محمد حسین روشنک

آخر شب مشغول مطالعه پیش شماره مجله ای بودم، تیتر داغی از مصاحبه ام چاپ کرده بود. تعجبم را برانگیخت به یار همیشگی ام قلم که بعنوان خط بر مطالعه یاری ام می کرد گفتم: واقعاً من گفته ام از نام گذاری سال جهاد اقتصادی خوشحال نشده ام ! او که از مصاحبه شفاهی من با مجله و عدم مشارکتش در نقل آن مطالب ناراحت شده بود با اشکی در نوک نوشت حقت بوده وقتی در بیان مطالب من را مشارکت نمی دهی اینگونه می شود اما ناراحت نباش مجله امانت داری کرده و متن مصاحبه را کامل نوشته بخصوص آنجا که پرسیده اند «به طور شفاف برای دولت در این جهاد اقتصادی چه نقشی را قائلید ؟» و جواب داده ای «برای تحقق شعار جهاد اقتصادی، دولت باید سیاست‏های اصل 44 قانون اساسی را اجرایی نماید. منظور مقام معظم رهبری از نامگذاری امسال به عنوان جهاد اقتصادی در حقیقت تاکید بر اجرای این سیاست‏ها می باشد. در سیاست‏های اصل 44 وظیفه دولت، بخش خصوصی و تعاونی‏ها مشخص شده است.


مقام معظم رهبری با نام گذاری امسال به نام جهاد اقتصادی در واقع از دولت و فعالان بخش اقتصادی به خاطر اجرایی نکردن سیاست‏های اصل 44 قانون اساسی گلایه نموده اند. به این خاطر من از نام گذاری امسال به نام جهاد اقتصادی خوشحال نشدم و به واقع اگر زمانی که رهبری آن سیاست ها را ابلاغ کردند آنها را اجرا می کردیم صدور این فرمان مجدد لازم نبود. در هر صورت به نظر من که منتقد هستم و نظام جمهوری اسلامی را حیات خود می دانم و سرباز این نظام مقدس می باشم، دیدگاهم این است که دولت اعتقاد راسخی که لازم بوده در اجرای اصل 44 قانون اساسی به کار بگیرد متاسفانه به کار نبسته است و بخش خصوصی نیز جهاد گونه به میدان نیامده اند.» در مورد جابجایی نام آقایان انصاری و شوشتری نیز همه می دانند اشتباه شده است.


قلم گفت: اما این درسی باشد که همیشه بجای گفتن بنویسی. قبول کردم و به او گفتم تو می دانی از زمان نام گذاری سال جهاد اقتصادی توسط مقام معظم رهبری دریافتن این سئوالات که چرا رهبری جهاد اقتصادی اعلام نمودند ؟ چه نیازی به این نام گذاری بوده ؟ جهاد در مقابل کدام دشمن و کدام حمله و کدام انحراف و چه افرادی ؟ دشمن خارجی است یا داخلی ؟ چرا نویسندگان و گویندگان به این مهم نمی پردازند ؟ آیا اجازه ندارند ؟ قلم پاسخ داد: نوشتن اجازه نمی خواهد.

 اما از مطالعه مصاحبه ات دریافتم که بسیار درگیر چراهای اعلام نام گذاری سال جهاد اقتصادی شده ای. منم دوست دارم در نوشتن و یافتن پاسخ این سئوالات مشارکت داشته باشم، بیا با هم کمک کنیم و این سئوالات را مطرح و نظر خود را بیان و از گویندگان و نویسندگان محترمی که بسیار بیش از ما می دانند بخواهیم تا در طرح این سئوالات و ارائه پاسخ کمک کنند تا جامعه بخصوص فعالان اقتصادی وظیفه خود را در قبال اعلام جهاد اقتصادی بدانند. قلم اضافه کرد تو که همیشه در هر نوشته و گفته ای از دفاع مقدس مثال می آوری بیا پاسخ آن چراها و چه بایدهای داخلی و خارجی بخصوص دلیل صدور فرمان دفاع از سوی حضرت امام خمینی (قدس سره) از یک طرف و آنچه ملت و دولت در اطاعت از فرمان امام انجام دادند را از طرف دیگر از همان دفاع مقدس پیدا کنیم از قلم تشکر کردم و گفتم: تو همیشه کمک و راهنمای خوب من بوده ای پیشنهاد بسیار خوبی است آن دفاع و این جهاد شباهت‏های زیادی با هم دارند لکن از زمان اعلام جهاد اقتصادی کمتر به این موضوع پرداخته شده است شاید فکرکرده اند دفاع مقدس چه ارتباطی با جهاد اقتصادی دارد اما من وتو خوب می دانیم که واقعا ارتباط دارد قلم نوشت اینکه ما می دانیم کافی نیست باید بنویسیم و تکرار و اصرار کنیم تا شاید دیگران نیز باورکنند در آن صورت دلیل نام گذاری و وظیفه دولت و ملت مشخص می شود. قبول کردم و گفتم: اول تشابهات را بنویسیم.

 قلم نوشت در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی که نیروهای مسلح کشور به تبع انقلاب، سازماندهی خود را از دست داده بودند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز بیشتر برای محافظت داخلی از انقلاب سازماندهی شده بود و برنامه‌ای برای دفاع در مقابل دشمن خارجی نداشت. بسیج که بعدها فرشته نجات کشور شد نیز شکل نگرفته بود. گروه های سیاسی در تلاش برای محکم‌کردن ردپای خود در مقابل یکدیگر قرارداشتند و بعضی از گروهای سیاسی غیرمذهبی و منحرف و منافق خود را برای مقابله با دست آوردها و اهداف معمار بزرگ انقلاب اسلامی مسلح و تجهیز می‌کردند. وضعیت اقتصادی کشور نیز به دلیل چند سال مبارزه انقلابی و اعتصابهای پی‌ در ‌پی و در مواردی تخریب و عدم تولید از یک‌ طرف و خارج کردن حجم زیادی از دارایی های کشور توسط وابستگان رژیم شاه از سوی دیگر شرایط خوبی نداشت.

استکبار جهانی هم که از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری روحانیت و‌حضرت امام خمینی (قدس سره) شوکه شده بود از انواع کارشکنی و سنگ‌اندازی در مقابل نظام نوپای جمهوری اسلامی کوتاهی نمی‌کرد و تلاش داشت دولت آن زمان ، که از تمایلات لیبرالی و ملی گرایی آشکار و پنهان پیروی می کرد را با خود همراه کند تا انقلاب اسلامی نیز همانند بسیاری از انقلاب‏ها به انحراف کشانده شود و اثر خون شهدا از بین برود در اینچنین شرایطی که بخش کوچکی از آن ذکر شد غرب و شرق و منطقه همه با هم متحد و هم قسم شدند تا با تحریک و تقویت صدام بعثی برای حمله نظامی به ایران کار انقلاب اسلامی و نظام بر خواسته از آن را تمام کنند لذا تجاوز به خاک پاک ایران اسلامی آغاز شد.


در این شرایط امام خمینی (قدس سره) فرمان دفاع صادر کرد و تقریباً تمامی مراجع و روحانیت همراه و همزبان با امام شرکت در دفاع مقدس را واجب کفائی اعلام کردند و آن شد که باید می شد. اما آنچه که ملت و دولت انقلابی در انجام وظیفه در دفاع مقدس به ثبت رساندند، را بعد از ذکر دلیل تشابه اعلام جهاد اقتصادی با دفاع مقدس می نویسیم. به قلم گفتم: تو خوب شرایط سال های اول پیروزی انقلاب اسلامی و حمله استکبار جهانی به وسیله صدام بعثی و صدور فرمان دفاع از طرف رهبری یعنی امام خمینی(قدس سره) را بیان کردی اجازه می خواهم شرایط امروز و تشابهات داخلی و خارجی که باعث نام گذاری سال جهاد اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت اله خامنه ای شد را بنویسیم قلم خوشحال و آماده نوشتن شد، به او گفتم: امروز نیز به دلیل دستیابی دانشمندان بزرگ کشورمان به خط قرمزهای علمی تعیین شده از طرف استکبار جهانی که اثری مشابه همان انقلاب اسلامی برای استکبار دارد. تمامی‌کشورهای غرب و شرق و منطقه به سرکردگی شیطان بزرگ حمله اقتصادی همه جانبه ای را به کشور و مردم ایران آغاز کردند تا نظام و انقلاب اسلامی را از انقلاب علمی و شکستن خط قرمزهای تعیین شده باز داشته رهبری و مردم ایران اسلامی را تسلیم خود نمایند.


آنان آنچنان تحریم‏هائی را به ایران تحمیل کرده اند که تاریخ کمتر اینگونه تحریم ها را برای کشوری به ثبت رسانده است. از طرفی در داخل نیز خط و خط بازی‏ها که حال با رنگ و رنگ بازی نیز مخلوط شده آنچنان مردم و دولت را به خود مشغول کرده که کمتر به برنامه‌های چشم انداز بیست ساله و اجرای اصل 44 قانون اساسی و نام گذاری سال های گذشته توجه داشته، لذا نتوانسته اند از درآمد سرشار چند سال گذشته کشور که نسبت به سال های دفاع مقدس چند برابر بوده برای اجرای برنامه‏های اقتصادی طراحی شده بخصوص چشم انداز بیست ساله و برنامه‏های پنج ساله استفاده و اشتغال و رفاه و توسعه ای در شأن مردم ایران فراهم نمایند. ضمن اینکه دولت و برنامه ریزان و تا اندازه‌ای فعالان اقتصادی مدیریت خوبی که بتواند سرمایه‏های انسانی و مادی کشور را از قوه به فعل تبدیل و برای خیل عظیم جوانان دانش آموخته و پیشکسوتان انقلابی با تجربه امکان فعالیت فراهم نماید و از غارت سرمایه‏های با ارزش کشور که در راس آن دانش آموخته گان و نخبگان و نفت و گاز است توسط رقبا جلوگیری‌ شود.

 نخبگان سیاسی و اقتصادی که دارای مقام و مسئولیت هستند و یا منتقد و در رقابت می باشند بجای تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی کشور کوشش دارند عدم توفیقات را به سر هم خراب کنند. در این چنین شرایط رهبر و ناخدای نظام و انقلاب اسلامی سال جهاد اقتصادی اعلام می کند یعنی همان صدایی را سر می دهند که خمینی کبیر برای دفاع مقدس سردادند قلم با رضایت گفت فکر کنم درحد خودمان خوب مشابهت فرمان دفاع مقدس و دلایل آنرا با اعلام جهاد اقتصادی و چراها نوشتیم امید است بزرگان دفاع مقدس که از اساتید اقتصاد نیز هستند این موضوع را کامل کنند. حال خوب است آنچه ملت و دولت در اجرای فرمان دفاع مقدس به ثبت رساندند و باعث شدند که برای اولین بار در تاریخ متجاوزین به سرزمین ایران از تجاوز خود پشیمان و شکست را بپذیرند و نتوانند حتی یک وجب از خاک پاک میهن مان که امام خمینی (قدس سره) ناموس و جان ملت خواندنش جدا کنند را بنویسیم.

قبول کردم قلم نوشت یادت هست فرمان امام که صادر شد با چه سرعتی امکانات دولت و ملت برای دفاع مقدس آماده شد. ارتش با سرعت خود را سازماندهی و بروزرسانی کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فوری در اندازه ارتش قوی و نیرومند و چالاک و با تدبیر در خط مقدم حاضر شد. بسیج مردمی که واقعا معجزه ای از عنایت پروردگار متعال به امام خمینی (قدس سره) و امت بود با آنچنان استقبال و همت مردم مواجه گردید که نمونه آن را تاریخ نقل نکرده، ملت هر چه در اختیار داشت را برای پشتیبانی دفاع اعلام شده از طرف امام آماده کرد به گونه ای که استکبار جهانی انگشت به دهان و شگفت زده شد ایثار امت خمینی (قدس سره) در دفاع مقدس را اگر هزاران هزار قلم بنویسند نمی‌توانند‌ به مقدار قطره‌ای از دریا نقل کنند در آن زمان دنیا شاهد بود که در همین خیابان امام رضا (ع) خودمان ملت وفادار ایران برای بدرقه هفت هزار نفر فرزند بسیجی خود که به جبهه می رفتند، آمده بودند و همزمان و در همان خیابان پیکر پاک540 شهید دفاع مقدس پیشاپیش آنان تشییع می شد و رزمندگان و بدرقه کنندگان و تشییع کنندگان و یقیناً شهدا با هم فریاد می زدند خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست و می گفتند : این گل پرپر ماست هدیه به رهبر ماست.


آنان در حالی این شعارهای با شعور را سر می دادند که می دانستند یقیناً جمعی از فرزندانی که بدرقه می‌شود درعملیات دفاعی بعدی مانند همان پانصد و چهل ‌پیکر به خیل شهدا خواهند پیوست اما با افتخار فرزندان ، پدران و برادران خود را روانه می کردند. پشتیبانی تدارکات نیز آنگونه بود که پیرزن روستایی که همه داشته‏هایش دو دانه تخم مرغ بود را تقدیم می کرد دولت نیز که نتوانسته بود با امام و ملت هماهنگ شود به سرعت برکنار شد و دولتی روی کار آمد که سیاست بازی‏ها را به حداقل رساند و تمام امکانات و توان کشور را در اختیار دفاع مقدس قرارداد که اگر قرار نمی‌داد توسط امام و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می شد لذا دولت و مجلس و قوه قضاییه هرچه لازم بود انجام می دادند تا به مردم برای دفاع مقدس کمک شود. آن اطاعت از فرمان امام و رهبر بود که برگ زرینی در تاریخ ایران بزرگ به جای گذاشت و امری را محقق کرد که تا آن زمان به دلیل بی غیرتی شاهان محقق نشده بود.


قلم اثر گذاشت فکر می کنم ما در حد توان وظیفه همگان را در سال جهاد اقتصادی مشخص کردیم توضیح بیشتر نیاز نیست اما چون تو نماینده بخشی از فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن هستی خوب است قدری از وظیفه و انتظار فعالان اقتصادی در این سال بنویسیم. به قلم گفتم یاد آن اعزام و تشییع فکرم را مشغول و توانم را گرفت. ذکر آن وظیفه و توقع باشد برای شب دیگر. اما خوب است که یک پیشنهاد و یک مثال را بنویسیم. قلم گفت حیف شد حال که می خواستیم نتیجه ‌گیری کنیم تو کم آوردی. اما باشد شب‏های دیگر هم اگر زنده بودی من در خدمتم.

به او گفتم اگر دولت و مجلس و قوه قضاییه و فعالان اقتصادی می خواهند که باید بخواهند فرمان رهبری اجرا شود باید ستادهای پشتیبانی از جهاد اقتصادی با همان ترکیب ستادهای پشتیبانی دفاع مقدس (جنگ) با اضافه شدن چند نهاد اقتصادی به ترکیب آن تشکیل شود و گروه های سیاسی همراه نظام، رقابت های سیاسی را در عمران و آبادانی و توسعه کشور دخالت ندهند و اقتصاد کشور را فدای جنگ های حزبی و گروهی نکنند و از رهبری اطاعت و پیروی واقعی داشته و بزرگان و پیشکسوتان نظام را خانه نشین نکنند و استخوان خردکرده‏های انقلاب سعه صدر و صبوری بیشتری از خود نشان دهند و به رهبری و نظام در رفع مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور و جامعه کمک کنند و ایثار گران تجربه خود را در تحقق جهاد اقتصادی به کار گیرند. امور اقتصادی به اهلش که همان فعالان اقتصادی و تشکل‏های آنان مانند اتاق‏های بازرگانی است واگذار و آنان را آنگونه پشتیبانی و حمایت کنند که رزمندگان را در دفاع مقدس حمایت می کردند. فعالان اقتصادی نیز خود را مدافعان و رزمندگان خط مقدم این جهاد اقتصادی بدانند، و هر چه در توان دارند را برای سرمایه گذاری در تولید و صادرات و توسعه و ایجاد اشتغال بکار گیرند. مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه مانند دفاع مقدس از سربازان و فرماندهان جهاد اقتصادی حمایت کنند مردم بیشتر کار و کمتر مصرف و صبر و حوصله داشته باشند و در یک کلمه بسیج اقتصادی واقعی برای جهاداقتصادی در کشور فراگیر شود. آنگونه که بسیج واقعی در دفاع مقدس اتفاق افتاد . قلم پرسید پس مثال چه بود؟


گفتم شاید خیلی مهم نباشد نمی خواستم بنویسم. در زمان جنگ اگر قرار بود رزمندگان به جبهه اعزام و یا امکانات مورد نیاز جبهه‏ها تامین شود دولت خود را مکلف می دانست تمام امکانات را بکار گیرد تا تاخیری در اعزام نیروها و ارسال امکانات ایجاد نشود و واقعاً نمی شد. اما حال در سال جهاد اقتصادی اگر نگاهی به راه آهن مشهد داشته باشیم بسیاری از کالاهایی که برای صادرات تولید شده و هزاران شغل در کشور ایجاد کرده به دلیل نبود واگن قطار بلا تکلیف مانده و باعث شده شرکت های تولیدی اجباراً تولید و اشتغال را متوقف کنند.


آیا وزارت و وزیر محترم راه آن اقدامی را انجام می دهد که در زمان دفاع مقدس با وجود امکانات ناچیز انجام می دادند؟ آیا تولید و صادرات جهاد اقتصادی نیست؟ اگر نیست پس جهاد اقتصادی کدام است و اگر هست که واقعاً هست نیاز به پشتیبانی همانند پشتیبانی دفاع مقدس دارد. قلم گفت آخر شب حرف خودت را نوشتی اما این یادداشت تمام نیست و اگر زنده بودی باید شب های آینده بنویسی که چرا حق تولید و صادرات را از اجرای طرح هدفمندی یارانه‏ها نمی دهند و تولید و صادرات و بطور کلی اقتصاد بخش خصوصی را بدون مهمات رها کرده اند. سرباز و افسر بدون سلاح و مهمات چه می تواند بکند به قلم گفتم اشکی که به یاد آن روز اعزام و تشییع ریختم کافی است اشکم را به حال روز محمد آقای قطعه ساز که نمونه ای از هزار تولیدکننده بوده و مثال همیشه من است جاری نکن.

 

* عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد و ایران

/39/39

کد خبر 160207

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ... IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۰
    1 1
    ایشکا واقا اون رو حیه دفاع مقدس رو توی سال جهاد اقتصادی هم بشه پیاده کرد
  • بدون نام IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۳
    0 1
    حيف جاي اينگونه مقالات وبهره گيري از تجارب دوران دفاع مقدس در نشريات وسايتها خالي است واقعا حيف تجارب موفق گذشته درحال دفن است چند نفر در اتاق بازرگاني اين روحيه بهره گيري از دفاع مقدس را دارند وحاظرند نام دفاع مقدس را ببرند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین