بهره برداری از فاز نخست طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تا پایان امسال

معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران گفت: فاز نخست طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان (فاز ۲) تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از آبادان؛ جلیل سالاری در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سرسرای اجتماعات فاز ۲ پالایشگاه آبادان برگزار شد؛ اظهار کرد: امید می رود آثار اجتماعی و ثمره ی این دستاوردی که در شرایط تحریم در حال به نتیجه رسیدن است را مردم اعم از محلی و کشوری ببینند.

وی با اشاره بر تاکید سیاستهای مقام معظم رهبری در بحث جلوگیری از خام فروشی افزود: بنا بر احکامی درونی که به وزارت نفت تکلیف شده است تلاش بر این است که  با توسعه ظرفیت پالایشگاه خام فروشی را کاهش دهیم.

وی تصریح کرد: پالایشگاه آبادان به لحاظ نفت خام بزرگترین پالایشگاه کشور است و در حوزه میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس اکنون در حال رکورد زنی است اما دربحث نفت خام پالایشگاه آبادان همچنان به لحاظ قدمت، ابعاد، تولید و جایگاهی که امروز دار بزرگترین پالایشگاه کشور به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران یادآور شد: یکی از مباحثی که مربوط به پالایشگاه آبادان بود اینکه ۵۰ درصد ارزش افزوده پایین بود. به طور طبیعی ما داشتیم نفت خام را تبدیل به نفت کوره می کردیم ضمن اینکه چالش‌های زیست محیطی هم وجود داشت و بر اساس موقعیت مکانی که آن که در داخل شهر آبادان شکل گرفته بود ضرورت داشت که در این حوزه به لحاظ زیست محیطی و هم به لحاظ کمی و کیفی طرح ها و پروژه هایی را در این مجموعه اجرا کنیم که در این باره نیز کارهایی انجام شد.

سالاری؛ گفت: پروژه طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه (فاز ۲) کار بسیار بزرگی به لحاظ ظرفیت است که در کشور مشابه آن را نداریم و هم اینکه به لحاظ نوع تشخیص و تجهیزاتی که به صورت یکپارچه آوردیم اینجا و در حال نصب است یک اقدام بزرگی بود که اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه در این پروژه بر بحث توجه و استفاده از نیروهای بومی تاکید شده، افزود: درحال حاضر ۸۵ درصد از نیروهای شاغل در این پروژه یعنی حدود ۶ هزار نفر را بومیان منطقه و استان خوزستان تشکیل می دهند و این خود ظرفیتی است که نشان می دهد هم پیمانکار پروژه و هم مجری طرح نگاهشان به جذب نیروهای بومی است.

وی با اشاره به سابقه ی پالایشگاه آبادان مبنی بر اینکه همیشه قطب تربیت نیروی انسانی بوده و هست؛ اظهار کرد: امروز نیروهای انسانی تربیت یافته در پالایشگاه آبادان و دانش آموخته ی دانشگاه صنعت نفت این شهر در سطح وزارت نفت در حال انجام وظیفه اند و به این لحاظ پالایشگاه آبادان به عنوان یکی از شرکت های بزرگ و مهم پالایشگاهی به شمار می‌رود.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: در شرایطی که ما هم موضوع کرونا و هم تحریم ها را داشتیم وقتی به روند پیشرفت کار در پروژه ی طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان (فاز ۲ پالایشگاه ) نگاه می کنیم آن هم فعالیت در این پروژه در کنار واحدهای گرم عملیاتی و شرایط زیر ساختی به لحاظ آبهای سطح الارضی؛ درمی یابیم که چه کار بسیار بزرگی در حال انجام است ضمن اینکه بر اساس ۳۸ میلیون نفر ساعت کاری که تاکنون در این پروژه انجام شده و بروز تنها یک حادثه در آن، نشان از این دارد که نظارت خوب و دقیقی در روند اجرا و انجام کار صورت گرفته و نیروهای پیمانکاری (ظرفیت های داخلی) که وارد این عرصه شدند نیز در شرایط تحریمی یک کار جهادی انجام داده اند.

سالاری؛ یادآور شد: نگاه ما هم اینست که به موازات کاری که در شرف انجام است بحش دوم پروژه را نیز که در راستای تکمیل آنست انجام شود . با اجرا و تکمیل طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان ۴۶ درصد نفت کوره را به ۲۴ درصد می رسانیم و این یک ارزش افزوده به شمار می رود. زمانی پالایشگاه آبادان واحد تولید گوگرد نداشت و همین سبب به مشام رسیدن بوی بد در فضای شهری شده بود. روند بهبود کیفیت گازوئیل در این پروژه انجام می شود.

وی گفت: از آنجائیکه نفت خام های سنگینی که در غرب کارون در حال تولید است به طور طبیعی گوگرد بالایی نیز دارد بایستی پالایشگاه آبادان را به سیستم‌های گوگردزدایی و واحد های شکست مولکولی تجهیز کنیم تا نتیجه این مسئله بتواند به کیفی سازی منجر شود، اشکالات زیست محیطی را پوشش دهد، صادرات را بالا ببریم. گازوئیل مصرفی در پالایشگاه آبادان استاندارد سازی می شود

وی افزود: با اجرای این پروژه موضوع استحصال گوگرد و ورود آن به چرخه حمل و نقل و بروز مسائل زیست محیطی و آلایندگی در پالایشگاه آبادان پوشش داده می‌شود. پالایشگاه آبادان تنها پالایشگاه بود که خوراک دو پتروشیمی را تامین می کرد که این میزان کاهش یافت لذا برای تامین مستمر این خوراک، اجرای این پروژه نتیجه بخش است.

وی اظهار کرد: پالایشگاه آبادان تنها پالایشگاهی است که در حال تولید بنزین با کیفیت و استاندارد بالاست و این یک ظرفیت بزرگ به شمار می رود زمانی ما این را به صورت قانونی با ۲۳ برابر قیمت بنزین از آفریقای جنوبی وارد کشور می کردیم. به هر حال اینها ظرفیت هایی است که حاصل تلاش این عزیزان است.

وی تصریح کرد: دستاوردی که امروز در قالب طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در حال اجرا است در واقع نتیجه ی اتکا به دانش و تجربه داخلی در شرایط تحریم است که سبب شد تا این اتفاق بزرگ در کشور رقم بخورد و اکنون آثارش را در کشور می بینیم.

مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران یادآور شد: نگاه ویژه دولت و مسئولان بر این است که ما بایستی قطب تولید را توسعه دهیم. در دنیا دو نگاه وجود دارد اینکه ما یک پالایشگاه را در قطب تولید نفت خام تاسیس می کنیم و فرآورده اش را صادر می‌کنیم یا اینکه بخشی را در ثقل مصرف ایجاد می‌کنیم و نفت خام را به مرکز ثقل مصرف می بریم و تبدیل به فرآورده کرده و آن را وارد بازار میکنیم. که ظرفیت ایجاد شده به لحاظ بندر صادراتی ماهشهر و امکاناتی که در بازار همجوار ما وجود دارد بر همین مبنا است.

سالاری؛ گفت: همین طرحی که امروز در حال انجام است یک روز با دولت عراق بنا بود به انجام برسد این گونه که ما نفت خام بصره را بگیریم در اینجا فرآورش کنیم و معادل فرآورده را برگردانیم به آنجا یعنی یک حرکت تهاتری انجام شود اما به دلایلی این اتفاق رخ نداد و ما امروز همان مسیر و همان پروژه را در شهر آبادان در دست اجرا داریم با همان شرایطی که ما بایستی برای بازار صادراتی ظرفیت سازی کنیم این نگاهی است که هم در راستای توسعه زنجیره ارزش افزوده است و هم در راستای تغییر نگاه و حرکت از سوخت محوری به سمت سود محوری است که با انجام آن یک ارزش افزوده در کشور اتفاق می‌افتد.

وی افزود: وقتی که سود محوری ایجاد شد زنجیره ارزش افزوده در کشور شکل می گیرد و بخش های پایین‌دستی تقویت می شوند. در شهرهای اطراف آبادان مانند خرمشهر و منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر واحدهایی هستند که خوراکشان وابسته به مجموعه پالایش و پخش است مانند واحدهایی که بنیاد برکت و غیره احداث کرده اند. وجود این واحدهایی صنعتی موجب می شود که ما آن ظرفیت‌های لازم را تامین کنیم که البته سبب ایجاد اشتغال در کشور نیز می شود. وقتی توسعه روغن سازی اتفاق بیفتد به نوعی توسعه واحدهای زیرساختی که در اینجا اکنون ظرفیت بخش خصوصی است، اتفاق می‌افتد.

وی اظهار کرد: در ادامه ی این زنجیره می توانیم روغن های دریایی و غیره را نیز توسعه دهیم و اینها همه ظرفیت‌های تولید ارزش افزوده است که در تعاقب آن کیفیت سازی محصولات نیز اتفاق می‌افتد. حضور در بازارهای صادراتی منطقه شکل می گیرد. زمینه اشتغال فراهم می شود. انتقال تکنولوژی اتفاق می افتد و در نهایت اینکه برای نیروی بومی؛ تجربه پروری، جانشین پروری و تخصص محوری اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: نگاه دولت، توجه ویژه به نیروهای بومی است اینکه آنها را رشد دهیم و مجموعه را بتوانیم خود گردان کنیم.

معاون وزیر نفت؛ یادآور شد: مجموعه پالایشگاه آبادان به لحاظ قدمت بایستی محل تولید نیروی انسانی به جاهای دیگر باشد، در طرح‌های توسعه ای آینده مان بایستی از این ظرفیت و تجربه انسانی بهره ببریم و انسان‌هایی را تربیت کنیم که خودشان محل تربیت نیروهای انسانی جدید باشند.

سالاری؛ گفت: با توجه به تغییراتی که اتفاق افتاد و روند پروژه هم روند افزایشی است و با شتاب خوبی در حال پیش رفتن است و بنا بر توافقی که با پیمانکار طرح شده، امید می رود تا بتوانیم این پروژه را ۵ یا ۶ ماه زودتر از برنامه زمانبندی شده به مرحله عملیاتی و تولید برسانیم و این نوید خوبی است.

وی با قرار داشتن در شرایط آب و هوایی مناسب در وهله ی کنونی؛ افزود: با توجه به هم افزایی انجام شده و قرار افزایش هزار نفری نیروی انسانی کار مورد نیاز پروژه و اجرای عملیات در چندین جبهه کاری مختلف و شتاب یافتن عملیات اجرایی آن و اینکه تجهیزات هم در سایت موجود است امید می رود که بتوانیم تا پایان امسال بخشی از این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم و بخش دیگرش را نیز در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری برسانیم.

وی اظهار کرد: علاوه بر این بایستی فاز بعدی طرح نیز به موازات آن ادامه یابد تا پروژه هرچه زودتر تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت ملی ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: آنچه که مجلس شورای اسلامی برای ما تصویب کرده آنکه ما بحث پتروپالایشگاه ها را دنبال کنیم و موضوع استاندارد سازی نفت کوره را در حوزه دریا و بانکرینگ داشته باشیم. کیفی سازی سوخت را داشته باشیم و اینها در قالب پروژه هایی در حال انجام است ضمن اینکه در گام های بعدی نیز بایستی دیده شود. ما باید در گامهای بعدی ظرفیت های دریایی را نیز اضافه کنیم به لحاظ گستره ساحل دریایی که در کشور داریم خودش یک اقتصادی دریایی است. امید می رود مردم از آثار و تبعات خوب تلاش‌های انجام شده بهره ببرند و بتوانیم گام های بعدی پروژه را نیز برداریم.

46

کد خبر 1574367

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین