محمدرضا بهرامی، سفیر اسبق ایران در افغانستان و میهمان کافه خبر در پاسخ به سوالی در خصوص نیروهای اسلامگرا در پاکستان گفت:در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 تجربه استفاده از گروههای شبه نظامی در جریان بحران افغانستان و خروج نیروهای نظامی شوروی های از این کشور این باور در پاکستان تقویت شد که می توان در سیاست خارجی از ابزار گروههای نظامی، تندرو افراطی استفاده کرد.
به خصوص آنکه در آن مقطع زمانی ارتش پاکستان در زمان ضیاء الحق به سمت گرایشات اسلامی سوق یافته بود و رابطۀ ارتش با اسلامگرایان تقویت شده بود. با چنین مشخصه هایی جریان طالبان شکل می گیرد.
بهرامی در پاسخ به سوالی در خصوص اطلاع نیروهای امنیتی از حضور بن لادن گفت:بخشی از نیروهای امنیتی از حضور بن لادن مطلع بودند.از سویی با مرگ بن لادن رفتار دوگانه پاکستان و نیروهای امنیتی این کشور با آمریکایی ها در روابط دو کشور خود را نشان داد.
بهرامی می افزاید: اما با این حال پاکستان هم به کمهای مالی و نظامی آمریکا نیاز دارد چرا که کشورهای همسایه در وضعیتی نیستند که جایگاه آمریکا را برای پاکستان پر کنند. آمریکا هم به پاکستان نیاز دارد هم برای حل بحران افغانستان و هم بحران های منطقه ای.
بهرامی می گوید: بخش امنیتی پاکستان به دنبال خریدن زمان و بازگشت به بازی دوگانه قبلی خود است.نکته مهم اینجاست که کشته شدن بن لادن فرصتی مهیا کرد که در شرایط جدید می تواند شکلی از تفاهم در میان آمریکایی ها و پاکستانی ها ایجاد شود.به طوری که در طول این سه هفته سه ملاقات میان آمریکایی ها و پاکستانی صورت گرفته است.263
نظر شما