نماینده مجلس: ۸۰ درصد سواحل شمالی تصرف شده؛ ۲۰ درصد در اختیار مردم، ۶۰ درصد دیگر در اختیار ارگان‌های دولتی، قوه قضائیه و نهادهای حاکمیتی است

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نماینده ساری گفت: مشکلی که ما در مسئله ساحل خواری داریم این است که خود وزارتخانه‌ها نافی قانون هستند. پلاژداران ساحلی بیشتر ارگان‌های دولتی هستند

علی بابایی کارنامی گفت راهکار مبارزه با ساحل خواری اجرای دقیق قانون است و با این کار ساحل خواری هم حل می‌شود. مشکلی که ما در مسئله ساحل خواری داریم این است که خود وزارتخانه‌ها نافی قانون هستند. پلاژداران ساحلی بیشتر ارگان‌های دولتی هستند و نسبت به بخش خصوصی و مردم بیشتر نقص قانون می‌کنند.

مهدی سعادتی نماینده بابل در مجلس یازدهم نیز در این باره گفت، «زدوبندها اجازه آزادسازی حریم دریاها را که یک مصوبه دولتی است، نمی‌دهند.» این اظهارنظر سعادتی پس از رسانه‌ای شدن دیوارکشی بخشی از نوار ساحلی ایزدشهر مازندران مطرح شد. 

نماینده مردم ساری گفت: وقتی از مجری قانون که انتظار می‌رود قانون را اجرا کند، اقدام به نقض قانون می‌کند از سایرین چه توقعی داریم.کدام وزارتخانه در ساحل ملک ندارد؟ همه آن‌ها اقدام به ساخت و ساز در اراضی ساحلی کرده اند. وزارت کشور در ساری، وزارت اقتصاد، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کار در نوشهر، بابلسر، تنکابن، وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش همه اقدام به ساخت و ساز کرده اند.

دین پرست معاون سابق اقتصادی وزیر کشور درباره آمار تصرفات در سواحل گفته بود از۸۹۰ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر ۱۸۰ کیلومتر معادل ۲۰ درصد و با وسعتی بالغ بر ۴۶۰ هکتار تصرفات انجام شده که ۹۶ کیلومتر از آن معادل ۵۳ درصد در اختیار دستگاه‌های دولتی است. ۶۷ درصد در اختیار دستگاه‌های تابعه قوه قضائیه، ۱۲ صدم درصد در اختیار دستگاه‌های تابعه قوه مقننه، ۱۵.۵ درصد در اختیار نیروهای مسلح، ۱۷ درصد در اختیار شهرداری ها، ۱۸ درصد در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی و ۲ درصد نیز در اختیار سایر نهادها قرار دارد.

نماینده مجلس: ۸۰ درصد سواحل شمالی تصرف شده؛ ۲۰ درصد در اختیار مردم، ۶۰ درصد دیگر در اختیار ارگان‌های دولتی، قوه قضائیه و نهادهای حاکمیتی است

بیشتر بخوانید:

«از ساری تا تنکابن هر چه ساحل گرفته شده را وزارتخانه‌ها خلاف قانون با واسطه‌ها و افراد ذی نفوذ در اختیار گرفته اند»، «با رانت و اقدامات پشت صحنه دولتی‌ها دارد این ساخت و سازها اتفاق می‌افتد» و «بدون در اختیار داشتن رانت هیچ کس جرات ندارد در مقابل قانون قانون شکنی کند.» این نکات را بابایی کارنامی اعلام می‌کند.

طبق ‌ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب شهریور ۱۳۸۳، دولت موظف شده سواحل کشور را با اولویت دریای خزر، به نحوی سامان‌دهی کند که فاصله ۶۰ متری از حریم دریاها به طور کامل خالی از هرگونه ساخت و سازی باشد.

این نماینده مجلس یازدهم گفت: از ۱۰۰ درصد سواحل شمالی ۸۰ درصد ساخت و ساز و تصرف شده که از این میزان ۲۰ درصد در اختیار مردم و بخش خصوصی و ۶۰ درصد دیگر در اختیار ارگان‌های دولتی، قوه قضائیه، نهادهای حاکمیتی و... است. 

21219

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1595913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسینی دولت آبادی از قزوین IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    1 0
    نماینده حقوقی ارتش امروز در اخبار ساعت 14 حرفهای خوبی نزد. اصلا از ارتش به عنوان نیرویی که مورد احترام مردمه چنین انتظاری نمیرفت. از طرفی میگفت ما در ساحل دریا ساخت و ساز نکرده ایم و از طرف دیگر وقتی مجری پرسید چرا از ساحل رفع تصرف نمیکنید ادعای طلب خسارت از دولت را میکرد!! کار برعکس شده؟؟ کسانیکه بیت المال را سالها تصرف کرده اند و مردم منطقه را از حق خود محروم کرده اند تازه طلب خسارت هم میکنند!! خسارت بابت چی؟ شما هم خسارات ردم را میدهید؟ اجاره سالها تصرف را میدهید؟
  • NL ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۴
    1 0
    این نماینده اینو میگه. اون یکی میگه نماینده ها با طرح شفافیت مخالفند چون جلو رانت خواری را خواهد گرفت. مردم 40 سال پیش چی فکر میکردند چی شد.