به گزارش خبرآنلاین از البرز؛ «مهدی عباسی» رئیس پارک علم و فناوری البرز روز یکشنبه در نخستین رویداد کارآفرینی از ایده تا بازار مدیریت پسماند، با بیان این که مدیریت پسماند به دنبال پیشرفت زندگی انسان ها و افزایش تعامل با محیط زیست است، اظهار کرد: امروزه مدیریت پسماند یکی از ضروریترین محورهای توسعه پایدار محسوب میشود که میبایست آن را به عنوان یک صنعت مطرح کرد. هر چند جای تاسف است که مطرح کنم، این دیدگاه در ایران تحت عنوان صنعت دیده نمیشود.
عباسی مدیریت پسماند را یکی از دغدغههای جوامع بشری برشمرد و افزود: اگر دیدگاه ما نسبت به این موضوع تغییر کند ما میتوانیم مدیریت پسماند را در قالب گستردهتر یعنی سلامت و ایمنی تعریف کنیم که کمترین خطر را برای سلامت انسان در بر خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری البرز خاطرنشان کرد: اگر مدیریت صحیح پسماند در مسیر درستی سوق داده شود، قطعا از این مقوله به عنوان معضل یاد نمیشود بلکه فرصتی انکارناپذیر است که میتوان از آن بهره اقتصادی برد.
وی همچنین در ادامه به نقش پارکهای علم وفناوری در راستای مبادله میان دانش و تجربه یعنی صنعت و دانشگاه اشاره کرد و تصریح نمود: پارکها محل اتصال و پلی مستحکم میان صنعت و دانشگاه هستند. چرا که دانشگاه به دنبال یافتن چالشها و مشکلات موجود است و صنعت به دنبال تولید. بنابراین ما باید نقطه اتصال این دو باهم باشیم.
عباسی گفت: نقش موثر پارک در حوزه مدیریت پسماند، شناسایی شرکتهای فعال و ایجاد کنسرسیوم و همچنین تسهیلگری است تا بتوان موضوع را مدیریت کرد.
این مقام مسئول در پارک علم و فناوری البرز بخش دیگر سخنان خود را به نخستین رویداد کارآفرینی از ایده تا بازار مدیریت پسماند معطوف کرد و اذعان داشت: این رویداد سرآغاز کارهای بزرگی است که در این برهه زمانی کلید خورده و امید این میرود این حرکت بزرگ پارک البرز، پایلوت کشوری شده و از این ثمره به عنوان الگویی خاص در کشور بهره برداری شود.
شایان ذکر است در فراخوان رویداد کارآفرینی از ایده تا بازار مدیریت پسماند 40 طرح و اثر به ثبت رسید که از این میان 10 طرح فناورانه به صورت وبیناری در دومین روز برگزاری نمایشگاه ارائه و مورد ارزیابی داوران و متخصصین حوزه مدیریت پسماند قرار گرفت. در نهایت نیز از بین این تعداد، 3طرح ) رتبه اول: طرح سوخت مشتق از زباله، رتبه دوم: طرح سیستم مدیریت جامع پسماند مازندران، رتبه سوم: طرح آب یاب) به عنوان آثار برگزیده داوران به عنوان طرح برتر شناخته وبه آنها جوایز نقدی اعطا خواهد شد.
موضوع 10 طرح اراده شده به شرح ذیل میباشند:
1- ساخت مخازن پلیمری جهت جمع آوری پسماندهای شهری با پارچه های پلیمری نانو
2- آب یاب
3- ازیافت و تولید انرژی از فضولات مرغداریها و گاوداریها و تولید کود غنی جهت کشاورزی
4- فرمولاسیون و تولید آلی از کلروفیل پسماند گیاهان سبز
5- تبدیل زیستی در جا پسماندهای تر و مواد آلی غنی کننده خاک
6- بازیافت ضایعات شیشه به منظور ساخت مصالح ساختمانی عایق
7- خلاقیت در تفکیک
8- سیستم مدیریت جامع پسماند مازندران
9- جشنواره معرفی و تجلیل خانواده برتر در تفکیک پسماندهای خانگی
10- سوخت مشتق از زباله
46
نظر شما