به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان جعفر مرادی حقیقی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات شهید نقاشیان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: اجرای ۳۵ هزار مترمکعب طرح آبخیزداری شامل سنگ و ملات، اجرای ۸۵ هزار هکتار عملیات بندخاکی، یکهزار و ۵۴۰ هکتار عملیات زیستی از جمله طرحهای آماده بهرهبرداری استان سمنان به مناسبت هفته دولت است.
وی ادامه داد: امسال عملیات بیابانزدایی در وسعت ۶هزار هکتار شامل طرحهایی مانند یکهزار و ۲۰۰ هکتار نهالکاری، مدیریت روان آب، ۶۵۰ هکتار بذرپاشی و اجرای بادشکن غیرزنده به طول ۳۰ کیلومتر به مناسبت هفته دولت در استان سمنان به بهرهبرداری میرسد.
صدور سند به نام دولت برای ۹۹ درصد اراضی ملی استان سمنان
جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سند مالکیت به نام دولت برای ۹۹ درصد اراضی ملی استان با تلاش همکاران و اداره ثبت و اسناد استان سمنان صادر شده است.
وی افزود: طی سفر رئیس جمهور و هیات دولت در سمنان مبلغ 130میلیارد تومان به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مصوب یافت که مبلغ 350میلیارد ریال مصوبه سفر رئیس جمهور برای مرحله اول اجرای عملیات بیابانزدایی، آبخیزداری و آبخوانداری به استان سمنان اختصاص یافت.
مرادیحقیقی یادآور شد: اجرای عملیات آبخیزداری نقشی مهم در کنترل سرعت سیلاب، کاهش سرعت تخریب، بیابانزدایی دارد و منجر به توسعه پایدار میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه ۱۶ تا ۱۷ تن از هر هکتار اراضی ملی استان سمنان درگیر فرسایش خاک است، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری کمککننده در کاهش فرسایش خاک است.
کمبود اعتبار چالش پیش روی توسعه اجرای طرحهای آبخیزداری استان سمنان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۵.۵ میلیون هکتار از اراضی ملی استان در حدود ۳.۵ میلیون هکتار سیلخیز و نیازمند اجرای طرحهای آبخیزداری است، اما به دلیل کمبود اعتبار اجرای طرحها به کندی پیش میرود.
وی یادآور شد: تا کنون از مجموع وسعت اراضی ملی استان سمنان نیازمند اجرای طرحهای آبخیزداری فقط در وسعت نیم میلیون هکتار، عملیات آبخیزداری اجرا شد که همین میزان نقشی مهم در کاهش خسارت سیل و تقویت سفره های آب زیرزمینی داشته است.
وی تصریح کرد: هزینه اجرای هر یک مترمکعب طرح آبخیزداری مانند سنگ و ملات در حدود ۱۵ میلیون ریال هزینه دارد.
کاهش ۹۳درصدی آتشسوزی مناطق مرتعی و جنگلی استان سمنان
سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان هم گفت: آتشسوزی عرصههای مرتعی و جنگلی استان امسال با همراهی مردم و تقویت مشارکت سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ کاهش ۹۳درصدی داشت.
سرهنگ علیرضا ابوطالبی با بیان اینکه آتشسوزی در عرصههای جنگلی استان سمنان رخ نداد، ابراز داشت: سال گذشته ۹ فقره آتشسوزی در عرصههای مرتعی استان رخ داد که در طی این حوادث ۹ هکتار و ۱۰۳ متر مربع از عرصههای مرتعی استان سمنان در آتش سوخت.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۶۳ نفر در زمینه قاچاق انواع چوب و محصولات مرتعی سال ۱۴۰۰ دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اجرای طرح در زمینه جنگلهای شمال، ممنوع بودن قطع درختان در جنگلها و کاهش واردات چوب، افزایش گرایش مردم به محصولات چوبی و افزایش کارگاههای چوبی، مصرف چوب افزایش یافته و همین موضوع بر قاچاق چوب نیز تاثیر گذاشته است.
ابوطالبی یادآور شد: قرارگیری استان سمنان در موقعیت جغرافیایی ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور موجب شده تا میزان کشف قاچاق چوب افزایش داشته باشد و بر این اساس، تمام کشفیات مربوط به استان سمنان نیست و برخی از موارد در محورهای مواصلاتی استان کشف میشود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: کمک گرفتن از جوامع محلی و استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی از رویکردهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری برای پیشگیری و مقابله با قاچاق چوب و محصولات جنگلی و مرتعی است.
وی خاطرنشان کرد: طی بازرسیها و گشت و مراقبت ، ۳۴ تن چوب قاچاق در ۵۲ فقره ، چهار هزار و ۳۰۰ کیلوگرم ذغال چوب در سه فقره و ۱۱ هزار و ۹۶۰ کیلوگرم انواع محصولات چوبی قاچاق طی یکسال گذشته کشف شد.
وی یادآور شد: طی سال گذشته ۴۸ دستگاه خودرو توقیف و طی اجرای تبصره یک قانون مربوط به اعمال قانون ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی بدون دخالت دستگاه قضا، طی ۲۱ فقره پرونده ۲۸ هکتار اراضی ملی به نفع دولت آزاد شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: سال گذشته با اجرای مربوط به ۲۲ پرونده ۳۶ هکتار اراضی ملی از چنگال سودجویان به نفع دولت آزادسازی شد.
۳۹۰ میلیارد تومان اعتبار لازمه اجرای طرحهای آبخیزداری
محمد راستین معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب عملیات آبخیزداری با اعتبار ۳۹۰ میلیارد تومان با توجه به نرخ امروز نیاز استان سمنان در زمینه آبخیزداری و آبخوانداری است.
محمد راستین تصریح کرد: یک میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای مطالعاتی در حوضههای آبخیز استان سمنان اعتبار نیاز است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: راه تقویت جریان آبهای زیرزمینی اجرای عملیات آبخیزداری است و ضرورت دارد تخصیص اعتبار در این بخش ویژه دیده شود.
وی یادآور شد: ۴۷۱ هزار هکتار اجرای طرحهای آبخیزداری در استان سمنان نیمه تمام است و برای تکمیل ۴۰۵ میلیارد تومان اعتبار به نرخ امروز لازم است و از سال ۷۰ تا ۱۴۰۰ عملیات آبخیزداری انجام شده و تهدید سیل را به فرصت تبدیل میکند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: طرحهای آبخیزداری از سال ۱۳۷۰ تا کنون که در استان سمنان اجرایی شده است موجب کنترل ۸۵ میلیون مترمکعب سیلاب شده است.
وی افزود: حجم رسوب و بار معلق همراه سیل، قدرت سیل و تخریب را تقویت میکند که طرحهای آبخیزداری در استان سمنان ۲۸.۵ میلیون مترمکعب کنترل رسوب داشته و ۸.۵ میلیون مترمکعب در آب بندها ذخیره شده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۲۸.۵ میلیون مترمکعب مخزن
ذخیره در قالب طرحهای آبخیزداری در استان ایجاد شده است.
هدفگذاری ۵۰ هکتار زراعت چوب در استان سمنان طی سالجاری
علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان هم گفت: ۵۰ هکتار ایجاد زراعت چوب با همراهی سرمایهگذاری بخش خصوصی امسال هدفگذاری شده و منابع طبیعی در این طرح نهال رایگان در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد.
علی ترابی بیان کرد: شوری آب در جنوب سمنان بالا است و زراعت چوب ممکن نیست و ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان شناسایی گونههای سازگار در این منطقه با توجه به وضعیت خاک در دست بررسی دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: نهال سنجد، صنوبر، کاج، سرو،زیتون تلخ، بادام کوهی زبان گنجشک از جمله نهالهایی است که برای کاشت در سمنان در زمان حاضر استفاده میشود.
ترابی اضافه کرد: سال ۹۸ مالچ سنگریزه به پیشنهاد پروفسور کردوانی اجرا شد و باید چندین سال از اجرای طرح آزمایشی بگذرد تا با بررسی اثربخشی طرح در وسعت بیشتر اجرایی شود.
وی ادامه داد: هر ساله طرح مالچ سنگریزه از لحاظ تاثیر رطوبت و نمک منطقه بر روی مالچ در دست بررسی است.
وی یادآور شد: مالچ در سطح وسیع باید اجرایی شود و با توجه به وسعت مالچ نقشی مهم در محیطزیست منطقه دارد و برای اجرای مالچ معدنی، آلی و شیمیایی باید مجوزهای لازم گرفته شود.
وی افزود: در صورت تایید و سازگاری نوع مالچ با طبیعت، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان آماده همراهی است زیرا مناسبت ترین پوشش برای تثبیت شنهای روان ایجاد پوشش گیاهی زنده است.
46
نظر شما