۱۴ نفر
۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳
کسینجر داووس را به هم ریخت

داووس امسال، همه تبلیغات و سخنرانی‌ها آن‌گونه که اوکراینی‌ها علاقه‌ داشتند پیش نرفت. علت این مساله هم حضور هنری کسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا در این نشست بود.

به گزارش خبرآنلاین،کسینجر که در سن ۹۸ سالگی همچنان به عنوان یک چهره اثرگذار بین‌المللی در رویدادهای مهم حاضر می‌شود، سال‌هاست که در ارتباط با بحران روسیه و اروپا بر سر اوکراین، تحلیل‌هایی ارائه می‌کند که باب طبع بسیاری از اوکراینی‌های ضدروسیه نیست. حالا که روسیه به اوکراین حمله کرده، مواضع هنری کسینجر حتی بیش از گذشته خشم اوکراینی‌ها را بر می‌انگیزد.

او در سخنرانی‌اش، برخلاف اکثر سخنرانانی که خواستار حمایت همه جانبه از اوکراین و عقب‌راندن و شکست کامل روسیه بودند، گفت که غرب نباید در اوکراین، شکستی تحقیرآمیز و همه‌جانبه به روسیه تحمیل کند. هنری کسینجر در سخنرانی‌اش تا آنجا پیش رفت که حتی پیشنهاد کرد برای حل و فصل ماجرا، اوکراین بخشی از خاکش را به روسیه واگذار کند.

کسینجر با اشاره به عبارت لاتین «status quo ante» گفت که در شرایط ایده‌آل، هدف هرگونه مذاکرات صلح، رسیدن به وضعیتی است که این عبارت لاتین آن را توصیف می‌کند. معنای لفظی این عبارت «وضعیت موجود پیش از این» است و در روابط بین‌الملل به شرایطی اطلاق می‌شود که قبل از آغاز جنگ، بین دو طرف حاکم بوده است.

اما پیش از آغاز جنگ، شبه‌جزیره کریمه که بخشی از خاک اوکراین است در اختیار روسیه بود و همچنین بخش‌های مهمی از دو استان «لوهانسک» و «دونتسک» نیز توسط جدایی‌طلبان هوادار مسکو اداره می‌شد و عملا روسیه آن بخش‌ها را نیز کنترل می‌کرد.

وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا دردوران ریاست جمهوری ریچارد نیکسون و جرالد فورد، گفت رسیدن به هر چه بیش از شرایط قبل از جنگ (به معنای مرزهای پذیرفته شده اوکراین در سطح بین‌المللی)، به معنای پایان این جنگ نخواهد بود، «بلکه نیازمند آغاز جنگی جدید علیه روسیه است.»

هنری کسینجر گفت که روسیه به مدت چهار قرن «بخش بسیار مهم اروپا» بوده و رهبران اروپایی نباید در جریان مقابله با ولادیمیر پوتین، «مساله روابط درازمدت با این کشور را از نظر دور کنند» چرا که چنین کاری، روسیه را به سوی یک ائتلاف همیشگی با چین سوق می‌دهد.

کسینجر از هواداران نظریه «رئال پولتیک» یا سیاست مبتنی بر قدرت در روابط بین‌الملل است و مطالعات دانشگاهی‌اش بر روی رابرت استوارت (وزیر خارجه بریتانیا در زمان جنگ‌های ناپلئون) و کلمنس فون مترنیخ (صدراعظم اتریش در نیمه نخست قرن ۱۹) متمرکز بوده است. بر اساس استدلال او، آنچه موجب صلح با دوام می‌شود، توازن قوا میان قدرت‌های اروپایی است و در غیاب چنین توازنی، همواره خطر جنگی فراگیر وجود دارد؛ وضعیتی که از نظر او هم در قرن ۱۹ و هم قرن ۲۰ به جنگ‌هایی بزرگ منجر شده است.

نه مقام‌های اوکراینی و نه حتی برخی مقام‌های اروپایی و نخبگان لیبرال حاضر در نشست داووس، با این نظرات کسینجر هم‌نظر نبودند. میخائیل پودلیاک، از مشاوران دفتر ریاست جمهوری اوکراین در توییتی نوشت کسینجر همانطور که «اوکراین را به روسیه می‌بخشد، آماده است که لهستان و لیتوانی را هم بدهد بروند.» بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اوکراین، بیش از ۸۰٪ مردم این کشور با ایده صرف‌نظر کردن از بخش‌هایی از خاک کشور در ازای صلح مخالف هستند.

ولودیمیر زلنسکی در ویدئویی که چهارشنبه شب در تلگرام منتشر کرد، گفت: «ظاهرا تقویم کسینجر سال ۲۰۲۲ نیست، بلکه ۱۹۳۸ است.» اشاره زلنسکی به زمانی است که آدولف هیتلر بخش‌هایی از چکسلواکی را به خاک آلمان ضمیمه کرد و بریتانیا و فرانسه به عنوان دو قدرت اروپایی این مساله را پذیرفتند تا از جنگ با آلمان دوری کنند.

منتقدان کسینجر می‌گویند که کوتاه آمدن در برابر ولادیمیر پوتین بر سر الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه، کمکی به حل بحران نمی‌کند. و البته این منتقدان همگی اوکراینی هم نیستند و حتی چهره‌های مطرح روسیه مانند گری کاسپاروف که از مخالفان پوتین است، از کسینجر انتقاد کردند.

311311

کد خبر 1635319

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    3 0
    مسئله ساده هست غربی ها فقط به خودشون فکر میکنند و التماس های رئیس جمهوری که گول غربی ها را خورده گویا قضیه هست اگه وقت شیپور زدن غربی ها برای شروع جنگ اوکراینی با مسکو توافق کرده بود الان اوضاع این نبود روسیه به کشورهای ضعیف تر از اوکراین که قبلا عضو شوروی بودند تا حالا حمله نکرد فقط فقط به اوکراین که قصد گردن کشی داشت حمله کرد
  • مهران فر IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    4 0
    نفرین بر زلنسکی دلقک که به خاطر زیاده خواهی های غرب اوکراین زیبا را به ویرانی کشید
  • حسن IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    0 0
    این سیاست مدار ساده ای هست که بخودش اجازه میده کشوری بهش تجاوز شده بگوید مقداری از خاک کشورت را واگزارکن به متجاوز
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    4 0
    کسنجر سیاستمدار کار کشته با تجربه با کارنامه قوی در سیاست جهانی ،گفته هایش معمولا اجرایی میشود
  • حماس IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    2 0
    نظریه واقعیست به این شکل که وارد گفتگو وصلحی شد که موقتا آتش بسی برقرار کرد ومناطق کریمه ودواستان لوهانس ودونتسک به اداره ونظارت سازمان ملل محول شود وموارد نگرانیهای روسیه و غرب برسر پیشروی یا مرزهای ناتو مذاکرات ادامه پیدا کنندتا تکلیف این استانها نیز به صورت خودمختار تحت حاکمیت اکراین اداره شوند
  • محمدعلی IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    0 3
    کسینجر هنوز فکر میکنه روسیه جهان سومی شوروی هست که ملت های اطراف خودش را به بهانه جنگ جهانی در قبضه داره این پیرمرد مخش تعطیله زنده باد اوکراین مقاوم
  • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    2 0
    درست گفته اینها قبلا از روسیه بوده
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    0 3
    کسینجربک جاسوس روسیه است که دارد ازروسیه دفاع میکنند
  • IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    2 0
    کسینجر درست میگه .چون اگه روسیه بخواد میتونه اوکراین رو کامل بگیره پس داره میگه بخشی از خاک که بخش کمی هم هست بدین تا کامل نگیره اوکراین رو .سیاست مدار با تجربه ای هست
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    1 0
    سیاستمداران آمریکا از ریشه این ایده در وجودشان وخونشان آمیخته است تا منافع در یک کشور دارد ازش حمایت میکند اما دید که منافعش کم شود زود پشت طرف خالی میکنن شاید بفرمایید نه اینجور نیست مشت نمونه خروار است همین کسینجر یا افغانستان عراق خود عربستان چقدر از عربستان دولت. بردن آخرش هم کاو شیرده نامیدن
  • فرزان IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    0 0
    آقای کسیجرزیادی پیرشده مغزش اون کارآیی سابق رانداردآیاآمریکاحاضراست اسرائیل رابه اعراب یاتایوان رابه چین دهد که کسینجرازاوکراین این عمل- رامی خواهد
  • GB ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۶
    0 1
    آن چه کسینجر هشدار می دهد ، همان هدف جنگ افروزان است : به هم خوردن توازن در اروپا ، واگرایی در اروپا به سود قدرت برتر انگلیس ـ امریکا . اگر کیسنجر در 1938 مانده ، انگلوسفرها جنگ طلب در دوره جنگ سرد گیر کرده اند .