به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود امینی تیرانی مستندساز درباره اهمیت برگزاری جشنواره «سینما حقیقت» گفت: جشنواره سینما حقیقت یکی از موفقترین جشنوارههایی بوده که سالهاست در ایران برگزار میشود. تقریبا از این نظر که یک شکل کاربردی پیدا کرده و بین بچههای مستندساز تاثیرگذار بوده، ادامه پیدا کردن آن حتما ضروری است.
وی افزود: به هر حال با همه ضعفها و خوبیهایی که این جشنواره در این چند ساله داشته، ادامه پیدا کردن آن اصل مهمتری به شمار میآید. معمولا خیلی از اتفاقها در کشور ما ادامهدار نیست. به صورتی که شاهد بودیم رویدادها با ثمره خوبی که داشتند، به هر حال یک جایی ناقص شده و از بین رفتهاند.
کارگردان مستند «خاک حافظه» با مثبت خواندن ادامه جشنواره سینما حقیقت در هر شکل و شرایطی که در این سالها برگزار شده است، گفت: باید بدانیم که شرایط اجتماعی، زیستی ما هم بخشی از جریان مستندسازی و دغدغه همه سینماگرهاست؛ بنابراین جشنواره سینما حقیقت هم باید ادامه پیدا کند. در واقع اینکه جشنواره آنلاین یا حضوری برگزار شود، مهم نبوده، بلکه مهم این است که شرایط امکان حیات این جشنواره فراهم باشد.
این مستندساز در ادامه بیان کرد: شخصا خیلی مخالف آنلاین برگزار کردن جشنواره نیستم؛ بالاخره این هم امکانی است که الان وجود دارد، پس چرا از آن استفاده نکنیم؟ چه بسا که این شکل اتفاقا میتواند تماشاگر بیشتری جذب کند و جامعه خاصتری را مورد هدف قرار دهد و مخاطبهای ویژه خودش را شناسایی کند و از این طریق احتمالا حتی استقبال بیشتری هم از آن بشود.
امینی تیرانی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره تاثیر کرونا بر سینمای مستند گفت: گاهی اوقات ممکن است که ما از همه امکاناتی که در اطرافمان هست آگاه نباشیم یا اینکه شرایط استفاده از این امکانات را مهیا نکنیم. چندین سال است که امکان تماشای آنلاین فیلمها وجود داشته ولی به هر حال در شرایط کرونایی متوجه شدیم که از این امکان میتوان به راحتی استفاده کرد و شاید باید زودتر از اینها استفاده از آن را آغاز میکردیم.
وی افزود: طبیعی است که برگزاری حضوری جشنواره به دلیل ارتباطهای جدی که بین خود سینماگرها ایجاد میکند، حتما نکته بسیار مهمی است و این ارتباط را بهتر شکل میدهد. در واقع اینکه جشنواره حضوری نیست سبب میشود که ما یک وجه از جشنواره که دیدار و گفتگوها بوده و نکته بسیار مهمی برای سینماگر است را از دست بدهیم. اما وجه دیگر این موضوع که تماشای فیلمهای مستند است، از جشنواره سلب نشده و با امکان اکران آنلاین فیلمها احتمالا میتواند مخاطب بیشتری را هم مورد هدف خود قرار دهد.
کارگردان مستند «فیروز آباد» در ادامه عنوان کرد: سینمای مستند برخلاف فیلمهای سینمای داستانی به این صورت نیست که حتما و الزاما روی پرده دیده شود. سینمای مستند این نیاز را نداشته و شاید بتواند روی پلتفرمهای دیگر یا شرایط دیگری تماشا شوند. چون به هر حال این سینما در حال کار دیگری است.
امینی تیرانی ادامه داد: آداب سینما رفتن در سینمای داستانی، یکی از شرایط فیلم دیدن است اما جنس سینمای مستند چون قرار است بخشی از یک ارتباط و آگاهی از یک موضوع باشد طبیعی است که در هر جایی ممکن است رخ دهد. بنابراین مخالف برگزاری آنلاین جشنواره نیستم و فکر میکنم که از این نظر به هر حال کرونا سبب شد که ما کمی راحتتر امکانات خود را بررسی کنیم و شاید بسیاری از افراد نیز به این فکر افتاده باشند که میشود این فیلمها را روی پلتفرمها دید.
این کارگردان در پایان گفت: به هر حال ما در سال گذشته هم که با این شکل جلو رفتیم، سابقه یکی دو فیلم پرتماشاگر را داشتیم که حتی به دلیل شرایط اجتماعی پربازدید شد. به هر حال این امکانی است که باید به سمت آن برویم.
۵۸۵۸
نظر شما