غزال زیاری: در این میان افراد زیادی برای بررسی ادعای اعتبار این تصاویر وارد عمل شدند. یکی از این افراد آشکارا اعلام کرده که این تصاویر جعلی هستند و همین صحبتها، تردیدها را در مورد واقعی یا جعلی بودن این تصاویر افزایش داده است.
بیشتر بخوانید:
فیلم | دختر استیو جابز حق داشت اپل را مسخره کند؟
رازگشایی از نقش کرونا در وابستگی شدید تیم کوک و اپل به چینی ها!
این درحالی است که این روزها ارتش ایالات متحده آمریکا و پنتاگون افشاگریهای متعددی را در این باره انجام دادهاند و از سوی دیگر روایتهای متعددی هم دربین جوامع آنلاین علاقمندان به بشقاب پرندهها مطرح است و در این بین، انتشار این تصاویر، هیجان، جنجال و تردیدهای زیادی را بین مشتاقان اخبار یوفوها ایجاد کرده است.
روز دوم سپتامبر بود که رسانه مکزیکی RadioDual Television ویدیویی را در کانال یوتیوبش منتشر کرد که در آن یکی از ساکنان شهر وایه ارموسوی مکزیک، ادعا میکند که از یک بشقاب پرنده در حال پرواز عکسهایی گرفته.
طبق توضیحات مندرج در این ویدیو که از زبان اسپانیایی به انگلیسی ترجمه شده، این مرد که خوان مانوئل سانچز نام دارد، در صحبتهایش گفته که در ابتدا قصد داشته تا تصاویری از ابرهای طوفانی ثبت کند که ناگهانی شی ناشناس پرندهای را در آسمان مشاهده میکند.
در این ویدیو آقای سانچز به بخشی از آسمان که بالای یک خانه آبی رنگ که روبروی جاده واقع شده اشاره کرده و ادعا میکند که شی پرنده رویت شده در تصاویر را در روز هفدهم آگوست مشاهده کرده است. او در توضیح اینکه چرا از این صحنه فیلم نگرفته، گفته که قبل از آنکه او بتواند دوربین خود را از حالت عکس به حالت ضبط ویدیو تغییر حالت بدهد، این شی ناشناس ناپدید شده.
این داستان سریعا در رسانههای خبری کشورهای دیگر از جمله The Sun و News.com.au منتشر شد.
در روزهای اخیر ادعای آقای سانچز باعث ایجاد بحثهای زیادی شد. بهعنوان مثال یکی از اعضای گروه هوش مصنوعی Midjourney در فیس بوک گفته که این عکس با بهرهگیری از نرمافزار هوش مصنوعی ایجاد شده است.
گروه هوش مصنوعی Midjourney اعلام کرده که یک آزمایشگاه تحقیقاتی مستقل است که برروی هوش مصنوعی تمرکز دارد و با استقرار ربات میدجورنی ، کاربران میتوانند آثار هنری تولید شده توسط هوش مصنوعی را از طریق یک پیامک متنی ایجاد کنند.
یکی از کاربران فیسبوک با آیدی "Poncho" گفته که آنها تصویر این پشقاب پرنده را ساختهاند و آن را در یک گروه فیسبوکی دیگر منتشر کردهاند و گویا عکس از آنجا برداشته شده است. در بخش نظرات پست او، آنها اعلام کردند که گروه فیسبوکی که تصویر را برایشان ارسال کرده ، یک گروه فعال در زمینه رویت بشقاب پرنده در مکزیک بوده است. البته او اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرده.
پونچو در گفتگو با روزنامه سان خاطرنشان کرد :«یک بار دیگر، یکی از پستهای تصادفی شیطنتآمیز من در گروههای فیسبوک از کنترل خارج شد (این حتی پست اصلی من نبود و فرد دیگری از یک گروه دیگر، عکس را برداشته و در صفحه دیگری بازنشر داده و این پست وایرال شده). مردم برای ایجاد اخبار جعلی، باید مرا استخدام کنند.»
پونچو در ادامه اسکرینشاتی از یک پست در صفحه گفتگوی گروه هوش مصنوعی Midjourney را منتشر کرده که در این اسکرین شات، تصویر بشقاب پرنده در کنار این متن دیده میشود:"یک بشقاب پرنده واضح و مشخص در حال پرواز برفراز خانهای فقیر در یک شهر مکزیک."
قبل از هرچیز، تعریف یوفو (بشقاب پرنده)، به صورت ساده، شیایی در آسمان است که شناسایی نشده است. در نتیجه یوفو لزوما فرازمینی نیست. هدف از این بررسی واقعیت، ارزیابی صحت تصویر اصلی است و نه اینکه آیا شی پرنده یوفو است یا یک منشا فرازمینی دارد.
اکثر ادعاها درمورد این داستان را به سختی میتوان بهصورت مستقل و بدون دسترسی به ابردادههای تصاویر اصلی تائید کرد.
پونچو هم لینکی مربوط به پست اصلی را که گفته بودند برای گروه فیس بوک مکزیکی "رویت بشقاب پرنده" ساختهاند ارائه نکرد و نیوزویک هم نتوانست پست مورد ادعای آنها در گروه هوش مصنوعی Midjourney را پیدا کند.
بحث دیگر این است که خانهای که در عکس بشقاب پرنده دیده میشود واقعی است. میتوان این خانه را در ویدیوی خبری مکزیک در یوتیوب مشاهده کرد. این بدان معناست که دست کم بخشی از این تصویر، ساخته شده توسط هوش مصنوعی نیست. پونچو در بخش نظرات پست خود با اشاره به این موضوع نوشته:« این بدین خاطر است که هوش مصنوعی از تصاویر نمای خیابانی گوگل این تصویر را گرفته است.»
نیوزویک برای تائید این ادعا با گروه هوش مصنوعی Midjourney تماس گرفت ولی تا زمان انتشار این گزارش، پاسخی در این راستا دریافت نکرد.
به علاوه، این واقعیت که فردی که در آن سمت جاده مشغول کار بوده، از همان خانهای که تولید کننده هوش مصنوعی انتخاب کرده ، این عکس پر از ابهام را گرفته و بعد تصمیم گرفته تا ادعا کند که خودش این عکس را گرفته، تصادفی و حتی مشکوک به نظر میرسد.
در نهایت در روز ۲۳ آگوست، یک یوتوبر یوفو درویدیویی، به آنالیز و تحلیل این عکسها پرداخت و این را مطرح کرد که شی موردبحث، شباهت زیادی به نوعی آهنربای اسباببازی دارد که اگر به هوا پرتاب شود، ممکن است شبیه یوفوی مدنظر به چشم بیاید.
نیوزویک در حال تماس با کاربرمذکور فیس بوک و آقای سانچز است تا به بررسی اظهارنظرات و ادعاهایشان بپردازد.
منبع: نیوزویک
۲۲۷۲۲۷
نظر شما