۸ نفر
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۵
خانواده خوب از دید روانشناسی

بسیاری از افراد با خودشان فکر می کنند که داشتن و تشکیل دادن یک خانواده خوب نیازمند انجام چه کارهایی است و یا بر چه اساسی می توان گفت که آیا خانواده من خوب است یا خیر.

هیچ تعریف اصلی و قطعی برای یک خانواده خوب وجود ندارد اما داشتن یکسری ویژگی ها می تواند احتمالِ خوب بودنِ خانواده را بالا ببرد. برخی از این ویژگی ها می توانند شامل محبت، احساس امنیت، احساس تعلق و نحوه ارتباط افراد خانواده با یکدیگر باشد. برخی از موارد حتی می تواند قبل از ازدواج کردن دو نفر با یکدیگر مشخص شود. افراد می توانند در هر مرحله، برای بهتر کردن و بهبود بخشیدن به روابط خانوادگی خود، از روانشناس متخصص کمک بگیرند. ویژگی هایی که می توان بر اساس آنها خوب بودن یا خوب نبودن یک خانواده را تعیین کرد، از دیدگاه روانشناسان و مشاوران متخصص، شامل موارد زیر می باشد:

مشاوره پیش از ازدواج

یکی از اصلی ترین مشخصه های خانواده خوب، میزان سازگاری پدر و مادر خانواده با یکدیگر است. نحوه رفتار و برخورد این دو شخص با یکدیگر و همچنین نوع صحبت کردن آنها باهم، می تواند تاثیر بسیار زیادی بر تربیت و اخلاق کودکان بگذارد. بنابراین بسیار مهم است که آنها با هم هماهنگ باشند و اعتماد کامل به همدیگر داشته باشند. برای داشتن چنین ویژگی هایی، باید حتما قبل از ازدواج کردن و تشکیل خانواده، با روانشناس متخصص مشاوره های لازم انجام شود. با مراجعه کردن به مشاور، هر دو نفر از لحاظ خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و از همه مهم تر فرهنگی بررسی می شوند تا مشخص شود که آیا این دو نفر توانایی تشکیل و ادامه دادن یک زندگی مشترک را دارند یا خیر. با مشاوره پیش از ازدواج در صورتی که فرد انتخابی شما، آدم درستی برایتان نباشد توسط روانشناس به شما گفته می شود و بدین گونه از شکل گیری یک رابطه بی آینده جلوگیری می شود. همچنین در صورتی که فرد انتخابی شما درست باشد، توسط متخصص تایید شده و می توان گفت تا حدودی آینده شما و فرزندانتان تضمین شده است.

گذراندن زمان در کنار یکدیگر

داشتن روابط انسانی تا حدودی شبیه نگهداری از یک گیاه است. در صورتی که به گیاه توجه لازم انجام نشود و زمان مورد نیاز را برایش گذاشته نشود، گیاه پژمرده شده و از بین می رود. این مشکل دقیقا برای روابط انسانی نیز وجود دارد و باید برای آن زمان و انرژی کافی گذاشته شود تا در بهترین حالت خود باشد. شما می توانید برای بیشتر کردن زمانی که در کنار هم هستید، فعالیت هایی را پیدا کنید که همه اعضای خانواده به طور یکسان از آن لذت ببرند. اگر فعالیت انتخاب شده مد نظر یک یا دو نفر از اعضای خانواده نمی باشد، آن افراد می توانند صرفا حضور پیدا کنند و تشویق و حمایت خود را به بقیه اعضای خانواده نشان دهند.

ارتباطات افراد با یکدیگر

ایده های یکدیگر می بایست به تمسخر گرفته نشود و برای صحبت هایی که انجام می شود، ارزش لازم قائل شود. تمام افراد خانواده حق دارند اخبار شاد یا ناراحت کننده ای را که دارند با دیگران به اشتراک بگذارند. همه افراد باید یاد بگیرند که چگونه شنونده خوبی باشند. داشتن این ویژگی می تواند تاثیر بسیاری بر نوع ارتباط اشخاص با هم داشته باشد. در واقع گوش دادن، نشانه ای از احترام گذاشتن است و به دیگران نشان می دهد که به حرف های آنها اهمیت می دهید.

پیشنهاد می شود مطالعه نمایید: مهارت های ارتباطی چیست؟

قدردانی کردن

اعضای یک خانواده هر روز به روش های مختلف به یکدیگر کمک می کنند که شایسته قدردانی کردن است. بسیار مهم است که افراد از تلاش های دیگران آگاه باشند و قدردانی خود را با استفاده از کلمات یا کارها به هر نفر نشان دهند. قدردانی کردن می تواند با استفاده از کلمات بسیار ساده انجام شود؛ برای مثال تشکر کردن از یکدیگر بابت شستن ظرف ها و یا یادداشت گذاشتن برای هم با استفاده از کلمات محبت آمیز. علاوه بر قدردانی کردن بابت کارهایی که انجام می شود، قدردانی کردن به خاطر شخصیتی که فرد دارد نیز بسیار مهم است. این کار نه تنها باعث افزایش عزت نفس افراد می شود، بلکه باعث افزایش پیوند مراقبتی بین اعضا نیز می گردد.

متعهد بودن افراد به یکدیگر

یکی از موارد واجب برای هر خانواده ای،‌ اولویت قرار دادن اعضای خانواده بر افراد دیگر است. این به این معناست که هر کس باید در نظر داشته باشد که تصمیمات او،‌ چه تاثیری بر اعضای خانواده می گذارد. آنها باید نگران خوشبختی و رفاه هم باشند و زندگی خود را به گونه ای ساختار بندی کنند که وحدت اعضای خانواده افزایش پیدا کند و حفظ گردد.

ارزش ها و اعتقادات

شناسایی کردن و اجرایی کردن یکسری اعتقادات و ارزش ها، یکی از پایه های اصلی حفظ بنیان خانواده می باشد. برخی از خانواده ها این ارزش ها را به کمک دین خود به کودکان آموزش می دهند و برخی دیگر از طریق پرورش دادن ایده آل های خود در ذهن کودکانشان. همچنین والدین می توانند با گذاشتن زمان، جهت انجام گفت و گوهای آزاد میان اعضای خانواده از اعتقادات فرزندانشان مطلع شوند. البته والدین با رفتارهایی که در طول زمان از خود نشان می دهند نیز ارزش های خود را به کودکان منتقل می کنند. به یاد داشته باشید که شاید کودکان به حرف های شما توجه نکنند اما هرکاری را انجام می دهید را تقلید می کنند.

نقش روانشناس در شکل گیری و تداوم خانواده خوب

بسیاری از موارد و ویژگی ها در هر دو نفر هنگام انجام مشاوره های پیش از ازدواج بررسی می شود و به طور شفاف و واضح توسط روانشناس برای افراد بازگو می گردد.البته ممکن است زمانی پیش بیاید که با همسر یا فرزندان خود به مشکل بر خورید که در این هنگام بهترین کار انجام مشاوره خانواده، توسط روانشناس خوب و باتجربه می باشد. با بهره گیری از خدمات مشاوره خانواده راه حل های موجود به شما ارائه می شود و آموزش های لازم در جهت مهارت های ارتباطی توسط روانشناس متخصص، به تمام اعضای خانواده یاد داده می شود. شما می توانید برای رزرو نوبت مشاوره خود از دکتر لیلا جبلی، با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۹۸۴ تماس بگیرید.

دکتر لیلا جبلی

آدرس سایت: https://drjebeli.com

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1625513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =