عباس رجایی از واردات بی​رویه محصولات کشاورزی -به جز گندم و علوفه- تا بیش از 6 میلیون تن خبر داد که نشان دهنده سه برابری افزایش واردات و مشکل آفرینی برای کشاورزان است.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس کمیسیون کشاورزی در جلسه علنی امروز مجلس که به موضوع واردات بی رویه محصولات کشاورزی به کشور اختصاص داشت، گفت: جریان انحرافی توطئه​ای را در بخش کشاورزی طراحی کرده که به امنیت غذایی در کشور نرسیم.

او که می​گفت شواهد زیادی برای این موضوع دارد، ارائه آن را به زمان دیگری موکول کرد و یادآورشد که بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری باید به امنیت غذایی دست یابیم. این در حالی  است که با وضع موجود، امکان پذیر نیست

وی به نقل از مقام معظم رهبری گفت که فراوانی و ارزانی خوب است اما نباید به دلایل واهی درهای کشور را به روی واردات گشود که محصولات کشاورزی داخلی و تولیدات داخلی به فروش نرسند.

رجایی با اعتراض به صفر کردن تعرفه واردات برخی کالاهتای کشاورزی، آن را نشانه ای از توطئه علیه کشاورزی در داخل کشور دانست و افزود: خشک​سالی یک زلزله خاموش 8 ریشتری در کشور است که کشاورزی را نابود می کند. اما هیچ کس برای مقابله با آن و بودجه مبارزه با آن، کاری نمی​کند.

به گفته وی، قاچاق در واردات سهم موثری دارد و تنها نباید مبادی ورودی قانونی را مد نظر داشت. بار همراه مسافران، ته لنجی​ها، قاچاق از بندرهای غیر قنونی و .... نمونه این موارد هستند. چرا وقتی نیاز کشور به برنج 500 هزار تن است، یک میلیون تن وارد شده است؟

رئیس کمیسیون کشاورزی با اعتقاد بر اینکه وادات در ایران، به یک شوخی تبدیل شده است، ادامه داد: آمریکا برای مقابله با فروش پسته ایران، 300 هزار دلار، تعرفه واردات تعیین کرده که قیمت پسته ایران آنقدر بالا  باشد که کسی نخرد ولی در ایران یک شبه تعرفه خشکبار را صفر می​کنند! چه کسی به کیفیت کالاهای ورداتی نظارت دارد؟ آن هم در شرایطی که هلو و شلیل​های وارداتی، به سموم خطرناک آغشته​اند!

او از افزایش واردات دام زنده تا 20 هزار تن تا سال 88 خبر داد که پس از اعمال تفحص مجلس، به 12 هزار تن در سال 89 کاهش یافته اما تب برفکی، آلودگی دام​های داخلی ما و ... از عوارض این واردات غیرقانونی و محل شبهه است.

نماینده اراک متذکر شد که علی رغم خودکفایی گوشت قرمز، واردات بی رویه​ای در این زمینه صورت گرفته است. حال آنکه میل مصرف از گوشت قرمز، به گوشت سفید در حال تغییر است و مشخص نیست که چرا چنین وارداتی صورت گرفته است؟ در عین حال با قاچاق شدید شیرخشک در سال 88 روبرو بودیم که با فشارهای مجلس بر سر افزایش تعرفه​ها، باز در سال 89، 11 هزار تن شیرخشک وارد شده که عمدتا از چین و ایالات عربی بوده است.

وی به افزایش وارادات شکر تا یک میلیون ششصد هزار تن در سال 89، اشاره کرد و گفت: این همه شکر برای چه به کشور وارد شده؟ نتیجه آن عدم تولید چغندر قند در کشور است که ضرر مستقیم ان به کشاورز و کارخانه​های قند وارد شده است. از سوی دیگر اگرچه در تولید مرکبات در میان دیگر کشورها رتبه داشتیم اما در سال 89، 270 هزار تن مرکبات وارد شده که 183 هزارتن آن پرتغال است و پرتغال​های مصری در تمامی میوه فروشی​ها دیده می​شود. در حالیکه خودمان صادر کننده عمده پرتغال بوده​ایم. نتیجه این کار این بوده که صادرات پرتغال از 40-50 درصد به 14 درصد کاهش یافته و حتی چیدن میوه برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد چون میوه​های وارداتی ارزان​تر فروخته می​شوند!

به گفته وی، اگرچه واردات انگور و سیب تا سال 84 نداشتیم اما در حال حاضر بین دو تا سه میلیون دلار، انگور وارد کرده​ایم که برای وارد کننده کیلویی یک دلا درآمده اما مردم آن را تا 6 دلار خریده​اند!

رئیس کمیسیون کشاورزی، واردات خربزه و هندوانه را خنده​دار خواند و ادامه داد: تا کنون پول یارانه​ها به بخش کشاورزی و تولید داده نشده و بر اساس اخباری که به ما رسیده، این پول در جای دیگری خرج شده است.

ور در پایان از تدوین طرحی دو فوریتی برای تجمیع مسائل کشاورزی در یک وزارتخانه خبر داد که هفته بعد ارائه خواهد شد.

/29/39

کد خبر 164626

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین