سایت جهان نیوز در تحلیلی که در این زمینه منتشرکردنوشت:
به خاطر داریم که کم تحرکی و انفعال صداوسیما در چند ماه مانده به شروع انتخابات علاوه بر تعجب افکار عمومی و اعتراض برخی کاندیداها موجب شد تا رسانه ملی از سوی برخی کاندیداها متهم به تلاش برای فراهم نمودن مقدمات حضور حداقلی مردم! برای پیروزی رقیبشان شود.
همین اعتراضات که با توجه به روحیه مدیران صداوسیما تغییر جهت این رسانه را به همراه داشت، منجر شد تا رسانه ملی بدون فراهم کردن مقدمات، دست به یک انتحار اساسی زند و با طراحی مناظره ها ضمن توجیه کم کاری گذشته خود، شرایطی را فراهم آورد تا بدترین و تند ترین مطالب که تا قبل از آن در سایتها و وبلاگها هم مطرح نمی شد، بصورت زنده از صداوسیما پخش شود و موج التهابات و هیجانات را در جامعه به حداکثر برساند. رسانه ملی که با توجه به شرایط حاکم بر جامعه حتی برای پخش برنامه های انتقادی در حوزه ورزش مانند برنامه نود با مشکل روبروست، به یکباره تصمیم می گیرد در حوزه پر تنش سیاسی بدون رعایت پیش نیازها و زمینه سازی لازم، مناظره های پر هیجان کاندیداها را تدارک ببیند.
موضوعی که علاوه بر ایجاد شکاف اجتماعی در بین توده های مردم، سبب شد تا دامنه این اختلافات به درون کانون خانواده ها نیز رسوخ کند. با نگاهی به اطراف خود و نیز مرور صفحات حوادث روزنامه ها، موارد زیادی از اختلافات در بین خانواده ها برای مسائل سیاسی ناشی از فضای پرهیجان انتخابات، که حتی در مواردی منجر به طلاق زوجین و زد و خورد بین اعضای خانواده شده است به چشم می خورد، که متاسفانه با گذشت نزدیک به سه ماه از انتخابات هنوز آثار این اختلافات را در محیط های کاری و خانواده ها می توان یافت.
اما این پایان کار نبود بلافاصله پس از پایان انتخابات و در شرایطی که بسیاری از نهادهای مسئول و کارشناسان امر، با توجه به تب بالای ایجاد شده در سطح جامعه پیش بینی ایجاد نا آرامی در کشور را می کردند و در زمانی که افکار عمومی به شدت تشنه دریافت اخبار و اطلاعات از انتخابات و حوادث آن بود، بار دیگر رسانه ملی در سکوتی عجیب فرو رفت و افراط خود خواسته به تفریطی ناگزیر تبدیل شد.
طبیعی است در عصر ارتباطات و در چنین شرایطی که افکار عمومی به تشنه کسب اخبار هستند و با توجه به ابزارهایی مانند ماهواره و اینترنت، مردم برای فرونشاندن عطش خود منتظر بیدار شدن صداوسیما نخواهند ماند و از طرق دیگر به کسب خبر مبادرت می کنند.
در واقع انفعال رسانه ملی پس از انتخابات موجب شد تا از خلا اطلاع رسانی، رادیو و تلویزیونهای بیگانه و رسانه های اینترنتی غیر معتبر و معاند، حداکثر بهره برداری را انجام دهند و خط رهبری و هدایت آشوب را با تحریف وقایع و انتشار اخبار و شایعات تحریک کننده بدست گیرند.
بنابراین یکی از عوامل گسترش آشوب و نا آرامی ها را می توان نداشتن یک طرح از قبل تدوین شده برای عملکرد رسانه ای دانست. هرچند که این عدم برنامه ریزی و سوء مدیریت رسانه ای فقط مختص به صداوسیما نبوده و بقیه رسانه ها نیز کما بیش با آن مواجه بودند.
سوء مدیریت در رسانه ملی در انتخابات از عوامل اصلی بروز ناآرامی های انتخاباتی بود.
کد خبر 15698
نظر شما