در رزمایش موشکی پیامبر اعظم (ص) 6 برای نخستین بار سامانه رادار غدیر مورد استفاده عملیاتی قرار گرفت.

سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه  در گفت‌وگویی در برشماری ویژگی‌ها و تفاوت‌های رزمایش موشکی پیامبر اعظم (ص) 6 با رزمایش‌های گذشته اظهار کرد: علاوه بر رونمایی از سیلوهای پرتاب موشک، سامانه رادار "غدیر" با برد 1100 کیلومتر و ارتفاع 300 کیلومتر برای اولین بار مورد استفاده عملیاتی قرار گرفت.

وی افزود: رادار غدیر برای کشف اهداف هوایی، هواپیماهای رادارگریز، موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک و نیز ماهواره‌های در مدار پایین (لئو) طراحی و ساخته شده است. 

فرمانده نیروی هوافضای سپاه خاطرنشان کرد: این سامانه پس از آن‌که در ماه‌های گذشته مورد آزمایش‌های هوایی قرار گرفته بود در مرحله دوم رزمایش پیامبر اعظم (ص) 6 نیز برای رهگیری موشک‌های شلیک شده از آن بهره‌برداری شد. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تشریح جزییات بیشتری از اهداف و ماموریت‌های ناوگروه اعزامی این نیرو به آب‌های آزاد گفت: چشم‌انداز و یکی از اهداف اصلی ما مبتنی بر توسعه توانمندی‌های نیروی دریایی برای حضور گسترده‌تر در آب‌های آزاد است.

 برگزاری رزمایش بزرگ دریایی ولایت 90

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری نیز امروز در نشست خبری از برگزاری رزمایش بزرگ دریایی ارتش در سال جاری در صورت تصویب ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد و گفت: اجرای رزمایش‌های ما مبتنی بر مصوبات ستاد ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح است. ما در سال 90 نیز رزمایش گسترده‌ای را به عنوان رزمایش بزرگ دریایی ولایت 90 خواهیم داشت که در صورت تصویب، اخبار و جزییات مربوط به آن را اعلام می‌کنیم. 

سیاری با اشاره به پیشرفت‌های ایران در زمینه صنایع دریایی افزود: طی سال‌های پس از انقلاب خوشبختانه پیشرفت‌های بسیار خوبی در زمینه‌ صنایع دریایی داشته‌ایم به طوری که مرکز تحقیقات اقیانوسی کشورمان گفته‌اند که چرا ما نباید در قطب جنوب ایستگاه تحقیقاتی داشته باشیم؟ این نشان دهنده پیشرفت‌های ما در این زمینه است. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تعاملات این نیرو با ارتش‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: ما همیشه با کشورهای حاشیه خلیج فارس و شمال اقیانوس هند تعامل داشته‌ایم و همواره حامل پیام صلح و دوستی برای آن‌ها بوده‌ایم و بارها اعلام کرده‌ایم که توان ما برای دفاع از کشور ما و منطقه است. 

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ما در رزمایش‌های مختلف نظیر رزمایش ولایت 89 از نمایندگان این کشورها دعوت کرده‌ایم و همچنین در هر سال یک یا دو بار رزمایش امداد و نجات را به صورت مشترک با کشور عمان انجام می‌دهیم. برگزاری رزمایش مشترک و تصمیم‌گیری در این مورد جزو اختیارت نیروهای مسلح است ولی ما همواره اعلام آمادگی کرده‌ایم که این کشورها می‌تواند در همه رزمایش‌های ما ناظر بفرستند و از توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران برای ارتقاء توان دفاعی خود استفاده کنند. آن‌ها می‌دانند که ما فکر تجاوز و تعدی به دیگر کشورها را نداریم و حرف اصلی ما این است که کشورهای منطقه می‌توانند امنیت منطقه را تامین کنند و نیازی به حضور کشورهای بیگانه نیست. 

/2727 

کد خبر 160123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =