۰ نفر
۴ تیر ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۰

علی حق

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:"کسانی که به نیت سودجویی سکه خریده‌اند، متضرر می‌شوند." این جمله شمس الدین حسینی یک ماه پیش بیان نشده بلکه در پایان جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت بیان شده است. این جمله ایشان سعی دارد چند مفهوم مستتر را ترویج کند:

  • 1- ابراز این سخن نشان می دهد که وزیر اقتصاد دارای این باور هست یا تلاش دارد این باور را القاء کند که مردم توانایی اتخاذ تصمیم های اقتصادی درست را ندارند.
  • 2- در واقع ایشان سعی دارد تا سودجویی را نیت نادرستی نشان دهد و مردم را از نیت سودجویی بازدارد.
  • 3- زمانی هم که در ادامه این جمله می گوید:" قیمت در ادامه با اقدامات دولت پایین می‌آید، مردم نیز متضرر می‌شوند." دو مفهوم بالا را این گونه تقویت می کند که دولت به مردم اجازه کسب سود نمی دهد که هیچ موجب زیان دهی آنها هم می شود.
  • 4- مردم ایران باید سکه بخرند بدون کسب سود اما دولت حق کسب سود دارد ولی مردم تنها حق زیان دارند یا سود صفر.

اما چرا وزیر اقتصاد باور ندارد که  آنهایی که به تعبیر او نیت سودجویی داشتند، شاید با توجه به فروکش کردن موقت بازارهای جهانی فعلا سکه نمی خرند، شاهد این ادعا هم رکود حاکم بر بازار داخلی است. چرا که این دسته پیش از شوک قیمتی سکه خریدند و در اوج قیمت ها فروختند و حالا هم در کنار بازار ایستاده اند و سود خود را محاسبه می کنند و چشم انتظار تحول در بازارهای موازی یا تازه ترین گمانه زنی ها در خصوص بازار طلا هستند. دسته دیگری هم که در پی سود کوتاه مدت نبوده اند، با مرور تجربه قیمتی سکه در سال های گذشته و نیز تحولات بازار جهانی طلا مطمئن هستند که در میان مدت زیان نخواهند دید، هر چند که در بلندمدت سود آنها قطعی است.

شاید هنوز وزیر اقتصاد  باور ندارد که بسیاری از سرمایه گذاران ایرانی که بسیاری از آنها تحصیل کرده هم هستند، به توان تحلیل گری رسیده اند و امکانات پیگیری تغییرات بازارهای جهانی و نحوه عملکرد فعالان آن را هم دارند. گذشته از این با توسعه شبکه های اطلاعاتی توان کسب تجربه از کنش های اقتصاد ایران به سخنان تصمیمی گیران اقتصادی طی 20 سال گذشته برای آنها به سادگی قابل دسترس است.

شاید هم او هنوز نگاه قیم مابانه به مردم دارد. شخصی که مجری بزرگ ترین طرح آزادسازی اقتصادی در کشور است و تلاش دارد تا با هدفمندسازی یارانه ها اقتصاد ایران را رقابتی کند، هنوز حق تصمیم گیری برای کسب سود را برای مردم سیستم اقتصادی ای که در حال آزادسازی است، قایل نیست؟ سیستمی که هدف نهایی اش سود محوری است. 

کد خبر 159295

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    1 0
    حالا بعد از عمري يه مسئول پيدا شده كه نگران متضرر شدن مردم است چرا اذيتش مي كنيد؟
  • بدون نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    2 0
    آفرین بر آقای علی حقی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    0 0
    حرفاي ايشون داراي جنبه هاي فلسفي بسياري است. لاااقل 5 - 6 تا مقاله سنگين در مورد سود محوري اقتصاد بازار و اقتصاد اسلامي از توش در مياد اي ول
  • بدون نام IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    0 1
    نفهمید
  • شمعدانی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۴
    1 0
    منظور آقای وزیر این است که دولت مردمی نهم و دهم جای مردم تصميم ميگيرد و مردم حق انتخاب ندارد، یا نباید سکه بخرند و سود کنند و یا وقتی میخرند نباید سود کنند و این حق دولت مردمی است که در هر دو حالت باید سود کند!