به گزارش خبرآنلاین، ارسلان فتحی پور در جریان بررسی موضوع واردات محصولات کشاورزی به کشور، با بیان اینکه سیاستگذاری نادرست در حوزه کشاورزی چه از جانب دولت و چه از جانب مجلس میتواند تهدیدها را به چالش تبدیل کند، گفت: بخش کشاورزی به واسطه اهمیت آن نسبت به سایر بخشها بیش از پیش حائز اهمیت است؛ زیرا در صورت نابودی این بخش احیای آن میسر نیست.
رئیس کمیسیون اقتصادی با استراتژیک توصیف کردن تولید کالاهای کشاورزی، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه کالاهای کشاورزی تامینکننده معیشت آحاد مردم هستند، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و برنامهریزی برای این حوزه باید با دقت زیاد و کارشناسی دقیق صورت گیرد.
فتحیپور با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی در کشور، تاکید کرد: از یکطرف تولیدکنندگان محصولات کشاورزی همواره از شرایط نامناسب کسب و کار و عدم حمایت مناسب گلایهمندند و بعضا در مورد برخی از کالاهای کشاورزی خبرهایی مبنی بر کاهش سطح زیر کشت و تولید به گوش میرسد و مصرفکنندگان نیز از نوسانات قیمت بازار و افزایش قیمت کالاهای کشاورزی و خارج شدن برخی میوهها و سبزیها از سبد خانوارد گلایه میکنند.
وی ادامه داد: وضعیت واردات محصولات کشاورزی در طول سالهای گذشته نشان از صعودی بودن واردات این اقلام دارد که لازم است در مورد برخی از این آمارها دقت بیشتری بکنیم؛ چرا که گذر از بازارهای هر شهر بیانگذر سیر ورود محصولات کشاورزی خارجی است. امروز میوهها و محصولات کشاورزی خاصی به کشور وارد میشود و در چند سال اخیر با دقت در بازار میوه و سبزیجات انواع نمونههای خارجی آن رویت میشود.
فتحیپور بررسی اقلام عمده واردات در سال گذشته را موید این ادعا دانست و تاکید کرد: در بین ۵ کالای عمده واردات به کشور، رتبه سوم به ذرت دامی و رتبه پنجم به برنج اختصاص یافته و رقمی حدود ۱.۹ میلیارد دلار برنج و ذرت دامی به صورت رسمی وارد کشور شده است.
وی ادامه داد: در میان بیش از ۷ هزار قلم کالای وارداتی، موز بهعنوان هفدهمین کالای وارداتی کشور محسوب میشود و در سال ۱۳۸۹ واردات این کالا با ۱۰ درصد رشد نسبت به سال قبل، ۴۰۰ میلیون دلار و واردات پرتغال در کشوری که میتواند قطب تولیدکننده پرتغال باشد، با ۳۲ درصد رشد نسبت به سال قبل ۱۱۰ میلیون دلار و واردات چای در کشوری که شمال آن میتواند بخش عمدهای چای منطقه را تامین کند، با ۲۴ درصد رشد نسبت به سال قبل ۱۱۶ میلیون دلار بوده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی با تاکید بر ادامه این روند در سال جاری، گفت: در سال جاری بالغ بر ۸ میلیون تن کالا وارد شده و در سه ماهه اخیر حدود ۲ میلیون تن محصول با ارزش یک میلیارد دلار به کشور وارد شده، یعنی ۸ درصد ارزش واردات کل کشور در سال ۹۰ مختص محصولات نباتی بوده است.
وی واردات این کالاها را دارای اثرات مثبت و منفی دانست و گفت: کشورهای مدیر از منابع واردات این کالاها بهره برده و معایب آن را به حداقل میرسانند؛ برای مثال یکی از اثرات مثبت این کار تنظیم بازار داخلی برای تامین نیاز مصرفکنندگان در کل جامعه است. همانطور که وقتی امروز مردم از ما انتظار دارند نیازهای معقول آنها را تامین کنیم و بازار داخلی پاسخگوی این نیاز نیست؛ میتوان از بازار خارجی برای تامین نیاز مردم استفاده کرد.
فتحیپور با بیان اینکه واردات محصولات کشاورزی در حد معقول باعث ایجاد فضای رقابتی در داخل میشود، تاکید کرد: با ایجاد رقابت در بازار داخلی تولیدکننده دیگر در این انحصار نیست که محصول تولیدی خود را با هر قیمت و کیفیتی به جامعه تحمیل کند؛ اما اگر مدیریت صحیحی بر واردات اعمال نشودهمین واردات میتواند تیشه بر ریشه اقتصاد و کشاورزی کشور بزند.
وی با اشاره به ادعای کشاورزان مبنی بر اینکه در شرایط رقابتی میتوان نیاز داخلی را تامین کرد، خاطرنشان کرد: زمانی که در داخل در مورد کالاهایی از جمله انگور و مرکبات از شرایط خوبی برخوردار هستیم، چرا با وارد کردن این اقلام تعادل بازار داخلی را بر هم بزنیم و به تولید ضربه وارد کنیم.
فتحیپور با تاکید بر اینکه گزارشهایی حاکی از گسترش قاچاق تحت تاثیر گسترش اقتصاد زیرزمینی به گوش میرسد، در این شرایط کلیه وزارتخانهها متولی جهاد کشاورزی و بازرگانی با توجه به شرح وظایف خود مکلف به اتخاذ سیاستهایی برای جلوگیری از ورود ضربه به اقتصاد هستند.
وی با بیان اینکه از چاله به چاه نرویم و تهدیدها را به چالشی جدی برای اقتصاد تبدیل نکنیم، ادامه داد: در این موضوع است که همیشه سادهترین راه بهترین راه نیست و برخی راهکارهای کوتاهمدت همچون مسکنهایی هستند که بدنه بیمار اقتصاد کشور را نسبت به علاج بیماری خود دچار فراموشی میکند.
/2929
نظر شما