آذر جزایری: امروز این خبرتوسط رئیس کل بانک مرکزی تکذیب می شود اما درعین حال بهمنی تاکید می کند که مشکل موجود برطرف شده است. از سویی برخی از بهارستانی ها در مقابل این خبر موضع می گیرند و متذکر می شوند که مشکل همچنان به قوت خود باقی است.
برای تکمیل این خبر یکی از خبرگزاری ها از خبرهای پشت پرده می گوید و اینکه صادرات نفت ایران برسر حل نشدن این مشکلات به هند متوقف شده است.
هنوز چند دقیقه ای از انتشار این خبر نمی گذرد که خبرگزاری دیگری از صحت نداشتن این خبر به نقل از مدیرعامل شرکت ملی نفت می گوید و اینکه صادرات نفت به هند همچنان به قوت خود باقی است.درعین حال خبری از کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی در روزنامه اعتماد منتشر می شود که در آن به نقل از نماینده مجلس گفته شده که صادرات نفت به هند به اصرار بهمنی،رییس کل بانک مرکزی ادامه دارد.
در حال حاضر ایران روزانه بیش از 400 هزار بشکه نفت به هند صادر می کند که از اوایل دی ماه سال گذشته به دلیل تحریم ایران پرداخت پول نفت صادراتی به این کشور دچار مشکل شده است.اظهارنظرهای مختلفی در مورد بدهی مهاراجه ها در این خصوص به ایران مطرح است.از رقم 2هزار میلیارد تومان که اواخر خرداد به طور رسمی اعلام شد تا 9 میلیاردی که کارشناسان برآن تاکید می کنند.اما بالاخره یک رقم مورد نظر تمام مسوولان و کارشناسان قرارگرفت.درحال حاضر گفته می شود بدهی هندی ها به ایران البته بر سر فروش نفت 5هزار میلیارد تومان است.
بدهی که باعث شده اخبار ضدونقیض دراین باره افزایش یابد تا جاییکه تا کنون بیش از سه بار از توقف صادرات نفت ایران به هند سخن به میان آمده است.اخباری که با ارسال نامه ای تهدید آمیز از سوی ایران به هند برای توقف صادرات نفت آغازشد که البته سریعا توسط مسوولان ما تکذیب شد.بالاخره همین اخبار ضدونقیض از قطع صادرات نفت به هند باعث شد تا کشورهای نفت خیز دیگر نسبت به این مساله واکنش نشان دهند.واکنش هایی چون ابراز تمایل عربستان برای کنار زدن ایران و جایگزین کردن نفت خود به جای نفت ما! یا اظهارات وزیر نفت هند مبنی بر اینکه در صورت آنکه ایران صادرات نفت را متوقف کند کشورهای دیگری هم برای تامین نفت این کشور هستند و جای نگرانی وجود ندارد.
به هر حال در شرایط فعلی انتشار این اخبار تنها منجر به واکنش منفی مجامع بین المللی درمقابل ایران شده و با وجود آنکه هند پول نفت ایران را پرداخت نکرده و این امر در بازار اقتصاد دنیا خلاف عرف و قوانین است اما بازی به سمتی رفته است که همه به نوعی ایران را مقصر اصلی این اتفاق می دانند.به هرحال آنچه واقعیت دارد و نباید از آن فرارکرد ضرری است که قطع صادرات نفت به هند برای ایران به همراه دارد.چرا که در این شرایط جایگزین کردن مشتری با خرید 400 هزار بشکه نفت درروز کار آسانی نخواهد بود و این امر امکان دارد منجر به ذخیره سازی بلند مدت نفت ایران برروی دریا شود که از یک سو کاهش درآمدهای نفتی را به همراه خواهد داشت و از سویی باید هزینه اجاره نفت کش برای نگهدای نفت برروی دریا را پرداخت.
دراین شرایط انتشار اخبارهای ضدونقیض در خصوص صادرات نفت به هند نتیجه ای جز متضررشدن ایران نداشته و به نظر می رسد بهترین روش اطلاع رسانی شفاف در این خصوص و پایان این اخبار ضدونقیض و تعیین استراتژی مشخص برای برخورد با هند است.ضمن آنکه ماه هاست که کارشناسان تاکید دارند این احتمال قوت گرفته که هند وژاپن و حتی چین از جمع خریداران نفت ایران خارج شوند و باید معاونت امور بین الملل شرکت ملی نفت به فکر بازاری جایگزین برای فروش نفت کشور باشد! اخطاری که به نظر می رسد چندان جدی گرفته نشده!
شاید لازم باشد تنها به بخشی از اخبارهای ضدونقیض تنها در روزجاری بپردازیم.
خبرگزاری مهر ساعت 10 و 18 دقیقه!
مناقشه نفتی ایران و هند پایان یافت/ چگونگی وصول مطالبات از هند
رئیس کل بانک مرکزی از حل و فصل مناقشه نفتی ایران و هند خبر داد و گفت: ترکیه هیچ نقشی در وصول مطالبات نفتی کشورمان از هند ندارد. محمود بهمنی در مورد پرداخت بدهی هند به ایران بابت نفت گفت: ایران مذاکرات مفصل و خوبی را با هندیها بابت وصول مطالبات خود داشته و مساله حل شده است.
خبرگزاری فارس ساعت 13 و 58 دقیقه
صادرات نفت به هند متوقف است؛ احتمال استثنا شدن یک پالایشگاه هندی
یک مقام مسوول در وزارت نفت با تاکید بر اینکه هنوز مجوزی برای صادرات نفت ایران به هند در ماه آگوست صادر نشده است، اظهار داشت: یکی از پالایشگاههای هندی در حال تلاش برای تسویه بدهی نفتی خود به ایران است و ممکن است فروش نفت به این شرکت ادامه یابد.
وی با تاکید بر اینکه این پالایشگاه بخشی از بدهی خود را اخیراً پرداخته است و اگر تسویه بدهی خود را ادامه دهد صادرات نفت به آن انجام خواهد شد، اضافه کرد: این پالایشگاه از طریق بانکهای ترکیه اندک اندک در حال تسویه بدهی خود است.
خبرگزاری فارس ساعت 14 و 44 دقیقه
ایران صادرات نفت به هند را بهحالت تعلیق درآورد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از تعلیق صادرات نفت کشورمان به هند بهدلیل بدهی 4،8 میلیارد دلاری این کشور خبر داد.سید عماد حسینی نماینده مردم قروه و سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: کمیسیون در جلسه اخیر از سرپرست وزارت نفت و مسئولان ارشد شرکت ملی نفت ایران به عنوان متولی صادرات نفت درخواست کرد که صادرات نفت به هند را به حالت تعلیق درآورد.
وی در این باره افزود: در آن جلسه مقرر شد که صادرات نفت به هند به حالت تعلیق درآید تا هند بدهیهای خود را به کشورمان بپردازد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر بدهیهای نفتی هند به کشورمان 7.9 میلیارد دلار است و از این میزان 4.8 میلیارد دلار آن سررسید شده و باقیمانده آن هنوز سررسید نشده است؛ با توجه به اینکه حجم بدهیهای هند بالا بود لذا کمیسیون خواستار این شد که صادرات نفت کشورمان به هند به حالت تعلیق درآید.
خبرگزاری مهر ساعت 15و28 دقیقه
توقف صادرات نفت ایران به هند کذب محض است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در حال حاضر روند صادرات نفت خام ایران به هند همچون روال گذشته دنبال میشود، گفت: توقف صادرات نفت خام به این کشور آسیایی به هیچ وجه صحت ندارد. احمد قلعه بانی امروز در واکنش به برخی از اظهارنظرهای غیر رسمی و غیرموثق مبنی بر توقف صادرات نفت خام ایران به هند گفت: صادرات نفت ایران به هند همچون روال گذشته ادامه دارد و توقف صادرات به هیج وجه صحت ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر مذاکرات بین دو کشور برای وصول بدهی های نفتی ادامه دارد اظهار داشت: اخیرا دو طرف به توافقهایی برای وصول بدهی های نفتی دست یافته اند.
معاون وزیر نفت همچنین در خصوص حجم صادرات نفت ایران به هند توضیح داد: صادرات نفت خام به این کشور آسیایی به دلیل برخی از مشکلات فنی با کاهشی روبرو شده که این کاهش صادرات، موقتی است.
رسانه های هندی چه می گویند
روزنامه هندوستان تایمز طی گزارشی نوشت مساله پرداخت پول نفت ایران از سوی شرکتهای پالایشگاهی هند سرانجام بین مقامهای رسمی دو کشور حل و فصل شد و بر اساس توافق دو کشور شرکتهای هندی پول نفت وارداتی از ایران را از طریق یک بانک ترکیه ای پرداخت خواهند کرد .
/22131
نظر شما