مدرسه تقواپیشگان، واقع در خیابان انقلاب، به بهانه ساخت و ساز فضای آموزشی جدید در آستانه تخریب است.

پس از تخریب مدرسه دهخدا در خیابان باغ سپهسالار تهران و واگذاری مدرسه ماندگار مروی، بار دیگر مدارس قدیمی پایتخت تهدید به تخریب می شوند، این بار، مدرسه تقواپیشگان از سوی یک مرکز آموزشی در آستانه تخریب قرار گرفته.

این مدرسه قدیمی به بهانه بنای ساختمانی چند طبقه و نصب تبلغاتی آرم یک موسسه کمک آموزشی در آستانه ویرانی است و این موضوع، اعتراض جمعی از علاقه‌مندان میراث معنوی و فرهنگی شهر تهران را برانگیخته. چندی پیش محمدابراهیم لاریجانی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران گفته بود: مدرسه تقواپیشگان از مدارس تاریخی تهران است که تاریخ ساخت آن به اوایل دوره پهلوی دوم باز می‌گردد.

بررسیهای خبرآنلاین نشان می دهد به تازگی یک ناشر کمک آموزشی به بهانه مشارکت در سنت مدرسه سازی، قصد تخریب دبستانی را دارد که با بیش از چند دهه قدمت، دربافت تاریخی و میراث فرهنگی مرکز شهر تهران واقع شده. برنامه ریزی واقدام این ناشر کمک آموزشی در تخریب این بنای چند ده ساله به نگرانی های دوستداران میراث فرهنگی و ساکنان بافت تاریخی پایتخت دامن زده است. با اقدام این ناشر کمک آموزشی ساختمان دبستان دخترانه «تقوی پیشگان شاهد» واقع در خیابان انقلاب، نبش خیابان برادران مظفر تخریب خواهد شد ساختمانی که با داشتن معماری منحصر به فرد خود، همواره یکی از گنجینه های بافت تاریخی مرکز شهر تهران محسوب می شود.

 این ناشر کمک آموزشی اقدام  خود ازتخریب این دبستان را مشارکت در امر خدا پسندانه مدرسه سازی اعلام کرده ولی اعلام کرده در صورتی دبستان تخریب شده را خواهد ساخت که مسوولان آموزش و پرورش با شرط او مبنی بر نصب تابلوی بزرگ تبلیغاتی موسسه اش بر سر در مدرسه موافقت کنند.

تعدادی از ساکنان بافت تاریخی و نیز علاقه مندان به حفظ هویت تاریخی شهر تهران ،تخریب این دبستان به بهانه مدرسه سازی و اعلام شرط این ناشر کمک آموزشی در نصب تابلوی تبلیغات بر سر در مدرسه را تناقضی آشکار در اقدام ادعایی وی می دانند.

میراث فرهنگی هم مخالف است

از سوی دیگر سازمان میراث فرهنگی به شکل قاطع با تخریب این بنای تاریخی مخالفت کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان تهران از بررسی وضعیت مدرسه تقوا پیشگان در کمیته فنی این استان خبر داد.

محمدابراهیم لاریجانی با اعلام این خبر گفت: "آموزش و پرورش منطقه 6 تهران مجوزهایی را برای تخریب این مدرسه تاریخی از سوی سازمان مسکن و شهرسازی اخذ کرده بود که میراث‌فرهنگی استان تهران به محض اطلاع و با هدف جلوگیری از تخریب با شهرداری منطقه 6 مکاتبه کرد."

وی با بیان اینکه هم اکنون به درخواست میراث‌فرهنگی استان تهران از تخریب این بنا جلوگیری شده است، افزود: "وضعیت استحکام این مدرسه و خطراتی که آن را تهدید می‌کند در کمیته فنی استان تهران و با حضور نمایندگان شهرداری و آموزش و پرورش بررسی می‌شود."

بی تفاوتی آموزش و پرورش نسبت به تخریب میراث معنوی دارالحکومه

تخریب این مدرسه قدیمی واکنش برخی از کارشناسان آموزش و پرورش را برانگیخته. اما سازمان آموزش وپرورش استان تهران سکوتی عجیب را در این باره پیش گرفته، گویی خبری در بین نیست.

جلالی کارشناس سازمان آموزش و پرورش استان تهران، در این باره می گوید: "متاسفانه چندی‌ست که با فضای رقابتی تجاری و تبلیغی در حوزه مدرسه سازی مواجهیم."

وی این سئوال را مطرح می کند: "چرا مدرسه ای که تا کنون فعالیت کرده و محصلان ممتازی نیز در آن مشغول درس خواندن بودند را به بهانه تجهیز و نوسازی تخریب کرده و به جای آن یک برج اقتصادی که تنها نام مدرسه دارد بسازیم؟

 

45/233

کد خبر 155741

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار