کردند تا فدراسیون جهانی با آزمایشهای جنسیتی مجبور به تأیید مدال طلای او شود.
کاری که خشم مردم آفریقایجنوبی و چند کشور دیگر آفریقایی را در پی داشت. به دنبال این حملات و تأکیدهای مکرر خانواده سمهنیا و همین طور مدیران کاروان دوومیدانی آفریقایجنوبی بر زن بودن این دونده جوان، روزنامه بیلد آلمان در گزارشی به کشور او و وضعیت این دونده در آفریقای جنوبی پرداخت. گزارشگر این روزنامه بعد از مصاحبه با اریک مودیبو، رئیس دبیرستانی که سمهنیا درآن مشغول به تحصیل بود، از قول این مدیر نوشت: او در زمان تحصیل همیشه به مبارزه با پسرها علاقه داشت و میخواست با پسرها رقابت کند تا در مسابقات دختران قهرمان شود اما در اینکه او دختر است، تردیدی ندارم.
روزنامه لس آنجلس تایمز هم با رد ادعای روزنامههای انگلیسی و استرالیایی، گزارشی کامل از زندگی او منتشر کرد. در این گزارش آنها به سراغ هنیکرل مدیر باشگاه دوومیدانی دانشگاه پروتریا هم رفتند. او در مصاحبه کوتاهش با این روزنامه گفت: سمهنیا از ژانویه به این باشگاه اضافه شده اما در این مدت فوقالعاده سخت تمرین کرده. شاید علت بدن عضلانی او همین تمرینهای فشرده باشد. میدانم که او در زمان تحصیل در دبیرستان هم فوقالعاده طاقتفرسا تمرین میکرد. لئونارد چوئن، رئیس فدراسیون دوومیدانی آفریقای جنوبی که در زمان 24 ساعته بین قهرمانی سمهنیا و اثبات زن بودن او لحظات سختی را گذراند، دیروز به رویترز گفت: «ما مدارک علمیمان را در اختیار داریم و ثابت کردیم که دونده زن ما قهرمان شده. حالا آنها که به او و کشور ما تهمت زدند باید در دادگاههای جهانی حاضر شوند.
ما از این گناه بزرگ نمیگذریم». با اثبات زن بودن سمهنیا و تأیید قهرمانی او توسط فدراسیون جهانی دوومیدانی، کمیته دفاع از منزلت ورزشکاران در آفریقای جنوبی اعلام کرد به کمیته حقوق بشر سازمان ملل شکایت میکند، چرا که اقدام فدراسیون جهانی دوومیدانی در انجام آزمایشات جنسیتی توهین به این دونده زن بوده و به حیثیت او لطمه زده است. با وجود این ماجراها کاستر سمهنیا در آفریقای جنوبی به دختر طلایی شهرت یافته و تبلیغات رسانههای انگلیسی و استرالیایی و همین طور اقدام فدراسیون جهانی دوومیدانی باعث حمایت یکپارچه گروهها و نهادهای مختلف این کشور از او شده است. سمهنیا که بعد از اتفاقات اخیر راهی کشورش شده در زمان ورود به آفریقای جنوبی به خبرنگاران گفت: «از اینکه با قهرمانی به کشورم برگشتم خیلی خوشحالم. آنها میخواستند مرا به گونهای تخریب کنند که از دنیای قهرمانی دور شوم اما هیچ چیزی را ثابت نکردند».
نظر شما