استخوان‌هایی که برای پول، شکسته می‌شوند! / کاری که سالانه 8 میلیارد هزینه دارد

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تعداد تصادفات تقلبی در سایر کشورها بین ۲ تا ۵ درصد کل خسارات پرداختی آن‌هاست این در حالی است که در ایران بیش از ۲۰ درصد پرداختی‌ها مربوط به این حوزه است.

در چند سال اخیر بسیاری از کلاهبرداران و افراد نیازمند با تصادفات ساختگی اقدام به دریافت دیه از شرکت‌های بیمه کرده اند. طبق بررسی‌ها و گزارشات به دست آمده تصادفات ساختگی، با مهارت و دقت زیادی از سوی کلاهبرداران و مجرمان صورت می‌گیرد. به این صورت که با شناسایی افراد ضعیف و فقیر و به خصوص کسانی که احیانا شکستگی‌هایی در بدن خود دارند تبانی می‌کنند تا در راه‌های روستایی و کم تردد، صحنه تصادف ساختگی فرد با وسیله نقلیه‌ای که بیمه معتبر دارد، ترتیب می‌دهند و پس از حضور پلیس و کشیدن کروکی، به صورت قانونی از بیمه‌ها درخواست دیه می‌کنند.

پس از ارجاع مورد برای معاینه به پزشکی قانونی، کارشناسان این سازمان با کار تخصصی خود، متوجه ساختگی بودن ضرب و جرح شده و در نهایت، هم فرد مصدوم و هم باندی که او را وادار به این کار کرده، به عنوان کلاهبردار و متهم تحت تعقیب قرار می‌گیرند، عموما کارشناسان چندان مایل به بیان جزییات نحوه کشف تصادفات ساختگی نیستند.

بررسی‌ها حاکی از آن است که اغلب معتادان و سرپرستان خانوارهای فقیر، سلامت جسمانی خود را در این راه از دست می‌دهند. متهمان یا همان پیمانکاران ابتدا جوانان معتاد و بیکار را شناسایی کرده و با شکستن دندان با انبردست، شکستن بینی با میله آهنی، بریدن لب‌ها با تیغ، تزریق خون به نواحی گونه و زیر چشم برای ایجاد کبودی و ایجاد خراش توسط سنباده به روی پوست آن‌ها برای مصدوم کردن سوژه می‌کنند که برای این اقدامات دردناک از داروهای مانند قرص ترامادول یا سایر مرفین‌ها جهت تسکین استفاده می‌کنند.

برای مقابله با این مشکل و پرداخت نکردن خسارت به این افراد شرکت بیمه، صندوق یا شخص عادی که خود خسارت را پرداخت کرده‌اند، باید دادخواست مطالبه خسارت بدهند و پس از پیمودن مراحل قانونی و اثبات صحنه سازی بودن تصادف، متهمان به پرداخت جرایم نقدی محکوم می‌شوند.

استخوان‌هایی که برای پول، شکسته می‌شوند! / کاری که سالانه 8 میلیارد هزینه دارد

طبق گفته‌های دبیر کارگروه اتومبیل سندیکای بیمه گران کشور به آمارهای مربوط به تصادفات ساختگی اشاره و اظهار می‎کند: آمارهای مربوط به تصادفات ساختگی از نظر تعداد، ۹۰ درصد تصادفات مربوط به خسارات مالی و ۱۰ درصد مربوط به خسارات جانی است؛ اما از نظر ریالی، خسارت جانی حدود ۸۰ درصد این ۲ هزار میلیارد تومان پرداختی بیمه‎ها را شامل می‎شود و فقط ۲۰ درصد آن مربوط به خسارات مالی این نوع تصادف‎ه است.

طبق آمار و ارقام به دست آمده این نوع جرایم در جهان وجود دارد، اما تعداد آن‌ها در سایر کشورها بین ۲ تا ۵ درصد کل خسارات پرداختی آن‌ها است این در حالی است که در ایران بیش از ۲۰ درصد پرداختی‌ها مربوط به این حوزه است.

شناسایی 8 میلیارد پرونده تصادف ساختگی

افشین سیاوشی، مدیر حقوقی بیمه سینا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: در دوسال اخیر اداره‌ای تحت عنوان اداره تحقیقات تشکیل شده است که پرونده‌هایی که از دادگاه‌ها به دست ما می‌رسد و با بررسی‌ها مورد مشکوکی مشاهده شود به اداره تحقیقات برای بازبینی ارسال می‌شود.

وی اظهار کرد: افراد حاضر در این اداره با مذاکره با طرفین پرونده و تحقیقات محلی که صورت می‌گیرد نسبت به تقلبی بودن تصادف پی می‌برند که تعداد آن‌ها بسیار زیاد است.

او ضمن اشاره به زیاد بودن تعداد این نوع پرونده ادامه داد: در دوسال اخیر تقریبا ۷ تا ۸ میلیارد تومان سالانه پرونده تقلبی کشف شده است. این پرونده‌ها به دادگاه‌ای مربوطه ارجاع داده می‌شود با شکایت از طرف شرکت‌های بیمه جریان قضایی به جریان می‌افتد.
مدیر حقوقی بیمه آسیا در رابطه با چگونگی برخورد با این متخلفین تصریح کرد: محکومیت این افراد به حبس و جریمه نقدی ختم می‌شود و به سابقه دار بودن و انجام دادن این کار به صورت فردی یا باندی بستگی دارد که تمام این تصمیمات برعهده مراجع قضایی است.

8 میلیارد تومان سالانه صرف تصادفات ساختگی می شود!

سیاوشی بیان کرد: تمامی افرادی که این تصادفات ساختگی را به وجود می‌آورند در ازای پول زیاد این کار را قبول می‌کنند که در بعضی از موارد شاهد کلاهبرداری در این زمینه بودیم.

علی اکبر ترکاشوند مدیرکل دفتر مرکزی حراست بیمه مرکزی و رئیس کارگروه ساماندهی امور بیمه‌ای در مرزهای کشوربیان کرد: در قانون بیمه شخص ثالت این روند جرم انگاری شده است و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند مجرم شناخته می‌شوند. سامانه‌ای در بیمه مرکزی راه اندازی شده که سامانه ثبت تخلفات و تقلبات بیمه‌ای است که تمامی متخلفین در قالب یک لیست، نامشان به شرکت‌های بیمه داده شده و همچنین در سامانه مورد نظرهم به ثبت رسیده اند.

سید جواد میرقاسمی، مدیر کل حقوقی بیمه مرکزی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: تمامی افرادی که در این زمینه فعالیت دارند به صورت باندی و گروهی فعایلت می‌کنند. حتی در زمینه‌هایی هم وجود دارد که به صورت خانوادگی این تخلف را انجام می‌دهند به صورتی که پدر خانواده فرزند خود را جلو ماشین می‌اندازد.

وی ادامه داد: سالانه بیش از ۳۰ هزار میلیارد در زمینه بیمه شخص ثالث پرداخت می‌شود که ۲۰ درصد از این میزان صرف جرائم تصادفات ساختگی می‌شود.

او در رابطه با بیمه شخص ثالث توضیح داد: اگر فرد بیمه شده سالانه بدون تصادف باشد تا سقف ۷۵ درصد به میزان بیمه آن‌ها تخفیف اعمال می‌شود، اما در صورت ثبت تصادف با خسارت مالی به میزان ۲۰ درصد و خسارت جانی ۳۰ درصد از تخفیفات گذاشته شده کاسته می‌شود.

سخن پایانی؛

متخلفین در این زمینه این موضوع را در نظر داشته باشند که درصورت شناسایی آن‌ها باید ۲ برابر میزان پرداختی را به شرکت‌های بیمه‌ای پرداخت کنند و همچنین با اعلام مسئولین حاضر در این زمینه در برخی از موارد با حکم قضایی به محکوم به اعدام شده اند.

2323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1561304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    19 2
    "اگر فرد بیمه شده سالانه بدون تصادف باشد تا سقف ۷۵ درصد به میزان بیمه آن‌ها تخفیف اعمال می‌شود". اگر اين عبارت صحيح است پس چرا بيمه ها سقف تخفيف را 70 درصد اعلام مي كنند؟
  • امیری IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    45 1
    اگر شرکتهای بیمه در رده های بالا بخش کوچکی از درآمد خود را صرف اشتغلال زایی کنند ولو به صورت وام ، همچنین از تضعیف کارآفرینان نوپا توسط توسط سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار با اشتغال جوانان بیکار وفقیر وقوع این طیف ازجرایم که عمدتا از فقر و اعتیاد و بی کاری به وجود میاد جلوگیری میشه جور و بیدادکند عمر جوانان کوتاه ای بزرگان وطن بهر خدا داد کنید
    • محسن IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
      0 0
      چه ربطی داره.فکر کنم بیمه را با کمیته امداد،اشتباه گرفتی
  • رضا IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    70 1
    من از این بی قانونی ها حمایت نمیکنم هاا ، ولی هشت میلیارد تومان ناقابل در قبال پول عظیمی که شرکت های بیمه ای میگیرند و خدمات مناسبی ارائه نمی دهند عددی نیست.
  • جعفر IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    8 14
    من نمیدانم کسانیکه درراس امورند چه دربیه یا دراداره راهنمایی ورانندگی چگونه اینمشکلات ساده‌را نمیتوانند‌برطرف نمایند یادم‌هست قبل از انقلاب قانونی بود که هر کس از عرض خیابان بدون خط کشی عبور کند در اثر تصادف هیچگونه خسارت یا دیه بوی تعلق نمیگرفت ازطرف دیگر کسیکه تصادف میکند ابتدا باید مورد معاینه پزشکی قرار گیرد اگر معتاد بودن وی یقین حاصل شد نباید جبران خسارت از طرف بیمه تقاضا نماید.
    • محمد DE ۰۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
      4 0
      هیچ جای قانون این تعریف نشده که اگر شخص اعتیاد داشته باشه از حقوقش محروم میشه ضمنا من صافکار گاراژی هستم که مالکش معتاده و تریاک میکشه و جالبه بدونی اون شخص یک انسان بسیار خوب و مهربانه و بارها دست ماهارو گرفته و واقعا فرشته ایست که بین آدما زندگی میکنه
  • حاجی IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    43 0
    طوبره شون خالی شده میگن تصادف ساختگی
  • محمد IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    14 1
    متاسفانه قوانین کشور بلعکس بجای بازدارندگی بیشتر تشویق کننده برای انجام جرائم هستند متاسفانه رئیس قوه قضائیه بجای شناخت درست دلایل تشویق مردم به جرائم بدنبال این هستش که زندانیان کسری نداشته باشند ، اگر کسی در زندان بند خانوادگی سراغ دارند معرفی کنند و حاضرم امتیازش رو هم بخرم ؛ این بیرون کسی به کسی نیست داخل زندان خیلی بهتره ، لطف کنید به ایمیل بنده پیام بدید اگر آقای اژه ای هم کسی رو بفرستند ما رو به بندمان معرفی کنند قول می دیم جلوی تلویزیون ازشون بخاطر کار انسان دوستانه تشکر کنیم
  • حمید IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    60 1
    خدالعنت کنه اونایی ک باعث این بدبختی و فلاکت مردمان کشورشون شدن ک خوردشدن استخوان بدنشون شده درامد....
  • DE ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    24 2
    تازه بیمه فهمیده ده ساله مردم کارشونه البته با کارشناسان بیمه ضد بند دارن م
  • US ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    15 1
    علاوه بر تصادف ساختگی، تعداد زیادی هستند که از با گرفتن نامه جعلی از پزشکی قانونی اقدام به گرفتن خسارت و دیه تحت عنوان ضرب و شتم از طریق دعوای دروغین می کنند.
    • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
      0 0
      باید برخورد شدید بااین نفرات کرد
  • دیونه IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    1 0
    نداری بد دردی ...... خدا صاحب مملکتو برسنو کی حاضره استخوان خودشو به خاطر پول بشکونم!!!!!!؟؟؟؟؟
  • . IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    این درسته بریم
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    چرا مروم باید اینقد درفقر باشند که دست به کارها بزنند این را باید مسعولین قبل وفعلی پرسید که بعضی ها را وادار به این کارها می شوند
  • عبدالله IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    بی سوادی و بی دقتی و شاید فساد به پزشکی قانونی ها هم سرایت کرده است موردی من دیدم که طرف خودزنی کرده بود و پزشکی قانونی آنچنان گزارش برای او نوشت که دادگاه و دادسرا هم پذیرفتند
  • ناشناس IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    تا وضع اقتصادی مردم همینه مشکلی حل نمیشه شب قیمت میگیری صبح پا میشی یک قیمت دیگه است آخه کجای دنیا این‌جوریه این همه وعده ووحید کجارفت قرار شد ما به مقام انسانیت برسیم
  • امیرمیرزایی0620115858 IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    واقعااین عدالته ازبعس که اختلاس ودوزدی راحت شده وقتی خانه ازبیخ ویران است. تاقیامت ویران است
  • طلای ناب IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
    0 0
    جل الخالق هرکاربگی ازاین جونور دوپابرمیاد
  • IR ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
    0 0
    لطفا تهمت به مردم نزنید چیزی از خود درست نکنید بجای این حرفها از خود بپرسید چگونه قانون بیمه ها را به نفع خود دستکاری میکنید از بیمه خودرو بگیر تا بیمه رانندگان سنگین چگونه درست کردید قابل قبول بیمه گذار نیستند ولی مجبورند
  • IR ۰۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
    0 0
    برای اینکه در کشورهای دیگه مجازات قتل غیر عمد و خسارت جانی زندانه , نه پرداخت پول. جان انسان خرید و فروش نمیشه!
  • رها IR ۰۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
    0 0
    واقعا باید برای کسانی که جان خودرا درازای پول معامله میکنند تاسف خورد،امیدوارم شرکت های بیمه ای مراقب کلاهبرداریهای اینجورافرادسودجو وغارتگر باشند.باید چنین مجرمانی به بدترین شکل ممکن مجازات بشن تادرس عبرتی باسه برای بقیه.
  • م. ن IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
    1 0
    چرا در مورد سود دهی فراوان شرکت های بیمه مطلبی ننوشتید. این پولها را چیکار میکنند چرا مرتب پول می‌گیرند و پولها را بر نمیگردانند به اقتصاد، ساخت و ساز و یا بهبود وضع سیستم ها.