۱ نفر
۱۵ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
وکیل حقوقی

وکیل حقوقی نسبت به موکل دارای اختیاراتی می باشد که مطابق با آن، وکیل وکالت نامه ای را تنظیم می نماید.

وکیل حقوقی فردی است که از سمت موکل مجاز است که بتواند در خصوص مسائل قضایی، غیر قضایی و حقوقی اقدام نماید. در این مقاله قصد داریم به وظایف وکیل حقوقی در تهران بپردازیم.

وکیل در چه زمینه هایی حق مشاوره دارد؟

مشاور و وکیل حقوقی تهران حق دارد تا در زمینه های گوناگون مشاوره دهد. البته به یاد داشته باشید بهتر است وکیل در موضوعاتی مشاوره دهد که تخصص داشته باشد. در بعضی از کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به شکل تخصصی انجام می گیرد. به این معنا که برخی از وکلا تنها در زمینه ای که تخصص دارند، مشاوره می دهند.

وکیل نسبت به موکل چه تعهداتی دارد؟

پس از امضای موکل، وکیل اقدامات لازم را انجام می دهد. تعهدات وکیل بستگی دارد به اینکه در چه موضوعاتی اجازه پیگیری امور را دارد. به عنوان مثال برخی از افرادی که شغل وکالت را انتخاب می کنند، کارهای مربوط به شهرداری را انجام می دهند. همچنین ممکن است افراد دیگری این شغل را انتخاب کنند و امور مربوط به دادسرا را انجام دهند. توجه داشته باشید در وکالت نامه های رسمی که از دفاتر اسناد رسمی صادر شده است، اختیارات وکیل به طور مشخص بیان شده است.

وکیل حقوقی

انواع وکیل حقوقی

همانطور که در بخش قبلی ذکر کردیم وکیل حقوقی می تواند در موضوعات مختلف ورود پیدا کند. لازم به ذکر است سه نوع  وکیل حقوقی داریم و انواع آن به شرح زیر می باشند:

وکیل مدنی: هر شخصی برای اینکه امور اداری خود را انجام دهد نیاز به یک وکیل مدنی دارد. موکل و وکیل مدنی برای تنظیم وکالت نامه بایستی به دفاتر ثبت اسناد مراجعه کنند. پس از آن باید به تنظیم و تهیه وکالت نامه ای اقدام نمایند که نماینده قانونی آن را مشخص کرده باشد.

وکیل مع الواسطه: گاهی اوقات فردی نیاز به یک وکیل دارد که از حق و حقوق او دفاع کند اما بنا به دلایلی نمی تواند وکیل اختیار نماید. در نتیجه فردی را به عنوان واسطه قرار می دهد تا بتواند با وکیلی مشورت نماید و یک وکالت نامه تنظیم کند. وکیل مع الواسطه یعنی وکیلی که به واسطه فرد دیگری برای شخص اختیار می گردد.

وکیل دادگستری: به وکیلی می گویند که تحصیلات دانشگاهی و عالیه خود را در فقه، حقوق و علوم مبانی گذرانده باشد. همچنین لازم است در آزمون وکلای دادگستری بین تمام افرادی که در آزمون شرکت کرده اند رتبه عالی کسب کرده باشد. این وکلا پس از اینکه دوره کارآموزی خود را با موفقیت سپری کردند. پروانه کسب وکالت دریافت خواهند کرد.

انواع گوناگون وکیل حقوقی از نظر انتخاب

افراد برای اینکه اهدافشان برآورده شود، برای مشاوره در مورد حق و حقوق خود نیاز به وکیل حقوقی دارند. اما بعضی از مردم به علت نداشتن توانایی و تمکن مالی از اختیار کردن وکیل خودداری می نمایند. به موجب قانون دادرسی، کسانی که مشکل حقوقی برایشان پیش آمده است باید از یک وکیل مشاوره بگیرند. در همین خصوص قانون گذار قوانینی را وضع کرده است که تمام مردم باید بر اساس آن عمل کنند. در این راستا بهتر است بدانید وکیل حقوقی انتخابی به چند دسته تقسیم می شود: وکیل حقوقی تسخیری، وکیل انتخابی، وکیل معاضدتی، وکیل سازمانی، وکیل قوه قضاییه، وکیل اتفاقی، وکیل ایثارگران و وکیل کارآموز.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1618290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    2 0
    ای بابا