امیدسلیمی بنی: قرار است مجسمه آریوبرزن در میدانی به همین نام در شهر یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد، برداشته شود، چون دادستان این شهر دستور داده برای جلوگیری از "برخی سوءاستفاده های احتمالی" این مجسمه به جای دیگری منتقل شود.
چند روز پیش شهابی فر، فرمانده سپاه پاسداران یاسوج، در کنگره سرداران و 600 شهید شهرستان بویراحمد گفته بود:"امروز دم اسب آریو برزن را مشرف بر تمثال مبارک شهیدان کردهاند که ضروری است دادستان کهگیلویه و بویراحمد دستور تخریب آن را بدهد."
این در حالی است که نماینده ولی فقیه در استان پیش از این، مخالفت خود را با پایین کشیدن این مجسمه از میدان آریوبرزن اعلام کرده بود.آیت الله ملک حسینی نماینده ولی فقیه و نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری با پایین آوردن این مجسمه مخالفت کرده و گفته بود: "پاسداشت قهرمانان ملی منافاتی با ارزش های اسلامی ندارد و آریوبرزن یک سردار ایرانی ضد ظلم، ضد تجاوز و ضد اشغالگری بوده است و پاسداشت آن هیچ اشکالی ندارد بلکه قدردانی از چهره های مثبت و افتخار آفرین وظیفه هر انسان شرافتمندی است."
آریوبرزن نام سرداری ایرانی است که در سال 331 پیش از میلاد مسیح، در یکی از نقاط کهگیلویه و بویراحمد در برابر یورش اسکندر مقدونی به ایران زمین، از ایران پاسداری کرد و در این راه جان باخت. با این وجود فرمانده سپاه این استان گفته بود دم اسب این مجسمه که نمادی از دوران ایران پیش از اسلام است مشرف به مزار شهداست و توهینی به مقام آنها شمرده می شود و از دادستانی خواسته بود با برداشتن این مجسمه، توهین را از مزار شهدا دور کند، ولی شورای شهر یاسوج با این درخواست مخالفت کرده بود. زیرا پیش از این نیز، مجسمه های 50 ساله آرش کمانگیر در ساری، به دستور دادستانی این شهر و به دلیل "توهین آمیز بودن حضور اسبهای آرش در میدانی به نام امام برداشته شده بود.
اکنون دادستان شهرستان یاسوج می گوید اختلاف نظری در حضور این مجسمه در میدان آریوبرزن این شهر ایجاد شده و وی "برای جلوگیری از هرگونه درگیری و تنش" به شورای شهر و شهرداری دستور کتبی داده تا نسبت به برداشتن و جابجایی مجسمه آریوبرزن اقدام کنند.
حجت الاسلام محمد موسوی پور توضیح داده سپاه یاسوج کتبا از دادستانی درخواست حذف این مسجمه را داشته و وی برای جلوگیری از تنش و درگیری و سوء استفاده های احتمالی، دستور داده مکان مناسبتری برای این مجسمه در نظر گرفته شود.
موسویپور با بیان اینکه اعلام نیروی سپاه به دادستانی موجب پیگیری این قضیه شده می افزاید:" سپاه و نیروهای ارزشی گفتند، سزاوار است که به جای تندیس آریوبرزن که نماد عصر اشکانیان است از نمادهای اسلامی و ارزشی استفاده شود. البته درخواست سپاه هم مبنی بر برداشتن این مجسمه بوده، نه تخریب آن."
وی با تاکید مجدد بر اینکه اقدام دادستان از باب پیشگیری از وقوع درگیری و تنش در این شهرستان بوده می گوید: "شورای شهر گفته است، مصوبه ما مبنی بر نامگذاری میدان به نام آریوبرزن بوده نه ساختن تندیس و شهرداری خودش اقدام به ساختن تندیس کرده است."
گفته می شود این مجسمه در آینده نزدیک به موزه این شهر یا محل دیگری در اطراف یاسوج منتقل خواهد شد.
45/233
نظر شما