شانا نوشت:

سرپرست وزارت نفت، صادرات گاز ایران به عراق و سوریه را عامل ایجاد روابط عمیق تر میان سه کشور خواند و از آمادگی تهران برای فروش گاز به دیگر کشورهای خاورمیانه خبر داد.

محمد علی آبادی صبح امروز (دوشنبه سوم مرداد) در مراسم امضای تفاهمنامه سه جانبه صادرات گاز ایران به عراق و سوریه به خبرنگاران گفت: سه کشور ایران، عراق و سوریه در غرب خاورمیانه و منطقه ای سرشار از نعمت های نفت و گاز واقع شده اند؛ از این رو وظیفه ماست که از این منابع استفاده کنیم تا سطح رفاه مردم منطقه ارتقا یابد.

سرپرست وزارت نفت با بیان این که ایده احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عراق و سوریه، نخستین بار در سفر وزیر نفت وقت ایران به عراق و  سوریه مطرح شد، افزود: کشورهای عراق و سوریه هم اکنون مجوزهای لازم را برای ترانزیت گاز به لبنان، مدیترانه و اروپا به ایران داده اند.

مهندس علی آبادی تاکید کرد: بلافاصله پس از این تفاهمنامه، یک تیم کارشناسی فنی و اقتصادی در یک ماه آینده، مسائل مربوط به مسیر خط لوله، فاینانسور (سرمایه گذار) و مسائل فنی را مشخص خواهند کرد.

وی ادامه داد: بر اساس توافق های میان سه کشور قرار است یک شرکت بین المللی ساخت و آماده سازی خط لوله صادرات گاز ایران به عراق و سوریه را به عهده بگیرد، ضمن آن که قرار است این کشورها بخشی از نیاز گازی خود را از این خط لوله تامین کنند.

رفع نیاز گازی کشورهای منطقه

سرپرست وزارت نفت تاکید کرد: با توجه به اعلام نیاز کشورهای خاورمیانه به گاز، ایران این آمادگی را دارد که علاوه بر تامین گاز کشورهای عراق و سوریه، نیاز گازی کشورهایی را که در همسایگی مسیر خط لوله صادرات گاز هستند، نیز برآورده کند.

مهندس علی آبادی با تاکید بر این که ایران علاقه مند است با همه کشورهای جهان به جز رژیم اشغالگر قدس که به گفته امام خمینی هم اکنون غده سرطانی در میان کشورهای منطقه است، ارتباط داشته باشد، اظهار کرد: ایران به عنوان تولید کننده و دارنده بزرگ منابع نفتی و گازی در جهان، در آینده نزدیک نقش بسزایی در تامین انرژی جهان خواهد داشت.

وی با اشاره به روابط اقتصادی ایران با کشورهای عراق و سوریه گفت: امضای تفاهمنامه صادرات گاز به این کشورها روابط بین سه کشور را عمیق تر و محکم تر خواهد کرد.

مهندس علی آبادی با اشاره به نیاز 500 میلیون مترمکعبی گاز قاره سبز (اروپا) گفت: ایران هیچ گونه مشکلی برای فروش گاز به کشورهای اروپایی ندارد و هم اکنون چند سرمایه گذار اروپایی برای سرمایه گذاری و بازاریابی و فروش گاز ایران در حال مذاکره با ما هستند.

وی تاکید کرد: ایران قصد دارد روابط خود را با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه خود در ابعاد مختلف تقویت کند؛ از این رو مطمئنیم که این خط لوله صادرات گاز از طریق خاک عراق و سوریه می تواند تاثیر زیادی در روابط کشورمان با سایر کشورها داشته باشد.

سرپرست وزارت نفت درباره تامین امنیت خط لوله صادراتی گاز ایران از خاک عراق و سوریه گفت: تامین امنیت این خط لوله در خاک هر کشوری به عهده مسئولان و سازمان های امنیتی همان کشور است و در مناطق و آب های بین المللی، شرایط و قوانین بین المللی برای حفظ امنیت این خط لوله در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: تا کنون نامی برای این خط لوله مشخص نشده و قرار است در کارگروه مشترکی که از سوی کارشناسان سه کشور تشکیل می شود، این نام مشخص شود.

واردات گاز از ایران از رویا تا واقعیت

بر اساس این گزارش، در این مراسم سفیان علاو، وزیر نفت سوریه، نیز امضای تفاهمنامه صادرات گاز به عراق و سوریه را یکی از بزرگ ترین پروژه های تاریخ روابط بین سه کشور اعلام کرد و گفت: امروز ما در بازدید از فازهای پارس جنوبی مشاهده کردیم که ایران چگونه قرار است این ثروت ملی خود را (گاز) به همسایگان صادر کند.

وی با بیان این که دریافت گاز از ایران برای سوریه در سال های گذشته یک رویا بود، گفت: امروز خوشبختانه این رویا با امضای تفاهمنامه، صادرات گاز به حقیقت پیوسته است.

وزیر نفت سوریه گفت: گاز ایران می تواند تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور ما داشته باشد، ضمن آن که حق ترانزیت گاز ایران به کشور سوریه نیز خواهد رسید.

علاو تاکید کرد: ملت سوریه بی صبرانه منتظر توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی با ایران است.

وزیر نفت سوریه خط لوله صادراتی گاز ایران از طریق عراق به سوریه را تکمیل کننده خط لوله گاز عربی که از مصر منشا می گیرد دانست و گفت: این خط لوله برای سه طرف سودمند خواهد بود و آرزو می کنیم که ایران برای احداث این خط لوله با جدیت کار را آغاز کند.

وزیر نفت سوریه با اشاره به ظرفیت 110 میلیون مترمکعبی خط لوله صادراتی گاز ایران به این کشور گفت: سوریه قصد دارد 20 میلیون مترمکعب از این گاز را روزانه به مصرف داخلی خود برساند، اما تا پیش از ساختن این خط لوله قرار است از طریق خاک ترکیه روزانه دو میلیون مترمکعب گاز از ایران تحویل این کشور شود که هم اکنون این موضوع در دست بررسی است.

در این مراسم همچنین عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت عراق، امضای این تفاهم نامه را یکی از بزرگ ترین رخدادهای تاریخ روابط سه کشور ایران، سوریه و عراق خواند و گفت: این پروژه می تواند علاوه بر این سه کشور تاثیر زیادی در تامین انرژی سایر کشورهای جهان داشته باشد.

تفاهمنامه سه جانبه گازی، الگوی همکاری کشورهای منطقه

وزیر نفت عراق امروز را یک روز تاریخی برای هر سه کشور خواند و گفت: این خط لوله می تواند شریان حیاتی انرژی جهان باشد و گاز از طریق سوریه به لبنان، اردن، مصر، ترکیه و اروپا ارسال شود.

وی امضای تفاهمنامه صادرات گاز ایران به عراق و سوریه را الگویی مثال زدنی در زمینه همکاری کشورهای منطقه اعلام کرد.

لعیبی با بیان این که هم اکنون روابط ایران و عراق در زمینه اقتصادی رو به رشد است، گفت: در یک ماه گذشته قراردادهای زیادی با شرکت های ایرانی در زمینه صادرات گاز، تجهیز نیروگاه های برقی، همچنین سایر فعالیت های اقتصادی انجام شده است و هم اکنون نیز از این شرکت ها دعوت می کنیم برای همکاری بیشتر در زمینه های مختلف به عراق سفر کنند.

وی تاکید کرد: عراق هم اکنون کشوری مستقل است و تحریم های بین المللی آمریکا و کشورهای غربی نمی تواند هیچ گونه تاثیری بر روابط ما با ایران داشته باشد.

وزیر نفت عراق با اشاره به واردات گاز از ایران پیش از احداث خط لوله صادرات گاز از خاک این کشور به اروپا گفت: بر اساس مذاکرات صورت گرفته، قرار است خط لوله ای از ایران به ارزش 300 میلیون دلار برای گازرسانی به نیروگاه های شهرهای بغداد و اطراف آن احداث شود. 

/3131

کد خبر 164311

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    آقا اول وضع خودمان راارتقا دهیم بعدا بفکر مردم منطقه و جهان باشیم.
  • ناشناس ناشناس IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    ارتقای رفاه مردم منطقه وظیفه ماست!
  • کوروش IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    مردم منطقه ؟!!!
  • نسرین IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    بعد ارتقای رفاه ما وظیفه کیه؟
  • محمد IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    مردم خودمان که در رفاه کامل هستند حالا باید به فکر مردم منطقه و رفاه آنها باشیم.
  • شهروندی از عسلویه IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    کدام منطقه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مطنقه عسلویه که بیمارستان نیمه کاره تعطیل - اب شرب سالم ندارند - الودگی وضعیت بحرانی تا کی ؟
  • بدون نام NL ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۳
    0 0
    پس این ارتقاء رفاه ما هم احتمالاً وظیفه مسئولین عراق و یا سوریه هست؟!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین