مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۱۱ تیر ۱۳۹۰ - ۰۴:۵۴

دولت به تدریج باید در رقابت با شرکت های پیمانکاری شکست را بپذیرد؟

ابراهیم علیزاده: با وجود ادعای دولت مبنی بر نبود نیروهای شرکتی و شرکت های پیمانکاری در دستگاه های اجرایی، طبق گفته برخی مقامات کارگری و حتی مسئولان دولتی هنوز شرکت های پیمانکاری در بخش خصوصی و دولتی به فعالیت خود ادامه می دهند و حذف کامل آن ها امکان پذیر نیست.

چند ماه قبل وقتی کارگران پتروشیمی ماهشهر اعتراض کردند، مهم ترین خواسته خود را حذف شرکت های پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با آن ها بیان می کردند. این را رییس انجمن صنفی کارگران کشور می گوید که تاکید چندباره بر حذف شرکت های پیمانکاری دارد اما گویا تکرار بیان این خواسته ها توسط کارگران و نماینده های آن ها و تاکید خود مقامات دولتی هنوز به نتیجه نرسیده است.

چند روز قبل وقتی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری آماری منتشر کرد مبنی بر اینکه تعداد نیروهای شرکتی دستگاه‌های اجرایی کشور در پایان سال گذشته به صفر رسیده است، خیلی طول نکشید که واکنش های ردکننده این ادعا آغاز شد.

 براساس آن آمار، تمام 205 هزار و 432 نفر نیروی شرکتی طرف قرارداد با دستگاه‌های اجرایی کشور در پایان سال گذشته به قرارداد کار مشخص تبدیل وضعیت شدند اما چند روز پس از انتشار این آمار، معاون حقوقی، استان‌ها و مجلس معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری تصریح کرد که هیچ نهاد دولتی حق ندارد، برای کارهای تخصصی نیروی شرکتی استخدام کند اما استخدام نیروهای شرکتی برای کارهای حجمی مانند نظافت، طبخ غذا و اداره فضای سبز مجاز است.

همین گفته عبدالعلی تاجی نشان داد که ادعای دولت مبنی بر صفر شدن نیروهای کار شرکتی چندان منطبق با واقعیت نیست. علاوه بر او، دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نیز متذکر می شود که حذف شرکت های پیمانکاری تنها در وزارت کار و امور اجتماعی مدنظر قرار گرفته و در برخی وزارت خانه ها از جمله نیرو و نفت همچنان با این شرکت ها همکاری می شود.

ناصر برهانی در مورد بخش خصوصی نیز خاطرنشان می کند که در این بخش هیچ اتفاقی رخ نداده و همچنان شرکت های پیمانکاری در این بخش فعال هستند.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان شرکت‌های خدماتی، پشتیبانی، فنی و مهندسی نیز اعتقاد مشابهی دارد. به گفته داوود جوانی، در دستگاه های دولتی فقط نیروهای متخصص، کارشناس و کمک کارشناس از حالت پیمانکار به نیروهای قرار‌دادی تبدیل شده‌اند و در بخش خصوصی بیش از سه میلیون کارگر پیمانی مشغول به کار است.

حذف دلالان نیروی کار امکان ندارد

به زعم دبیر کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان شرکت‌های خدماتی، کارکنان شرکتی کارهای حجمی مثل نظافت و طبخ غذا بر اساس قانون نمی‌توانند به صفر برسند، چرا که باید به بخش خصوصی واگذار شوند. سخن معاون مجلس معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری مبنی بر مجاز بودن استخدام نیروهای شرکتی برای کارهای حجمی نیز خود مبین این است که حذف شرکت های پیمانکاری حتی در بدنه دولت هم امکان ندارد.

این درحالیست که از مهر ماه سال 86 وزیر کار وقت حذف شرکت های پیمانکاری از ابتدای سال 87 را وعده داده بود و پس از آن، وزیر کار فعلی نیز اعلام کرد حذف شرکت‌های پیمانکاری در جذب نیروی های خدماتی از جمله اقدامات مدنظر وزارت کار در طول سال جاری است.

عبدالرضا شیخ الاسلامی تاکید کرده بود: « دولت از اول با کار این شرکت‌ها که به عنوان واسطه و دلال میان نیروی انسانی و بخش خدمات عمل می‌کنند، مخالف بوده و هست و هیچ دستگاه دولتی حق بستن قرارداد با شرکت‌هایی که حقوق کارگران خود را تضییع می‌کنند، ندارد. وزارت کار با حذف این شرکت‌ها، به صورت مستقیم با نیروهای خدماتی قرارداد منعقد کرده و نقش واسطه‌گری این دلال‌ها را حذف می‌کند و با هر دستگاهی که از این چراغ قرمز عبور کند در صورت مشاهده برخورد می‌شود.»

با وجود این، از دید ولی الله صالحی، نماینده سابق کارگران در شورای عالی کار، «حتی اگر وزارت کار بخشنامه ای نیز در این مورد صادر کند باز هم این شرکت ها در بازار کار می توانند وجود داشته باشند، چرا که نمی توان دقیقا بازار کار را کنترل کرد.» و این ها یعنی دولت به تدریج باید در رقابت با شرکت های پیمانکاری که خلیی ها به مانند رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار آن ها را دلالان نیروی انسانی تلقی می کنند، شکست را بپذیرد و به جای حذف آن ها، سیاست ساماندهی آن ها را در پیش بگیرد. سیاستی که پیش از نیز این رییس فراکسیون کارگری مجلس آن را به عنوان خواسته ای از دولت مطرح کرده بود.

/3131

کد خبر 160404

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران ارنگه IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    واقعا جای تاسف داره که خود دولت کاری کرده که الان نمی تونه درستش کنه
  • بدون نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    رانت خواری را کنترل کنید و رقابت خارج از قدرت برای شرکتهای پیمانکاری فراهم نمایید.
  • به سلامتیشان IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    واییییییییییییی دستشان درد نکنه یعنی الان ما که شرکتی هستیم در اداره مان حدود 300 نفری میشیم قراردادی هستیم!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    خود اداره کار نیروی شرکتی دارد آنوقتدم از حذف شرکتهای پیمانکار نیروی انسانی می زند.
  • ایرانی IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    0 0
    هیچ کارفرمائی حاضر نیست نیروی کارآمد خود را از دست بدهد . قوانین کار فعلی صرفا" ابزاری شده تا نیروهای بدون بهره با تمسک به آن دیواری حمایتی برای خود ایجاد کنند . آقایان قانون را اصلاح کنند پرونده نیروهای پیمانکاری بسته میشود . بازهم با این ممنوعیتهای من درآوردی و عجیب و غریب و غیر کارشناسانه داریم صورت مسئله را پاک میکنیم و تیشه به ریشه خودمان میزنیم .
  • عليرضا IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۱
    2 0
    ساماندهي چيه ديگه؟؟؟ آخه چرا يه دلال بايد بيشتر از نصف حقوق مارو برداره؟؟؟ در ضمن تو شركت توزيع برق استانها حتي يك نفر هم تبديل وضعيت نشده. كي گفته وزارت نيرو نيروهاي كارشناس رو تبديل وضعيت كرده؟؟؟
  • پرويز IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
    0 0
    همش حرف بيهودس ما الان 4000 نفر نيروي شركتي بازرگاني هستيم كه هر روز يه برنامه جديد به سرمون در ميارن يه دفه ميگن اخراجين يه بار قرارداد با شوراي اصناف ميبندن حقوقم كه 3 ماه يه بار مي دن ديگه اينقدر دروغ شنيديم خسته سديم تبديل وضعيت كجا بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!
  • دربه در IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۶
    0 0
    همش حرف بیخود منم از نیروهای شرکتی نگارنصر هستم توی سازمان بازرگانی روزی یه خبر به ما میدن تبدیل وضعیتم نمیشیم به آقای وزیر و مسئولین برسونید
  • م.س IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۱
    1 0
    جناب فروزنده آيانيروي كارمشخص با8-10سابقه (وزارت جهادكشاورزي)بايدازنيروي كارمعين(وزارت علوم) بادوسال سابقه حقوق كمتري دريافت كندهردوممدرك ليسانس وزارت جهادكشاورزي 9سال سابقه541000تومان ووزارت علوم 2سال سابقه 800000تومان
  • كارگر زحمت كش وزارت نيرو IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
    1 0
    باسلام خدمت رئيس جمهور ووزير محترم كار حامي كارگران اگر هم شما بخواهيد حق ما كارگران را بدهيد مديران ورئيس هاي وزارت نيرو كه خودشان حقوق هاي ميليوني وفيش هاي غيبي دريافت ميكنند فكر ماكارگران كه ماهانه باسقف اضافه كاري 400000تومان ميگيريم با اين كه درپايان سال89 به قراردادانجام كارمشخص تبديل وضعيت شده ايم بازهم دنبال راهي ميگردند كه دوباره به شركتي باز گردانند ( آدم سير يادش به انسان گشنه وبدبخت نيست) از شما حامي كارگران ميخواهم ابتدا اين مديران مخالف نظرات وقانون كه حق كارگران را مي خورند وذي نفع هستند رادر ملاءعام اعدام كنيد.انشاءال...
  • كارگر حامي اقتصاد بهتر IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۷
    1 0
    با سلام خدمت رئيس جمهور حامي كارگران درسفر رياست جمهوري به استان يزد با اعلام حذف پيمانكار باكارگران شركت برق منطقه اي قرارداد با عنوان قراردادانجام كار مشخص تنظيم شد اما بعضي از افراد سودجو و....در اين شركت مخالفت ميكردندوحدود هشت ماه تبديل وضعيت مزايا وحق مارا دادند ولي دوباره ميخواهند اين افرادسودجو درقالب شركت تعاوني جذب نيرو ودوباره روزي ازنوبراي كارگر شركتي ما كارگران از شما خواهشمنديم پيگير اين موضوع نيز باشيد
  • بدون نام IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۸
    0 0
    تورا خدا ما را هم قراردادی کنید تا فکر کنیم ادمیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین