فوق‌لیسانس بخوانید اما فقط در رشته خودتان/ «مبنای علمی این قانون مشخص نیست»

«نگاه مثبتی که این ممنوعیت را شکل داده این است که اگر افراد از ابتدا تا انتهای تحصیلات‌شان یک رشته را دنبال کنند، احتمالا موفقیت تحصیلی و شغلی بیشتری خواهند داشت که البته این فقط یک احتمال است.»

مستوره برادران نصیری: بر اساس مصوبه اخیر شورای سنجش و پذیرش کشور از سال ۱۴۰۱ سنجش و پذیرش داوطلبان در آزمون کارشناسی ارشد فقط از بین دانش‌آموختگان دوره کارشناسی رشته‌های مرتبط امکان‌پذیر خواهد بود. براین اساس اگر پیش از این هر دانش‌آموخته دوره کارشناسی می‌توانست در دوره کارشناسی ارشد در رشته دیگری که به هر دلیل انتخاب می‌کرد، تحصیل کند، با اجرای این ممنوعیت دیگر چنین امکانی به کسی داده نمی‌شود. برخی‌ها بعد از فارغ‌التحصیلی در دوره لیسانس، براساس تجربه، بازار کار، علاقه و عواملی از این دست که معمولا هنگام انتخاب رشته در کنکور سراسری دانشگاه‌ها مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای تحصیلات تکمیلی رشته دیگر و غیرمرتبط با تحصیلات دوره لیسانس را انتخاب می‌کنند. این انتخاب درواقع یک راهی برای تجربه دیگر و انتخابی بر مبنای آگاهی بیشتر تعریف می‌شد، حالا این مصوبه جدید این حق انتخاب را از دانش‌آموختگان می‌گیرد. سیمین کاظمی،‌ پزشک و جامعه‌شناس معتقد است چنین ممنوعیتی پایه علمی ندارد و  محدودیت جدید در واقع به این استعدادها مجال شکوفایی نمی‌دهد.

در ادامه این گفت‌وگو را بخوانید:

ممنوعیت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های غیرمرتبط را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ظاهرا آنچه بهانه‌ای برای وضع این محدودیت جدید شده، جلوگیری از آسیب وارد شدن به کیفیت آموزش عالی است، در حالی‌که صحت چنین ادعایی مورد تردید است. مشخص نیست بر اساس کدام یافته‌های پژوهشی و کدام ارزیابی مغایرت رشته فوق لیسانس و لیسانس علت  افت کیفیت آموزش عالی در نظر گرفته شده است.  عوامل مهم‌تری در افت کیفیت آموزش عالی دخیل هستند که اگر برای رفع آنها کوشش می‌شد، نیازی به اعمال چنین محدودیت‌هایی نبود. آنچه به وضعیت کنونی منجر شده، تاسیس دانشگاه‌ها و موسسه‌های پرشماری است که در واقع به کار مدرک فروشی مشغول هستند و بدون توجه به امکانات آموزشی در ازای پول دانشجو می‌پذیرند. این پولی شدن آموزش عالی، به موسسات و دانشگاههای دولتی هم سرایت کرده است. از طرف دیگر معیارهای مخدوش و ناصواب تعیین صلاحیت استادان و مدرسان، محتوای آموزشی بدون تناسب با رشته تحصیلی و فساد دانشگاهی از عوامل افت کیفیت آموزش عالی هستند که نادیده گرفته می‌شوند.

برخی کارشناسان معتقدند انتخاب رشته در کنکور کارشناسی معمولا تحت تاثیر اطرافیان و بدون دانش کافی اتفاق می‌افتد و این ممنوعیت اجازه انتخاب‌های بعدی و درست را از دانش‌آموختگان می‌گیرد، شما چه فکر می‌کنید؟

گاهی پیش می‌آید که افراد بعد از ورود به یک رشته دانشگاهی آن را مطابق با انتظارات و علایق خود نمی‌بینند و بعد از فارغ التحصیلی سعی و تلاش می‌کنند که برای تحصیل در رشته مورد علاقه‌شان پذیرفته شوند. حق ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه به شخص فرصتی می‌دهد که ناکامی و سرخوردگی‌اش را جبران کند. اگر کسی توانایی گذراندن کنکور کارشناسی ارشد را داشته باشد و در دانشگاه هم از عهده دروس بربیاید نمی‌توان او را از رفتن به رشته مورد علاقه‌اش منع کرد.

مثلا در ایران بعضی از دانش آموزان رشته های علوم تجربی و ریاضی، اگر به علوم انسانی علاقمند باشند به علت بیکاری وسیع رشته های علوم انسانی از رفتن به سمت این رشته‌ها منع می شوند اما بعد از فارغ التحصیلی آنها ممکن است فرصتی برای دنبال کردن علایق و استفاده از توانایی‌های‌شان پیدا کنند. محدودیت جدید در واقع به این استعدادها مجال شکوفایی نمی‌دهد. اگر مسئولان نگران کیفیت آموزش هستند، لازم است تحولی در آموزش عالی ایجاد شود که دانشجویان واقعا آموزش دیده و با سواد قابل قبول از دانشگاه فارغ التحصیل شوند، نه با اعمال چنین محدودیت‌های بی‌حاصلی موجب یاس و ناامیدی شوند.

فوق‌لیسانس بخوانید اما فقط در رشته خودتان/ «مبنای علمی این قانون مشخص نیست»فوق‌لیسانس بخوانید اما فقط در رشته خودتان/ «مبنای علمی این قانون مشخص نیست»

نکات مثبتی که در ممنوعیت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های غیرمرتبط می‌تواند گنجانده شود، چیست؟

نگاه مثبتی که این ممنوعیت را شکل داده این است که اگر افراد از ابتدا تا انتهای تحصیلات‌شان یک رشته را دنبال کنند، احتمالا موفقیت تحصیلی و شغلی بیشتری خواهند داشت که البته این فقط یک احتمال است.

به نظر شما مهم‌ترین ایراداتی که به این قانون جدید وارد است، شامل چه نکاتی می‌شود؟

اولا مبنای علمی و پژوهشی این قانون مشخص نیست. ثانیا کاربرد آن هم مشخص نیست. احتمالا شوق و انگیزه ادامه تحصیل از بسیاری سلب می‌شود و شاید  برخی افراد مجبور شوند که تحصیل خود را ناتمام بگذارند و دوباره در کنکور لیسانس شرکت کنند.

یکی از دستاوردهای مغایرت رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد، شکل گرفتن نگاه میان رشته‌ای است که امروزه در ساحت علم امر مهمی به شمار می‌آید.  با وضع ممنوعیت جدید این دستاورد یا این امکان به باد می‌رود.

در سال‌های اخیر با افزایش متقاضیان و فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی روبه‌رو بوده‌ایم، کیفیت آموزشی متناسب به این افزایش کمی ارتقا داشته است؟

افزایش تقاضا برای تحصیلات تکمیلی معلول علل و عوامل متعددی است که مهمترین آن بیکاری و ناامیدی از یافتن شغل است که افراد واداشته می‌شوند به امید یافتن کار یا شرایط شغلی بهتر تحصیلات‌شان را ادامه دهند، چون تصور بر این است که در مقاطع بالاتر وضعیت استخدام بهتر است. با گسترش بیکاری تحصیل‌کرده‌ها و تمایل آن‌ها به ادامه تحصیل تعداد موسسات و مراکز آموزش عالی هم افزایش یافته، بدون آنکه همزمان با آن کیفیت آموزش و محتوای آموزش بهبود یافته باشد. نتیجه خیل دانش‌آموختگانی است که با مدارک تحصیلی بالاتر کماکان انتظارات‌شان از بازار کار برآورده نمی‌شود.

4747

کد خبر 1534234

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 49
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آقای محترم IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    مبنای علمی اش را یه بچه ده ساله هم میفهمه، شما چطور متوجه نمیشوید؟ کسی که ادبیات و علوم انسانی خونده، روی چه حسابی باید بره رشته مهندسی ادامه بده، رشته هایی که از پس حتی ریاضیاتش بر نمیاد چه برسه به دروس تخصصی ترش، مشکل اینه که کسانی که الان به این تصمیم معترض شدند، اصلا هدفشون از درس خوندن، کار کردن و مفید بودن برای جامعه نیست، هدفشون اینه که مدرک را دست بگیرند و بین فک و فامیل پز مهندس بودن بدهند، میخواهند بیکاری و در خونه موندن شون را با سر کلاس رفتن جبران کنندف وگرنه اگه قرار بود به جایی برسند همون چهارسال لیسانس کفایت میکرد. اینها آدمهای بلاتکلیفی هستند. چونکه اصلا نمیدونند تصمیمشون چیه و برای چه کاری مناسب هستند، دبیرستان یه چیز میخونن، لیسانس میرن در یک فاز کاملا متفاوت، برای فوق لیسانس هوس یه رشته دیگه میکنن، آیا چنین آدمی میتونه برای جامعه مفید باشه،؟
    • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      17 11
      آفرین کاملا موافق نظر آقای محترم هستم. ضمناً مشکل ما الان در دانشگاه ها نیست. مشکل در بازار کار و اشتغال هست. همین الان دانشگاه ها برای 10 سال تعطیل بشه هیچ خلائی احساس نخواهد شد. چونکه به اندازه چند لشگر مدرک به دست بیکار دارن در خیابان ها میچرخند یا در مشاغلی بی ربطی مثل راننده تاکسی و موتور و دستفروشی و بازاریابی مشغول کار هستند. واقعا خروجی های جدید دانشگاه ها چه کار میخواهند کنند؟ دخترهایی که با مدرک فوق لیسانس در رشته های دهان پر کنی مثل مهندسی هسته ای و هوافضا میروند منشی یک مطب دکتر میشوند که مدرک دیپلم هم برایش کافی هست. یا پسرها با همین مدارک میروند اسنپ. نقش دانشگاه این وسط چیه؟
    • ایمان IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      38 13
      جالبه یک نفر اومده نظر خودشو با جملات مختلف تو ۱۰ تا پیام جدا نوشته!!! وقتی کسی تواناییش رو داره که به سوالات طرح شده در کنکور کارشناسی ارشد جواب بده و رتبه بیاره، دیگه هیچکس حق نداره جلوی ادامه تحصیل اون شخص رو بگیره. حالا اینکه چرا بعضی کسانی که تحصیلات کارشناسی رو در اون رشته گذروندن، توان کافی برای رقابت با اون شخص رو ندارن و در پایان صندلی دانشگاه رو واگذار می‌کنن، به همت و تلاش خودشون مربوط میشه نه اون شخص رقیب.
    • پرسنل دانشگاه IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      20 16
      من از پرسنل دانشگاه هستم و در یک دانشکده فنی مهندسی کار میکنم، و یکی از وظایفم صدور نامه های اخراج یا انصراف دانشجویانی است که نتوانسته اند درس خود را تمام کنند. هر ترم تعداد زیادی دانشجو داریم که پس از اینکه کلی شهریه را به خانواده خود تحمیل کرده اند و وقت خود و دانشگاه را تلف کرده اندف از پس دروس سنگین و تخصصی رشته های مهندسی بر نمی آیند و در نتیجه اخراج میشوند یا انصراف میدهند. اینها نتیجه این است که دانشجو را با پایه ضعیف پذیرفته اند. طرف ریاضیات قوی نداشته در رشته های غیر ریاضی و مهندسی درس خوانده است. و آخرش هم اخراج و سرافکندگی و افسردگی برای خود دانشجو به بار میاد. این وضعیت ها را خواهشاً درک کنید! ممنوعیت وضع شده اخیر کاملا درست و کارشناسی شده است.
    • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      27 16
      افراد بیشماری را میشناسم که با لیسانس ادبیات ، حسابداری ، انگلیسی ...روانشناسی !!!!! .... با دو ترم معادل سازی ، فوق لیسانس فنی و مهندسی برق ، مکانیک ، ساختمان و .... گرفتند ، و حتی به اندازه یک محصل سال اول هنرستان صنعتی , توان و کارایی فنی و صنعتی ندارند !!!... و بعد با همین معادل سازی آب‌دوغ خیاری و با پارتی در مشاغل فنی و صنعتی استخدام می‌شوند ، و نتیجه اش میشود این وضعیت وخیم در صنعت برق و آب و گاز و نفت و سایر صنایع .....
    • IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      27 13
      ببینید، کسانی که اعتراض میکنند، هیچ درک روشنی از مفهوم تحصیلات تکمیلی ندارند. تحصیلات تکمیلی یعنی تکمیل آنچه که در دوره لیسانس خوانده ای، اگه قراره رشته کلا عوض بشه دقیقا تکمیلی یعنی چی؟ متاسفانه دانشگاه های پولی در سالهای اخیر به خاطر کسب درامد نظام آموزش عالی را نابود کرده اند
    • ناشناس IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      22 5
      درپاسخ آقای محترم : کاملا" درست گفتی , خیلی از کارمندان را می شناسم که لیسانس ادبیات وتاریخ وحسابداری داشتند و فوق لیسانس ترویج کشاورزی !!!!!!!گرفتند , فقط وفقط برای استفاده از مزایای مالی و حقوقی اش , خبر آنلاین لطفا" سانسور نکن
    • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      2 16
      نادان الان مدرک مهندسی چه افتخاری داره مثلا؟؟؟ استاد برق ما کنکور ارشد مواد شرکت کرد این چه ربطی به علوم انسانی داره؟!
    • نیما IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      3 10
      تو خوبی آقای به اصطلاح محترم
    • امیر IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      24 13
      اون کسی که تونسته از انسانی بره کنکور بده و مهندسی قبول شه مطمئن باش از بیسوادایی که لیانس مهندسی خوندن خیلی بهتره. اون مهندسایی هم که چهار سال مهندسی خوندن و جلو این کم آوردن باید برن زیتون پرورده درست کنن
    • US ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      26 11
      اونوقت برعکسش چی یکی که مهندسی خونده فهمیده اشتباه کرده و علاقه مند به یکی از رشته های علوم انسانیه اون چیکار کنه بره بمیره به خاطر این قانون مضحکی که دارن وضع میکنن؟!
    • DE ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      16 10
      کسی که هیچی از اون رشته نمیدونه چجوری قبول میشه تو کنکورش؟ کی گفته کسی که دیپلم یه رشته بخونه، لیسانس یه رشته دیگه و فوق لیسانس یه رشته دیگه برای جامعه مفید نیست؟ میزان مفید بودن برای جامعه نظر شخصی شماست؟ کی گفته کسی که تغییر رشته میده هدفش از درس خوندن پز دادنه؟ مبنای علمی نداشتن یعنی همین. یه سری حرف ها رو از روی یه سری حدس و گمان عنوان کردن
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      15 6
      شما چرا متوجه نیستی ، کسی که علاقمند به رشته دیگری بشه باید چیکار کنه .
    • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      17 5
      کسی که ارشد مهندسی قبول شده حتما ریاضی را خوب زده و ریاضیش خوب بوده فقط کسی که ضعیفه از این قانون حمایت میکنه که رقیب را خارج کنه
    • بنده خدا پسر بنده خدا IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      18 8
      چه تحلیل سطحی و بی اساسی می کنید شما. مثال شما انقدر در عالم واقع کمیاب است که بهتر است بگوییم اصلا نیست. اتفاقا بیشترین تغییر به سمت رشته های انسانی هست. یعنی فرد از کارشناسی مهندسی یا رشته های دیگر وارد کارشناسی ارشد علوم انسانی یا علوم اجتماعی می شود.در این مواقع فرد با افزایش سن متوجه می شود که رشته ای که بر اساس اطلاعات اندک ویا فشار اطرافیان انتخاب کرده اصلا مورد نظرش نیست و یا او در این رشته استعداد چندانی ندارد . چرا یک جوان 19-20 ساله را مجبور می کنیم که برای یک انتخاب اشتباه تا آخر عمر تحصیلی خود را به اشتباه و با بی علاقگی طی کند؟؟ این چه استدلال بی پایه و بی مبنایی است؟؟
    • حمید IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      7 4
      البته عکس این موضوع هم صادق هستش پس کسی که مهندسی و ریاضیات خونده حق نداره در مدارج بالاتر رشته مدیریت رو بخونه . اگه روی حرفت هستی پس این رو هم باید قبول کنی !!
    • Zahra IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      6 8
      این ممنوعیت میتونه فقط برای رشته های مهندسی باشه ، نه تمام رشته ها
  • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    54 76
    تصمیمی که گرفته شده کاملا درست هست، و خیلی زودتر از اینها باید گرفته میشد.
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    38 55
    کسانی که نگران شکوفا نشدن استعداد شون هستند، وقتی شش سال دبیرستان را خوندند و کنکور دادند و چهار سال هم دانشگاه خونده اند و هنوز نفهمیدند سلیقه و استعدادشون چی هست، بعید هست بعد از گذراندن دوره کارشناسی ارشد هم تکلیف خودشون را بدونند و باز هم هوس یه رشته دیگه میکنند. اینها آدم کار کردن نیستند فقط مدرک الکی جمع میکنند
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    22 7
    جالبه ، یه مصاحبه انجام شده ولی عکس مصاحبه کننده را فقط میبینی ، اونهم در ابعدای بزرگتر از کل مصاحبه
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    36 33
    در کل، کارشناسی پایه یک رشته است و ارشد تکمیل کننده آن؛ منطقاً باید مرتبط باشند نه اینکه موقع تکمیل تازه الفبای رشته را یاد بگیرند.
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    29 23
    نظام آموزش عالی در سال های اخیر، برای درآمد زایی بیشتر ، فوق العاده بی نظم و غیر اصولی بوده، نمونه اش هم همینه که هر کسی در لیسانس هر رشته ای خونده بود، میرفت مقطع بعدی هر رشته ای دلش میخواست میخوند. نتیجه اش هم فارغ التحصیل های بیکار و بیسواد میشد. دانشگاه آزاد در راس این نابسامانی بود و بعدش هم دانشگاهای غیرانتفایی و پیام نور و شبانه و کلا پولی ها. فقط فکر درآمد زایی بودند، مملکت را پر کردند از لیسانسه های بیکاری که در بهترین حالت رانند اسنپ و پیک موتوری میشن
    • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      10 2
      خب آفرین هر وقت ،دانشگاه آزاد و پیام نور و غیرانتفاعی و حتی دوره های شبانه دانشگاه آزاد را برداشتن ،این قانون را بذارن
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    36 31
    باعث نا امیدی مطلق شده و فکر مهاجرت چون تنها انتخاب جوانان را هم دارند به جبر تبدیل میکنند
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    19 32
    مبنای قانونی اش اینه که طرف واقعا برای کسب تخصص وارد دانشگاه بشه و بعدش هم به بازار کار همون رشته بپیوندد، نه اینکه از سر تفریح و بیکاری بخواد فوق لیسانس بگیره و باهاش پز بده همه جا که من مهندسی فلان رشته دارم ولی ور دل مامانم نشستم سبزی پاک میکنم و گلدوزی میکنم
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    19 46
    واقعا قانون خوبیه، با توجه به راحت شدن قبولی در بسیاری از رشته ها و از طرف دیگه مدرک گرایی بین مردم و خصوصا کارمندا در نظر بگیرید طرف در دو رشته مجزا درس بخونه و در نهایت بخواد تصمیم تخصصی بگیره.....
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    24 32
    به نظر من بسیار طرح خوبی است و ه کسی باید در رشته خود ادامه دهد
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    6 13
    مبنای تصمیم بیشتر تجربیست تا علمی. برای تطبیق سوابق و کسب آمادگی در رشته جدید، دانشجویان بایستی دروس جبرانی بگذرانند که مستلزم هزینه است و اغلب حاضر نیستند بپردازند و از طرف دیگر موجب افزایش سنوات تحصیل میشود که برای دانشگاه قابل قبول نیست
  • IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    6 22
    اما بهرحال. باید فکری شود برای کسانی که صرفا بخاطر ترفیع شغلی و افزایش حقوق و …..ونه علاقه و استعداد به تحصیلات تکمیلی روی می آورند (بویژه در رشته های علوم انسانی ) که افزایش تعداد متقاضیان و افت کیفیت علوم انسانی را به همراه دارد .
    • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      6 12
      دوست عزیز اکثر کسایی که میان علوم انسانی امتحان میدن ،رشته فنی مهندسی هستن مطمئن باش سوادش از شما که یه ریاضی پاس نکرده بیشتر هست همین طور استعداد و آمادگی ذهنی،رشته های مدیریت و اقتصاد و حسابداری و حتی علوم سیاسی از اول باید از ریاضی دانشجو بگیرن ،شما همون تاریخ و جغرافی براتون بسه .
    • IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      9 3
      موافقین این طرح شبانه من درآوردی کسایی هستند که توان و وجود رقابت در کنکور ارشد رشته شان را با کسایی که از رشته های دیگر کنکور میدهند ندارند حتی در خیلی از دانشگاه های خارجی برتر هم امکان تغییر رشته حتی در دکتری هم وجود دارد دلیلی غیر از دخالت بیجا و خودخواهی برای این طرح وجود ندارد حتی اگر کنکور ملاک مناسبی برا تغییر رشته در ارشد نیست و برداشته شود بازهم امکان تغییر رشته باید وجود داشته باشد
  • NL ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    14 1
    نظرات را درج کنید
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    27 8
    حداقل اسم اون کسانیی که این قانون را نوشتند را بگویید تا بشناسیمشان ککه بعدا ک بود کی بود من نبودم نشه
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    29 6
    داوطلبین گرامی از همین الان بروند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند چون این فرایند وقت گیر هست
  • سید IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    30 41
    خانم دکتر صحیح هست کسی بدون مدرک پزشکی عمومی بره تخصص بگیره؟؟؟ فوق لیسانس هم همینه اسمش روشه .ادامه و تکمیل کننده تحصیلات قبلی باید باشه.
    • محمد IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      20 7
      بهتره یه مثال دیگه بزنید چون این قانون هیچوقت شامل رشته های علوم پزشکی نبوده و نیست، آزمون ارشدشون هم کلا متفاوت از کنکور ارشد آموزش عالی هست!
  • ناشناس IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    11 2
    تصمیم درستی است ولی نظام آموزشی ما بی کیفیتیش با این تصمیم به تنهایی حل نمیشه
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    19 5
    اون عزیزانی که کامنت هارو نوشتن از قوانین ادامه تحصیلات تکمیلی بعد از دوره لیسانس اطلاع ندارن. برای رشته پزشکی که مقدور نیست و بعضی رشته های مهندسی رو فقط شامل میشه، اگر کسی توان این رو داشته باشه که در کنکور ارشد یک رشته شرکت کنه و قبول بشه پس آگاهی کامل از دروس کارشناسی اون رشته داره و از طرفی دنیا داره به سمت میان رشته ای شدن میره و این قانون باعث میشه جوونا نتونن وارد این وادی بشن و مجددا پسرفت علمی رو شاهد باشیم،واقعا کیفیت در خیلی زمینه های علمی کشور پایینه و غیرالزامی ترین قانونی هست که تصویب شده وقتی میشه خیلی مشکلات دیگه رو در زمینه وزارت علوم برطرف کرد. این مسئله مهاجرت علمی جوانان رو افزایش میده
    • IR ۱۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
      10 5
      آیا واقعاً باور به این دارید که کنکور بیان کنند سواد افراد در هر رشته ای هست؟! که دیگر ادامه این بحث مفید نیست! آیا نتایج یک سری تست های بعضاً غیر استاندارد نمونه سواد و مهارت فرد در رشته ی تحصیلی را مشخص میکند؟! نظر شما راجع به میان رشته ای ها درست هست ، برای این کار هم رشته هایی تعریف شده اند ، مثل انفورماتیک پزشکی، و حتی در دوران کارشناسی هم می توانند اگر مصوبه وزارت علوم رعایت شود در دانشگاه ها بین رشته ای حتی مدرک بگیرند، نظر شما را به بند های ابتدای برنامه ریزی درسی رشته مهندسی کامپیوتر جلب می کنم طبق نظر وزارت علوم دانشجویان همه دانشگاه های تحت نظارت وزارت علوم می توانند در دو رشته هم زمان تحصیل کنند و حتی به عنوان دروس اختیار از هر دانشکده ای که در خواست با دارند درس بردارند. حالا رفتن از مامایی به رشته ی کامپیوتر باعث تولید رشته ی زایمان الکترونیک می شود؟!
  • الی IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    7 3
    از نظرات مشخصه که هر مشکلی داریم از ذهن بسته خودمونه. به جای حل کردن مشکلات و ایرادهای ارزیابی کلا یه اپشن رو حذف کنیم و راهی برای کسی نذاریم.
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    11 0
    نظراتو بزار ببینیم ملت چی نوشتن
  • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    5 30
    کارکرد دوره های کارشناسی ارشد برای کسانی که رشته های غیر مرتبط دارند همان کارکردی دارد که قبلا با 25 تا 30 واحد در دوره های غیر رسمی می گذراند و در مشاغلی که نیاز به یک تخصص خاص داشتند ادامه خدمت می دادند. بویژه کسانی که با رانت در مشاغل دولتی جذب شده بودند. در واقع مدرک دوره های کارشناسی ارشد با پیشینه کارشناسی در رشته های غیر مرتبط رسمیت بخشیدن به برخی انتصاب ها و اشغال برخی پست های سازمانی در سازمان ها و نهادهای دولتی و نیمه دولتی و خصوصی (برای گرفتن برخی مجوزها) است
  • هموطن IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    20 2
    درکشور من ایران مبنای هیچ قانونی مشخص نیست هرکس قدرت دارد قانون را برای خودش تفسیر واجرا میکند.بیشتر طرح ها وبرنامه ها سلیقه ای وخیالی واوهامی است وهیچ گونه مطالعه وتحقیقات علمی جایگاهی ندارد وبیشتر بصورت اورژانسی ومسکنی ورفع تکلیفی عمل میشود .نتیجه هم شرایط حال ایران امروزه است قطعا آیندگان قضاوت خوبی از ما نخواهند داشت
  • حمید قاین NL ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    7 5
    آخه این چه قانونی هست اونی که پایه اش ضعیفه نباید قبول بشه نه اینکه ممنوعیت ایجاد کنند الان تکیف اونایی که میخوان مدیریت و بازرگانی بخونن چی میشه
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    9 6
    خوباگه اینطوریه بذارید مثل کشورهای دیگه از لیسانس سایر رشته ها هم برن پزشکی رو با دو سال کمتر بخونن. بعد اون موقع دوستان پزشک مبنای علمیش رو نشون تون میدن!
  • ناشناس IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    6 4
    چرا نظرات را منتشر نمی کنی ؟؟؟؟؟!!!!! مسخره کردی
  • نظام IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    34 7
    من خودم کارشناسی کشاورزی و ارشد انرژی معماری خوندم . تخصص من در هر دو زمینه و بکارگیری آموزش ها و یافته ها در هر دو مقطع و تلفیق آنها سبب دستاورد و پژوهشی گردید که هر کدام از این رشته ها به تنهایی نمیتوانست این دستاورد را داشته باشد . تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته های دیگرغیر از رشته کارشناسی به جهت مسلط شدن بر دو موضوع علمی میتواند کمک کند به پژوهش های جدید تر و ارشمند .
  • ناشناس IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    10 23
    از اول هم این کار که برای ارشد در رشته غیر مرتبط با کارشناسی ادامه تحصیل بدهند اشتباه اشتباه بود اصلا تصورش هم عجیب بود . تازه متوجه شدند دانشگاه باید اصلاح بشه .این گام اولش.امیدوارم این اصلاحات ادامه پیدا کنه .
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
    15 8
    مثل این که کسی نمی داند دوره کارشناسی ارشد و دکتری تحصیلات تکمیلی محسوب می شود نه شروع یک راه تازه! اگر رشته ای مثل مهندسی کامپیوتر که حتی از مامایی میان و وارد این رشته می شوند ، 4 سال تحصیل دردوره کارشانسی آن که پایه ی تمام دروس دوران فوق لیسانس هست ، هیچ اهمیتی ندارد، چرا پس ما لیسانس میگیریم؟! اگر 4 سال الکی بوده و یک فرد با چند ماه شرکت در کلاس کنکور سوادی اندازه یک مهندس کامپیوتر پیدا می کند که حالا می تواند این تحصیلات را تکمیل کند چرا 140 واحد درسی برای گذراندن دوره کارشناسی گذاشته شده است؟! خب یک سال همه برویم و کارشناسی هر رشته ای که دلمان می خواست را بگیریم سپس تکمیل کنیم! مسخره است! حداقل محدودیت رشته مرتبط بگذارید! مثل برق که کمی مشترکات بین کامپیوتر و برق هست! نه این که از بی ربط ترین رشته ممکن به رشته ی دیگری برویم!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین