با رونمایی از این تندیس، دستیابی ایران به فناوری فرآوری سلول های جنینی با هدف درمان بیماری های صعب العلاج، اعلام شد.
رییس جمهور در این مراسم گفت: "نکته اول در خصوص این پروژه این است که اقدام بسیار خوبی انجام شده و در واقع ورود به دنیای سلول جنینی ورود به یک دنیای جدید است. فضای کار درمانی، تحقیقی و پزشکی را این پروژه عوض میکند و در واقع عوض کرده است. از اینرو باید کار را در حال حاضر با محوریت درمان بیماری دیابت و سپس به طور موازی برای سایر بیماریها ادامه دهیم. باید از ظرفیتهای سلول جنینی برای درمان بیماریها استفاده کرد؛ سرعت کار علمی در کشور بسیار بالاست. ما برای کارهای علمی و پژوهشی عجله نداریم اما به بالاترین سرعت نیاز است."
در این مراسم همچنین مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت گفت: "با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه سلولهای جنینی، این مساله برای دانشمندان کشورمان به یک کار روزانه و معمولی تبدیل شده که نشانه پیشگام بودن جمهوری اسلامی نه تنها در منطقه ،بلکه در کل جهان است."
دسجری تلاشهای به نتیجه رسیده برای درمان بیماریها از سوی دانشمندان کشورمان را برای همه بشریت و نه فقط ایران دانست و گفت: "استفاده از سلولهای بنیادین پیش از این در کشورمان درخصوص بند ناف و استفاده از سلولهای افراد بزرگسال برای پیوند مغز استخوان و همچنین استفاده از سلولهای رویان اجرایی شده بود که اکنون استفاده از سلولهای جنینی (که در هفته 6 تا 8 و 12 تا 14 هستند) سبب درمان برخی بیماریها شده که بهترین نتایج را با کمترین عوارض به همراه داشته است."
در این مراسم مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین باقر لاریجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر این پروژه حضور داشتند.
4747
نظر شما