شمار بیماران مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان به ۶ نفر رسید

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از افزایش شمار بیماران مشکوک به تب کریمه کنگو در این استان به ۶ نفر خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، «دکتر فاطمه نوروزیان»، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: طی یک هفته گذشته تنها ۲ بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو در این استان شناسایی شده بود.

وی افزود: یک مورد مرد ۳۵ ساله از جزیره قشم است که جان خود را از دست داد که تست او نیز مثبت شد و دومین مورد خانمی ۵۵ ساله از سیریک می‌باشد که در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار گرفت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اضافه کرد: در روزهای اخیر چهار بیمار دیگر با علائم مشکوک به تب کریمه کنگو در این استان بستری شدند.

نوروزیان ادامه داد: از پنج بیمار باقی مانده نتیجه آزمایش یک مورد منفی شد اما نتیجه آزمایش چهار نفر دیگر همچنان مشخص نیست و باید منتظر ماند. وی گفت: این بیماران که غالبا با دام زنده در ارتباط بوده‌اند از شهرستان‌های سیریک، قشم، میناب و بندرخمیر هستند.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل می شود. بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF= Crimean - Congo Hemorrhagic Fever)یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است. ویکی از بیماریهای مشترک بین انسان وحیوان است که عمدتان توسط کنه منتقل می شود.این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود.
با توجه به اینکه دربیشترکشورها بخصوص کشورهای همسایه ایران ازجمله عراق، دوبی ،عمان،پاکستان،ترکیه، افغانستان، ،امارات متحده عربی ،قزاقستان،ازبکستان، عربستان سعودی ویروس این بیماری وجوددارد. وازطرف دیگرقاچاق دام از کشورهای همسایه به داخل کشور صورت می گیردبنابراین همیشه خطر انتقال وبروز این بیماری وجود دارد.

علائم بیماری:


ا تا 3 روز وحداکثر9روزپس از گزش کنه ویا5تا6 روز پس از تماس با بافت یا خون حیوان آلوده ، علائم بیماری بصورت ناگهانی با سردرد شدید، تب ، لرز، درد عضلانی ، خصوصا" درناحیه پشت وپاها، گیجی ،دردوسفتی ناحیه گردن، درد وقرمزی چشم وترس از نور دیده می شود.ممکن است حالت تهوع ، استفراغ یا گلودرد وگاه اسهال ودردمنتشر شکمی نیز وجودباشد.تورم وقرمزی صورت ، گردن وقفسه سینه ،پرخونی خفیف حلق وناحیه دهان شایع است.


3تا5روز پس از شروع بیماری ، خونریزی مخاطها ولکه های خون مردگی ، بخصوص درقسمت بالای بدن ودرطول خط زیربغلی و زیرپستان خانمها دیده می شود.به دنبال خونریزی زیرپوستی ، ممکن است خون در مدفوع ، ادراروخونریزی از دهان ، ملتحمه ، گوش ها، رحم وحتی خلط خونی دیده شود. گاه خونریزی از بینی ، استفراغ خونی ،خونریزی از دستگاه گوارش و رحم آنقدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد. دراین بیماری 30درصد احتمال مرگ ومیروجود دارداما قابل پیشگیری ودرمان است ودرصورت تشخیص سریع وبه موقع وشروع درمان از شدت بیماری وکشندگی آن کم می شود. نکته قابل توجه ومهم این است که دام های آلوده به ویروس این بیماری فاقد علائم می باشند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1642858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =