وزیران بازرگانی کشورهای جهان شنبه در دهلی‌نو گردهم می‌آیند تا دور تازه مذاکرات خود را با هدف به سرانجام رساندن گفت‌وگوهای تجارت جهانی دور دوحه آغاز کنند.

الهه حسینی‌:  روزنامه اکونومیک تایمز از دهلی‌نو گزارش داد، مذاکرات سازمان تجارت جهانی در سال 2001 با هدف تقویت‌ تجارت جهانی برای کمک به کشورهای در حال توسعه ‌آغاز شد ولی اختلاف‌نظر بین قدرت‌های اصلی تجاری تلاش‌‌ها را برای دستیابی به پیمانی جدید بی‌اثر کرده است.

آخرین دور گفت‌وگوهای تجارت جهانی ژوئیه پارسال در ژنو بدون نتیجه پایان یافت ولی با توجه به روی کار آمدن دولت‌های جدید در آمریکا و هند، امید برای از سر‌گیری تلاش‌ها به منظور دستیابی به موفقیت در سال آینده میلادی احیا شده است. اناند شارما وزیر بازرگانی هند و مذاکره‌‌کننده تجاری جدید این کشور از علاقه‌مندی خود برای دستیابی به توافق در این نشست دو روزه خبر داد.

این در حالی ‌است که راهول خولار وزیر مشاور در امور تجاری هند هدف این نشست را دستیابی به تعهد طرفین برای از سرگیری تلاش‌ها درباره دور دوحه دانست. این مسئله منعکس‌کننده اختلاف‌نظرهای شدید بین کشورهای ثروتمند و فقیر در خصوص مسائل مهم همچون یارانه‌ها و تعرفه‌های کشاورزی در خصوص کالاهای صنعتی است.

اوضاع در مقر سازمان تجارت جهانی در ژنو از زمان شکست گفت‌‌وگوها در سال گذشته میلادی تاکنون بهبود یافته است. رهبران جهان نیز در نشست اخیر گروه بیست‌ از گفت‌وگوهای تجارت جهانی دور دوحه به طور لفظی حمایت کردند. پاسکال لامی رئیس سازمان تجارت جهانی اوایل امسال تأکید کرد ما باید سال آینده به این گفت‌وگوها پایان دهیم و این مسئله از لحاظ فنی امکان‌پذیر است. 153 کشور جهان در گفت‌وگوهای تجارت جهانی مشارکت دارند و همگی باید بر سر موافقتنامه‌ای که میزان یارانه‌ها اعطایی را به کشاورزان و همچنین تعرفه‌ها و دیگر موانع تجاری را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد به توافق برسند. کارشناسان می‌گویند بسیاری از مسائل به رویکرد واشنگتن بستگی دارد. باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا با پیوستن به دیگر رهبران جهان خواستار پایان موفقیت‌‌آمیز گفت‌وگوها دور دوحه شده است ولی تحلیلگران می‌گویند وی با فشار گروه‌هایی که خواستار حمایت از صنایع داخلی هستند مواجه است.

اوباما از زمان روی کار آمدن به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژانویه تاکنون از هر‌گونه رویارویی با گروه‌‌های کارگری که نفوذ زیادی در حزب دموکرات دارند و به هر گونه موافقتنامه تجارت آزاد بدبین هستند خودداری کرده است. کلود بارفیلد مشاور سابق دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان تجارت‌جهانی که در حال‌حاضر در مؤسسه‌ محافظه‌کار آمریکن اینترپرایز در واشنگتن کار می‌کند، می‌گوید اوباما باید برای حل و فصل این تنش‌ها فوری اقدام کند. ران کرک نماینده آمریکا در سازمان تجارت جهانی نیز می‌گوید این کشور نیز خواستار یافتن مبنایی جدید برای مذاکرات در خصوص گفت‌وگوهای به بن‌بست خورده دور دوحه است. وی به تازگی اعلام کرد به‌رغم اینکه ما نباید پیشرفتهایی را که تاکنون در دور دوحه به دست آمده است را کنار بگذاریم ولی باید به دنبال ایده‌های جدید برای پیشبرد این گفت‌وگوها باشیم.

انتظار می‌رود ران کرک به همراه سی تن از همتایان خود از قدرت‌های اصلی تجاری از جمله کاترین اشتون از اتحادیه اروپا، سلسو اموریم از برزیل، سایمون کرین از استرالیا و راب دیویس از آفریقای جنوبی در نشست دهلی‌نو شرکت کنند.

کد خبر 16071

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین