مجمع جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی در نامه‌ای به دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور،در رابطه با ارائه پیشنهاد پذیرش عنوان شهادت برای امدادگران توضیحات و پیشنهاداتی ارائه کرد.

در این نامه آمده است: با درود به ارواح طیبه شهداء و امام خمینی (ره) و آرزوی طول عمر باعزت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و توفیق جنابعالی در بهره‌مندی از برکات الهیه و مغفرت رحمانیه در ماه مبارک رمضان (شهرالله الاکبر). 

احتراما، پیرو نامه بی‌پاسخ شماره ‌٢١٢٠١٤٠٢ مورخه ‌٦/١١/١٣٨٩ مبنی بر تصمیم جناب آقای فقیه رئیس محترم جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در خصوص ارائه پیشنهاد پذیرش عنوان شهادت برای امدادگران فداکاری که در حین انجام ماموریت به دیار ابدی می‌شتابند،‌به ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران ، اخیرا با کمال تعجب در مورخه ‌١٦/٤/١٣٩٠ از برگزاری نخستین کنگره کشوری شهدای امدادگر هلال احمر در استان فارس و پیام حضرتعالی به کنگره مذکور مطلع شده‌ایم که ضمن امتنان از زحمات خدمات‌گزاران امدادی و حسن عنایت و حمایت جنابعالی از زحمات بی‌دریغ آن عزیزان فداکار بر حسب وظیفه شرعی، انقلابی و تشکیلاتی، توجه شما را به نکاتی به شرح زیر معطوف می‌دارد: 

‌١- به منظور تقویت فرهنگ فداکاری در عرصه‌های گوناگون حیات بشری هرگونه اقدام در راه تحکیم مبانی خدمت به جامعه انسانی امری است ضروری که در همه نقاط عالم به دلیل فکری و وجدانی بودن موضوع هیچکس با آن مخالفتی نداشته و ندارد و ما نیز از هرگونه اقدام در این خصوص حمایت می‌کنیم. 

‌٢- یکی از راهکارهای مناسب برای نشر فرهنگ فداکاری در عرصه‌های کوچک و بزرگ ملی و جهانی برجسته‌سازی و نمایان نمودن جایگاه حقوقی فداکاران و تأثیر از خودگذشتگی آنان در رفاه، آسایش و امنیت فردی و اجتماعی است؛ لذا این مجمع برای تأمین هدف مذکور بر اساس مصوبه شورای مرکزی برای آسیب‌دیدگان امدادگر در عرصه‌های گوناگون امدادی، واژه و عنوان «قهرمان امدادی» و برای جانبازان امدادگر واژه «فدائیان امدادی» را به ریاست محترم جمهور پیشنهاد می‌نماییم. 

‌٣- عنوان شهادت واژه اختصاصی است که بر اساس وحی و ابلاغ پیامبر(ص) و تأکید امامان معصوم (علیهم السلام)، تنها برای جهادگران در راه خدا به منظور تجلیل از شکوه و عظمت ایثارگران میدان‌های نبرد بر علیه مشرکین،‌کفار، منافقین و مستکبرین از آن بهره گرفته شده است و حتی شهیدان میادین نبرد علیه کفر و نفاق نیز به درجات افضل و غیر آن تقسیم شده‌اند و هر کدام از امتیازات خاص خود برخوردارند، مثلا شهید در خطوط مقدم میدان جهاد و ایثار و شهادت نیازی به غسل و کفن ندارد (الشهید لایغسل و لا یکفن) و این عظمت فقط اختصاص به شهیدان خطوط مقدم جبهه‌های نبرد علیه کفار و مشرکین و منافقین دارد و شهیدانی که در پشت خط مقدم اعم از جبهه‌های نبرد، پادگانهای نظامی و محل تجمع رزمندگان اسلام،یا شهرها و سایر مناطق به شهادت می‌رسند از چنین امتیازی برخوردار نیستند.( افضل الشهدا الذین تقاتلون فی‌الصف اول) عالی‌ترین درجه در شهادت بر شهیدانی است که خطوط مقدم نبرد با دشمنان خدا پیکار می‌کنند. 

‌٤- اعلام خبر شهید محسوب شدن امدادگران ضمن دارا بودن اشکال معارفی و تخصصی در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت در حالی صورت می‌پذیرد که هنوز تکلیف پرونده شهادت برخی از جانبازان شیمیایی و غیره که با ده‌ها ماه حضور مستمر در میدان‌های دفاع مقدس در کمیسیون تعیین درصد و احراز شهادت بنیاد شهید و امور ایثارگران و دوایر مربوطه، پس از گذشت سالیان متمادی از شهادت آنان مشخص نگردیده و حتی از دفن آنان در قطعه شهیدان در گلزار شهدای سراسر کشور به بهانه نبودن وضعیت شهادت آنان جلوگیری بعمل آمده است که در این خصوص می‌توان به طور مشخص به جلوگیری از دفن آزاده سرافراز اصفهان در قطعه شهداء اصفهان و مقاومت خانواده‌های ایثارگران در سالهای گذشته و ده‌ها مورد دیگر که در مجال این مقال نیست اشاره کرد.

‌٥- وسعت بخشیدن به دایره مفهوم و شهادت در راه خدا از مبدا سازمان هلال احمر و گسترش آن به دیگر مراکز امدادی، درمانی،اجتماعی، سیاسی و غیره همانند مأموران آتش‌نشانی زحمات ضایعه‌آفرین پزشکان و پرستاران خدوم برای آنان و خطرات پیش روی قهرمانانه ناجیان غریق، ورزشکاران سرافراز مانند کوهنوردان غیور که برای تلاش جهت اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران بر قلل سربلند دنیا دچار سانحه و سقوط می‌شون و یا حتی زحمات طاقت‌فرسای مادران در حال زایمان که به منظور خدمت به تداوم نسل بشر جان خود را از دست می‌دهند و حتی در برخی از روایات ثواب شهید را برای چنین مادران در آسیب دیده و در گذشته منظور شده است چیزی جز خسارت به فرهنگ ایثار و شهادت که مهمترین تضمین برای حفظ ارزش‌های انسانی و ایمانی و اسلام عزیز و ضمان محکم برای دفاع از منافع و امنیت ملی و کیان نظام الهی است نخواهد بود و نباید با رویکرد تکریم از خدمات اجتماعی و زحمات عزیزان خدوم و زحمتکش در حوزه‌های گوناگون، از سرمایه ‌گران فرهنگ جهاد و شهادت هزینه نموده و موجبات استخفاف و کوچک‌سازی جان‌نثاری مردان وارسته از خویش و وابسته به عشق دلدار هستی در نگاه جامعه را فراهم آوریم. 

‌٦ - یادآور می‌گردد که ورود و خروج به بخش‌های تخصصی معارف و فرهنگ دینی در حوزه وظایف مقام معظم رهبری،مراجع عظام تقلید و مجتهدین عادل و وارسته می‌باشد و ورود مسوولان در هر سطح و رتبه‌ای، موجب خسارت و تبعات جبران‌ناپذیری خواهد بود. 

در خاتمه موفقیت جنابعالی همکاران زحمتکش و خدمتگزاران به جامعه اسلامی و میهن عزیز ایران را از ایزد منان مسئلت داریم.

/2727

کد خبر 166602

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
    0 0
    چرا زماني كه هواپيماي حامل وزيران و خبرنگاراني مانند آقاي افشار سقوط كرد و همه را شهيد اعلام كردند اعتراض نكرديد؟
  • بدون نام IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
    0 0
    واقعا باعث شرم است که این سازمان اینطوربیانیه ای صادر کرده است. آیا فقط پاسدارها هستند که در هر حادثه ای فوت می کنند باید شهید حساب شوند؟
  • بدون نام IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
    0 0
    گل گفتی. بعضی ها درصدد خدشه وارد نمودن به مفاهیم عظیم دینی هستند
  • علی CH ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۷
    0 0
    تا جائیکه ما می دانیم، شهید در فرهنگ اسلام، کسی است که آگاهانه برای اعتلای کلمه الله جان خود را برکف گرفته و به عرصه نبرد با دشمن خدا وارد میشود و در این راه به لقاء الله می پیوندند. او می داند که در این مسیر، مرگ را پیش رو دارد و در زمان عزیمت بسوی نبرد، از دادن جان خود نیز ابایی ندارد. با این تعریف چقدر از کسانیکه امروزه شهید نامیده می شوند را باید شهید دانست؟ اگرچه اینها همه براساس ظواهر امر و معیارهای دنیوی است. والا شهید واقعی ولو آنکه در این دنیا به او چنین اطلاق نکنند، نزد خدا ماجور است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین