عیدیِ شیرین ایرج طهماسب و سعید آقاخانی برای مخاطبان

خراسان نوشت: «مهمونیِ» ایرج طهماسب و «راز بقا»ی سعید آقاخانی از جمله برنامه‌هایی بودند که توانستند در تعطیلات نوروزی توجه مخاطبان شبکه نمایش خانگی را به خود جلب کنند.

نــوروز امـسـال، نمایش خانگی نیز همپای تلویزیون از تولیدات جدید خود رونمایی و سریال‌ها و برنامه‌های ویژه و نــوروزی‌اش را منتشر کرد. دو سریال کمدی «ساخت ایران ۳» و «راز بقا»، مجموعه «مهمونی» و فصل پنجم مسابقه «جوکر» و «شب‌های مافیا» در سه پلتفرم جداگانه منتشر شدند و هرکدام از آن‌ها، توجه تعدادی از مخاطبان را جلب کردند اما در این میان سریال «راز بقا» و مجموعه «مهمونی» بیشترین استقبال را داشتند.

راز بقا

پس از موفقیت سعید آقاخانی با سریال «نون.خ» و همکاری خوب او و امیر وفایی با یکدیگر در این مجموعه، توقعات از «راز بقا» بالا رفته بود و پیش‌بینی می‌شد سعید آقاخانی با این سریال، ورود قدرتمندی به شبکه نمایش خانگی داشته باشد. در طول تعطیلات نوروز سه قسمت از «راز بقا» منتشر شد و فعلا در ابتدای سریال می‌توان گفت انتظارات برآورده شد. این مجموعه درباره دو برادر به نام‌های رحیم و حاتم با بازی بهرام افشاری و حسن معجونی است که اولی، شخصیتی مردم‌آزار و بیکار است و دومـی در عین بی‌لیاقتی در سودای به دست آوردن مقام و منصب است! این سریال، شخصیت‌های دیگری هم دارد که هرکدام به بهانه اتفاق و ماجرای خاصی به این شخصیت‌ها ارتباط پیدا می کنند.

«راز بقا» در شروع به خوبی و با پرداختن به جزئیات جذاب، شخصیت‌هایش را به مخاطب معرفی و او را با کاراکترها همراه کرد. این مجموعه در روایت قصه هم عملکرد درستی داشته و توانسته است با قصه‌ای خوش‌ریتم و پرماجرا، تماشاگر را به دنبال خود بکشاند. دیگر امتیاز مهم «راز بقا» کیفیت کمدی و شوخی‌های آن است. سریال برای خنداندن مخاطب به شوخی‌های کلامی تکیه نکرده و به پشتوانه موقعیت‌های کمدی فراوانش از مخاطب خنده می‌گیرد. یکی دیگر از نقاط قوت سریال، بازی بازیگران آن است. بهرام افشاری، حسن معجونی و سعید آقاخانی کاملا از پس ایفای نقش خود برآمده‌اند. دیگر چهره‌ها مانند فریبا جدیکار، یدالله شادمانی و سیروس میمنت نیز انتخاب‌های مناسبی برای «راز بقا» بوده‌اند.

مهمونی

یکی دیگر از برگ‌های برنده نمایش خانگی در نـوروز امسال، مجموعه «مهمونی» کاری از ایرج طهماسب بود. «آقای مجری» پس از مدتی غیبت در تلویزیون با شخصیت‌های عروسکی جدید و قصه‌های تـازه به شبکه نمایش خانگی آمـده و دوبــاره یاد و خاطره مجموعه «کلاه قرمزی» را برای مخاطبان زنده کرده است. ساختار «مهمونی» مشابه «کلاه قرمزی» است. ایرج طهماسب در مقام مجری برنامه با شخصیت‌های عروسکی مختلف روبـه‌رو می‌شود و با هـرکـدام از آن‌هــا، چالش‌های خـاص خـودشـان را دارد. ایـن شخصیت‌ها نـیـز مـانـنـد کــاراکــتــرهــای «کـــلاه قـرمـزی» سادگی، اشتباهات و نقص‌هایی دارنـد و با ویژگی‌های رفتاری مشخص و تکیه‌کلام‌های خاصی به تماشاگر معرفی شدند. از میان شخصیت‌های عروسکی، «بـــادوم» (بچه) و «پشه» با صداپیشگی هوتن شکیبا و کاظم سیاحی، شخصیت‌های بـامـزه‌تـری از آب درآمده‌اند و نزد مخاطبان نیز بیش از دیگر شخصیت‌ها یعنی «شــابــاش»، «دی‌جـــی»، «کته»، «قیمه» و «خوشگلِ بابا» مـورد توجه واقع شده‌اند. در «مهمونی» هم مانند «کلاه قرمزی» از انتقال مفاهیم آموزنده به صورت مستقیم و نصیحت‌های تکراری خبری نیست. درک شوخی‌ها و پیام‌های آموزنده «مهمونی» برای مخاطبان کودک چندان ساده نیست و طبق رده‌بندی سنی این مجموعه، افراد بالای ۱۲ سال مخاطبان اصلی «مهمونی» هستند. در بخش گفت‌وگو با چهره‌ها نیز به دلیل بازی متفاوت و خلاقانه‌ای که برای آنان طراحی شده نیز شاهد چالش جالبی هستیم. بخش موسیقی ملل و پرداختن به موسیقی کشورهای دیگر هم یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت «مهمونی» هستند.

ساخت ایران ۳

ساخت ادامه سریال «ساخت ایران» در حالی که یکی از بازیگران اصلی آن غایب بود و دیگر بازیگران فصل‌های قبلی هم به کل تغییر کردند ریسک بزرگی بود، بنابراین پیش‌بینی موفقیت «ساخت ایران ۳» کار راحتی نبود و انتظار نداشتیم شاهد سریال ویژه و پرمخاطبی باشیم. ایـن مجموعه به کارگردانی بهمن گودرزی در فصل سوم قصه جدید و متفاوتی را دنبال می‌کند و از این جهت ارتباطی به فصل‌های قبل نـدارد. در «ساخت ایـران ۳» مجید صالحی به جای محمدرضا گلزار در کنار امین حیایی قـرار گرفته و قصه با این زوج کمدی جلو می‌رود. قصه «ساخت ایران ۳» شوخی‌های تکراری و بعضی ماجراهای کلیشه‌ای آن ،چـنـدان نتوانسته مخاطب را راضــی کند. امین حیایی در فصل سوم نیز در ادامــه دو فصل قبل، نقش غــلام را بـازی می‌کند که با سبک خـاص راه رفتن و حرف زدنـش یــادآور نقش‌های پیشین او در کمدی‌های تجاری بود، بنابراین در فصل سوم هم تغییر چشمگیری در بازی‌اش ایجاد نشده و همان روند را در پیش گرفته است. حرکات و رفتارهای این شخصیت پس از دو فصل، بیش از پیش تکراری شده و دیگر به اندازه گذشته برای مخاطب خنده‌دار نیست. مجید صالحی نیز مانند حیایی در نقش شخصیت دردسرساز و کم هوش مرتضی از لحن متفاوتی برای صحبت کردن خود استفاده کرده، اما تلاش او نیز برای خنداندن مخاطب چندان نتیجه نداده است.

جوکر

فصل پنجم و پایانی مسابقه «جوکر» همزمان با آغاز تعطیلات نوروز منتشر شد. در این فصل چهره‌های کمدی محبوب مانند حامد آهنگی، مهران غفوریان، علی مسعودی و سیروس میمنت حضور داشته‌اند و مجید واشقانی، محمدرضا علیمردانی، امیرحسین صدیق و علی اوجی نیز دیگر شرکت‌کنندگان مسابقه هستند. حامد آهنگی و سـیـروس میمنت ستارگان محبوب فصل پنجم هستند که موفق شده‌اند با شوخی‌های بامزه خود و مقاومت در برابر خندیدن، توجه مخاطبان را جلب کنند. علی مسعودی نسبت به دیگر شرکت‌کنندگان تلاش مهمی برای خنداندن رقبا نمی‌کند و برخلاف انتظار حضور فعالی در این رقابت نــدارد. فصل پایانی «جوکر» نیز مانند فصل یک، دو و چهار با استقبال مخاطبان مواجه شده است. «جوکر ۵» در عید نوروز با حاشیه ممیزی نیز همراه بود. مهران غفوریان با انتشار پستی از حذف بخش زیادی از اجرایش در «جوکرتایم» انتقاد کرد و نوشت به اندازه‌ای ناراحت است که تصمیم دارد فصل پنجم را تماشا نکند.

شب‌های مافیا

یکی دیگر از تولیدات جدید شبکه نمایش خانگی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۱، فصل چهارم مسابقه «شب‌های مافیا» اسـت. فصل جدید مسابقه با اجــرا و هدایتگری محمدرضا علیمردانی میزبان شرکت‌کنندگانی مانند علیرضا خمسه، منوچهر هـادی، ایمان صفا، سیامک صفری، علی اوجی، مهران رجبی، رامین راستاد، علی اوسیوند، کاوه سماک‌باشی، وحید آقاپور، معین زندی خواننده پاپ و سیدبشیر حسینی بود. بازگشت محمدرضا علیمردانی مجری محبوب این مسابقه، برگ برنده مهمی برای استقبال از «شب‌های مافیا» و دیده شدن آن بود. تسلط علیمردانی بر رقابت شرکت‌کنندگان و صدا و لحن خاص او متناسب با این مسابقه باعث شد کار او در «شب‌های مافیا» واکنش مثبت تماشاگران را به دنبال داشته باشد. بازی مافیا طرفداران خاص خودش را دارد و مورد توجه عموم مخاطبان نیست، بنابراین انتظار نمی‌رود مانند دیگر برنامه‌ها و مسابقات مفرح دیده شود، اما این مسابقه از پس راضـی و سرگرم کردن مخاطبان پروپاقرص خودش برمی‌آید.

۲۵۹۲۵۹

کد خبر 1618316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    7 14
    مهمونی ایرج طهماسب بر خلاف عروسکی بودنش به هیج وجه مناسب سن بچه ها نیست!!! مسایل بزرگان و روابط خانوادگی مطرح میشود و حتی مسایل غلط هم تبلیغ میشود! کاراکتر پشه که کلا مملو از بدآموزی برای بچه ها است. متاسفانه در قسمت اول توسط قیمه و در قسمت دوم توسط «بچه » که ظاهرا بی تربیت هم هست الفاظ بسیار رکیکی استفاده شد که برای بچه ها اصلا مناسب نبود! دیگه نمیشه قسمتهای بعدی رو دید!‌ اما سوال اینه که این اثر چه جوری مجوز گرفته ؟!‌ و ایرج طهماسب چرا به سمت تولید این اثر رفته است؟!‌ حتی اگر جامعه ما دارای ناهنجاریهای زیادی باشد بیان آنها در قالب یک اثر نمایشی مضر و خطرناک است!
    • رزیتا IR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      1 0
      زمانی‌تلویزیون‌‌‌اجازه‌میدادبرای‌آشتی‌دادن‌کودک‌ونوجوان‌باسینما‌کارهای سینمایی-تلویزیونی‌کودک‌ونوجوان‌‌ماندگارمانندمدرسه‌ی‌موشها‌وکلاه قرمزی‌هم‌ساخته‌بشه.الان‌ویترین‌شبکه‌های‌کودک‌ونوجوانش‌پرشده ازآثارغیرایرانی‌وهرکی‌‌‌ناراضی‌باشه‌بایدبره‌شبکه‌ی‌خانگی،جایی‌که‌مناسب کودک‌ونوجوان‌نیست. اصل‌بربیشترین‌درآمدباکمترین‌‌خَرجه‌،حتّی‌اگر بیننده‌ناراضی‌باشه‌یامناسب‌سنّش‌نباشه.